in , , ,

(video) Mercedes-Benz introduce primele stopuri cu OLED-uri

Mercedes-Benz continuă să ne intrige cu noutăţile pe care le va aduce modelul decapotabil S-Class, a cărui premieră va avea loc peste câteva zile la Salonul Auto de la Frankfurt.

În cel mai nou teaser al maşinii aflăm că aceasta va fi dotată cu stopuri care vor conţine OLED-uri, în loc de LED-uri. În total vor exista 33 de componente care vor funcţiona individual, iar toate împreună sunt parte a unui desen nou din interiorul corpului de iluminat.

Din câte cunoaştem este pentru prima dată când Mercedes foloseşte o astfel de tehnologie pe vreun model de serie, însă nu ştim dacă pe S-Class Coupe/Cabriolet acestea vor fi oferite standard sau opţional.

Cea mai nouă maşină dotată cu tehnologii OLED în stopuri este noul Audi A8, iar anterior BMW le-a folosit pe M4 GTS şi M4 CS. De asemenea, stopuri cu OLED există opţional şi pentru coupeul Audi TT RS.

Vezi şi: Mercedes-Benz a făcut public primul teaser video al modelului S-Class Cabriolet facelift

Un OLED (prescurtare din engleză de la Organic Light-Emitting Diode) este o componentă electronică în formă de folie foarte subțire, luminoasă, făcută dintr-un material organic semiconductor. Mai este denumit și LED organic.

Comparând cu LED, tehnologia OLED este mai ieftină, neavând nevoie de un monocristal scump. În ceea ce privește luminozitatea OLED-urilor, în ultima vreme s-au făcut mari progrese, fiind acum posibil să se renunțe la iluminarea suplimentară a fundalului/suportului (backlight).

Marele avantaj al tehnologiei costă în faptul că OLED-urile oferă control la nivel de fiecare pixel şi astfel display-ul/elementul poate afișa cel mai profund negru sau cea mai realistă şi intensă culoare/paletî de culori.

What do you think?