in , ,

AngryAngry

(video) Mercedes-Benz a publicat un top 5 al celor mai luxoase maşini pe care le-a făcut vreodată

Compania Mercedes-Benz a publicat un clasament în format video, numit “Best of Benz – Top 5 Luxury Cars”. Lista cuprinde cinci cele mai luxoase maşini pe care le-a făcut vreodată.

Pe locul 5 în clasament se află Mercedes-Benz 540K – o limuzină concepută pentru staruri de muzică sau cinema, produsă de marca germană în anii 1935-1940. Mașina a fost echipată cu un motor de 5.4 litri, cu opt cilindri în linie şi cu două carburatoare, care îl ajută să producă în total 115 CP.

Vezi şi: (foto) Maşină autentică sau o replică? Iată ce frumuseţe a apărut pe străzile din Chişinău

Mercedes Benz 540K

Următorul model în această listă, mai aproape de prezent, este SUV-ul extra luxos G 650 Landaulet, lansat într-un tiraj de 99 de unități. Cu părere de rău, toate au deja câte un proprietar.

Vezi şi: (video) Ion Ţiriac îi lasă mască din nou pe concetăţenii săi. Şi-a luat un G 650 Landaulet

New Mercedes Maybach G650 Landaulet 12 1

Mult mai exclusiv și luxos s-a dovedit a fi limuzina Mercedes-Benz 600, produsă încă din 1959. Cel mai mult această maşină a fost preferată de lideri de state, existând în versiuni cu ampatament alungit şi chiar blindate.

Vezi şi: (foto) Minunăţii pe patru roţi. Brabus a restaurat complet opt maşini clasice Mercedes-Benz

Mercedes Benz 600

Pe locul doi se află un alt model modern, Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet, construit pe baza unui S-Class decapotabil cu exterior parțial modificat, cu roți forjate speciale Maybach de 20 de inci şi cu faruri care au cristale Swarovski autentice în ele.

Doar 300 astfel de maşini urmează să existe pe pământ.

Vezi şi: (foto) Achiziţie de lux pentru Ion Ţiriac. A cumpărat două din cele 300 Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Mercedes Maybach S 650 Cabriolet 50

Liderul incontestabil al acestui clasament este coupeul Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut (1955). Modelul este unul dintre cele mai exclusive automobile din istoria industriei auto.

Mercedes Benz 300 SLR Uhlenhaut

În total au fost construite doar două exemplare şi dacă ar fi să se vândă unul, ar fi cel mai scump autovehicul din lume. Apropo, acesta este capabil sa accelereze până la o viteză maximă de aproximativ 290 km/h.

Potrivit informaţiilor, o maşină se află expusă în muzeul Mercedes din Sindelfingen, Germania. Despre al doilea exemplar nu se ştie nimic, fiind considerat pierdut.

Vezi şi: Se împlinesc 60 de ani de la apariţia lui Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Iată cât costă în prezent un exemplar

https://www.youtube.com/watch?v=jHE4NVrnIW8

Vezi şi: (video) Porsche arată un Top 5 al celor mai exclusive maşini pe care le-a făcut