in , , , ,

(video) Mercedes-Benz începe să prezinte noul S-Class: Iată ce sistem multimedia are

Până la premiera programată pentru luna septembrie din acest an, Mercedes-Benz a decis să prezinte pe etape, în cadrul unor prezentări online dedicate, câteva dintre caracteristicile cheie ale noii generaţii S-Class.

Prima parte este despre sistemul multimedia MBUX, care pe modelul vârf de gamă va fi disponibil într-un format absolut nou.

Caracteristicile noului MBUX:

 • Noul S-Class va introduce a doua generaţie a sistemului multimedia lansat în 2018 pe noul A-Class. Acesta va fi afişat pentru prima dată pe un ecran tip portret de 12.8 inci. Opţional poate fi pe bază de OLED şi cu feedback haptic.
  • Panourile OLED emit lumină atunci când sunt supuse unui curent electric și, spre deosebire de un LCD, nu necesită iluminare de fundal externă. Puterea este consumată numai acolo unde pixelii se aprind. Printre alte beneficii, acest lucru asigură un mai bun negru și contraste chiar mai puternice. Atunci când afișează secvențe video tipice, tehnologia OLED are un consum de energie cu până la 30% mai mic decât tehnologia LCD.
 • Numărul de butoane fizice pe consola centrală a fost redus cu 27. Ca un plus față de atingere și glisare, control vocal și gesturi naturale ale mâinii, controlul cu privirea extinde opțiunile de operare! Cu toate acestea, funcțiile cheie, cum ar fi activarea farurilor sau a ștergătoarelor de parbriz, pot fi acționate în continuare direct. Panoul de control al climei se află permanent la marginea inferioară a ecranului.
 • Pentru că în ţări ca SUA şi China, pasagerii care stau pe locurile din spate sunt de regulă mai importanţi, aceştia vor avea acum de beneficiat de acelaşi sistem multimedia şi oportunităţile sale de confort, precum o fac pasagerii din faţă. În maşină se vor găsi pentru ocupanţii din spate până la trei ecrane tactile și o varietate de opțiuni de control diferite, cum ar fi MBUX Interior Assist sau asistentul de control vocal prin comanda Hey Mercedes.
  • Folosind camere în panoul de control de deasupra capului și algoritmi de învățare, MBUX Interior Assist recunoaște și anticipează dorințele și intențiile ocupanților. Face acest lucru prin interpretarea direcției capului, a mișcărilor mâinii și a limbajului corpului și răspunde cu funcțiile corespunzătoare ale vehiculului. De exemplu, dacă șoferul se uită peste umăr spre lunetă, Interior Assist deschide automat jaluzelele. În cazul în care conducătorul auto începe să caute ceva pe scaunul pasagerului din față în întuneric, se aprinde automat lumina. Doar privirea la una dintre oglinzile exterioare este suficientă pentru a permite ajustarea sa, fără a fi nevoie de selectat mai întâi! Mișcările naturale ale mâinilor sunt, de asemenea, recunoscute, iar șoferul sau pasagerii pot deschide trapa fără atingere. Funcțiile preferate pot fi accesate cu ajutorul gestului favorit. Șoferul și pasagerii pot lega preferințele personale cu sistemul.
 • În total în maşină se vor putea găsi până la cinci ecrane cu diagonală generoasă, de tip OLED. Posibilitățile de personalizare și funcționare intuitivă au devenit mult mai extinse. Acest lucru se aplică cu siguranță pentru pasagerii din spate, dar și pentru șofer: noul panou de bord 3D permite o vizualizare spațială la simpla apăsare a unui buton, pentru prima dată. Un efect tridimensional real se realizează fără a fi nevoie de purtat ochelari 3D. Va pune la dispoziţie patru stiluri de afişare (Discreet, Sporty, Exclusive, Classic) şi trei moduri (Navigation, Assistance, Service).
  • O impresie de adâncime spațială este creată atunci când ochii unui spectator percep vederi diferite ale perspectivei unui obiect din afișaj. În acest afișaj auto stereoscopic inovator, acest lucru se realizează prin combinația sofisticată a unui ecran LCD tradiţional cu o structură specială a pixelilor și o grilă cu diafragmă LCD controlabilă. Ceea ce este cunoscut sub numele de “barrier mask” este poziționat câțiva milimetri în fața LCD-ului. Acesta este atât de precis ajustat la poziția capului privitorului, încât ochiul stâng și drept pot vedea pixeli diferiţi ale LCD-ului. Acest lucru creează impresia dorită de adâncime. Un sistem de camere stereo este integrat în afișaj. Acest lucru este utilizat pentru a determina cu precizie poziția ochilor privitorului. Datorită metodelor dezvoltate de Mercedes-Benz pentru a adapta distanțele și o configurație foarte redusă a sistemului de latență, șoferul se poate bucura de libera mişcare fără a pierde efectul vizual. Imaginea de pe ecranul din spatele volanului este reglată continuu.
 • Asistentul vocal “Hey Mercedes” este capabil de un dialog și mai mare cu oamenii de la bord. Anumite acțiuni pot fi efectuate chiar și fără cuvântul cheie de activare “Hey Mercedes”, de exemplu. Acestea includ acceptarea unui apel telefonic (prin cuvintele Accept call) sau afișarea hărții sistemului de navigaţie. Hey Mercedes poate explica acum, de asemenea, unde se află în maşină kitul de prim ajutor sau cum se conectează un telefon prin Bluetooth.
 • Pe lângă introducerea clasică a unui cod PIN, o nouă metodă de autentificare asigură un nivel ridicat de securitate. Amprenta, recunoașterea feței și a vocii sunt combinate! Acest lucru permite accesul la setările individuale sau verificarea proceselor de plată digitale, toate posibile acum din maşină!
 • Cu toate acestea, caracteristica unică a MBUX este conectarea sa cu o reţea largă de sisteme şi date provenite de la diferiţi senzori de pe maşină. De exemplu, funcția de avertizare la ieşire din automobil utilizează acum camerele pentru a recunoaște dacă un ocupant dorește să părăsească vehiculul. Dacă un alt utilizator al drumului se apropie în punctul mort, iluminarea ambientală activă devine parte a sistemului de avertizare și clipește într-un roșu aprins. Pe de altă parte, MBUX Interior Assist verifică dacă scaunul pentru copii este fixat corect pe scaunul pasagerului din față. Nivelul de atenție al șoferului este, de asemenea, monitorizat. Conducătorul auto este avertizat de ATTENTION ASSIST dacă dă semne de somnolenţă.

Printre altele:

 • Conținutul de pe un ecran poate fi partajat rapid și ușor cu alți pasageri.
 • Selectarea și modificarea destinațiilor de navigație este posibilă de pe scaunele din spate.
 • Prin scanarea unui cod QR cu aplicația Mercedes, vehiculul este conectat automat la contul Mercedes me.
 • Preferințele personale, cum ar fi un post de radio preferat și setările preselectate, pot fi transferate pe orice loc prin intermediul profilului personal Mercedes me. În vehicul sunt posibile de înregistrat/autentificat în până la șapte profiluri diferite.
 • Iluminarea ambientală poate fi setată individual prin configurare chiar şi de la distanță, de exemplu de la domiciliu.
 • Deoarece profilurile pot fi acum stocate în Cloud ca parte a Mercedes me, ele pot fi utilizate și în alte vehicule Mercedes-Benz cu noua generație MBUX!
 • Pe lângă introducerea codului PIN Mercedes me, noile funcții de autentificare biometrică și interconectate asigură un nivel ridicat de securitate. Printre acestea se numără autentificarea cu amprente, recunoaștere facială și vocală. Panoul de bord din spatele volanului poate fi dotat opţional cu două camere pentru recunoaşterea feţei.
 • Operare simplificată și intuitivă: în funcție de nivelul echipamentului, MBUX Interior Assist recunoaște până la 20 de comenzi dorite de control:
  • Noile funcții de siguranță includ recunoașterea unui scaun pentru copii neatașat corect pe scaunul pasagerului din față și avertizarea privind unghiul mort. Acest lucru detectează intenția de a părăsi vehiculul prin mișcările ocupantului. Acest lucru permite o avertizare și mai timpurie a celorlalți participanți la trafic și a obstacolelor de la marginea vehiculului.
  • Noile funcții de confort includ prepoziționarea scaunului șoferului și a oglinzilor exterioare în funcție de dimensiunea corpului ocupantului și instalarea jaluzelei din spate prin privirea peste umăr. O trapă glisantă poate fi operată, de asemenea, printr-un gest al mâinii.
 • Asistentul vocal “Hey Mercedes” ascultă și mai atent și îi înțelege și mai bine pe ocupanți. Poate fi, de asemenea, controlat din spate. Mai multe microfoane îi spune sistemului de pe care scaun vine comanda vocală. Iluminarea ambientală intermitentă identifică vorbitorul curent.
 • În cazul în care conducătorul auto spune “Sunt obosit”, un program al ENERGIZING comfort control este pornit. Aceeași propoziție spusă de cineva din spate activează un program care să-l relaxeze.
 • “Hey Mercedes” suportă acum 27 de limbi cu înțelegerea limbajului natural (NLU). Acest lucru face posibilă interacțiunea naturală pe o gamă largă de subiecte. Noul Chit-Chat și domeniul de cunoștințe oferă răspunsul corect la multe întrebări – chiar și întrebări despre zgomote de animale sau cunoștințe generale sunt răspunse de sistemul inteligent. De asemenea, poate fi inițiat un dialog cu o persoană reală.
 • Sistemele casnice și aparatele electrocasnice pot fi, de asemenea, conectate la vehicul și controlate vocal datorită funcției Smart Home. De exemplu, din timp şi de la distanţă se poate activa încălzirea podelei într-o anumită cameră a casei.
 • Vor exista două feluri de head-up display, la alegere: cel mai mare va fi capabil să afişeze conţinut în realitate augmentată pe o distanţă virtuală de 10 metri în faţa şoferului (unghiul de deschidere al ecranului este de 10° orizontal și 5° vertical, iar zona de afișare corespunde unui monitor cu diagonală de 77 de inci)! Atunci când navigați, de exemplu, săgețile animate de oprire şi direcţie sunt proiectate practic pe banda drumului. Pentru funcțiile de asistență, sunt afișate informații de la Active Distance Assist.
  • Unitatea de formare a imaginii (DMD, dispozitiv de oglindă digitală furnizat de Texas Instruments) constă dintr-o matrice de înaltă rezoluție, formată din 1.3 milioane de micro oglinzi individuale și o sursă de lumină extrem de eficientă. Tehnologia este, de asemenea, utilizat de către proiectoarele cinematografice. În noul S-Class, Mercedes-Benz îl va folosi pentru prima dată pentru a genera imagini în head-up display.
 • Scaunele confortabile pot fi reglate nu numai prin comenzile fizice de pe uşi, ci şi prin intermediul monitoarelor disponibile. Activarea funcțiilor de confort, cum ar fi încălzirea scaunului sau masajul, este posibilă și prin control vocal.

Într-un filmuleţ suplimentar, ni se spune că la o versiune plug-in hybrid a noului S-Class, autonomia-i electrică se va ridica până la 100 km, ceea ce pentru utilizarea în oraşe precum Chişinăul, zilnic, este mai mult decât suficientă!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: