in , ,

(video) Mesajul unui şofer din Chişinău: “Nu fiţi indiferenţi şi cumpăraţi-vă un extinctor în maşină”

Astăzi dimineaţa, la intrarea în Chişinău de pe bd. Dacia, un şofer a tras pe dreapta pentru că maşina sa a luat foc. S-a aprins un cablaj care este parte a sistemului de alimentare cu carburant şi ulterior un scaun din habitaclu.

Din fericire însă nimeni nu a avut de suferit pentru că s-au găsit oameni care au sărit în ajutor şi nu au fost indiferenţi. Însă ce s-ar fi întâmplat în caz contrar?

Безответственность что не носят с собой огнетушитель за 50 лей, а пьют кофе каждый день по 2 раза на заправках или по*уизм? Видео на много длинее, так никто и не остановился…даже на начальной стадии… А если бы загорелась бы как факел то вообще убегали чтоб ни дай бог…. У пацана проводка у бака загорелась, горело сидение, я позволю себя похвалить судя по тому что я видел и чем закончилось что мой огнутушитель за 30 лей был решающим… Сгорела бы к чертям скорее всего…П.С. вырезал себя чтоб небыло тупых коментариев от диванных экспертов.Не будьте такими эгоистами! 3 огнетушителя всего понадобилась чтоб потушить. Мудаки. Всем просто по*уй ! И да…мне не жалко потом купить себе новый огнетушитель… Я рад что помог и благодарен за то что произошло эта ситуация не со мной. Не стал ждать благодарности , кофе или тд, просто убедился что все в норме и уехал дальше по своим делам. За 10 минут потраченных ничего не поменялось в жизни. Вроде бы ОБЫЧНОЕ дело … Но на видео это факт как всем по*уй. Не хорошо это!

Gepostet von Юрий Юрьевич am Dienstag, 12. Mai 2020

Posesorul camerei de bord, care a rămas activă în automobil şi a înregistrat o parte din cele întâmplate, a lăsat şi un comentariu pe o reţea de socializare, ataşat filmuleţului. Acesta îndeamnă toţi participanţii la trafic să nu fie indiferenţi şi să sară la nevoie dacă exista una, iar dacă nu au un extinctor în automobil să-şi facă rost de unul.

Iresponsabilitate pentru că nu transportă cu ei un extinctor de 50 de lei, dar beau cafele de câteva ori pe zi la staţiile de alimentare cu carburanţi, sau indiferenţă?

Filmuleţul în cauză este mult mai lung şi totuşi nimeni nu a oprit, chiar şi în etapa iniţială a situaţiei produse, iar dacă s-ar fi aprins ca o torţă am fi fugit pentru a nu exploda. Au luat foc nişte cablaje de lângă rezervorul de combustibil, după care flacări au pătruns în habitaclu şi au incendiat un scaun. Îmi rezerv dreptul să mă laud, reieşind din ceea ce am văzut şi cum s-a terminat totul, că extinctorul meu de 30 de lei a fost decisiv în înlăturarea pericolului. În caz contrar la sigur ar fi ars toată maşina.

Nu fiţi atât de egoişti! Pentru stingerea incendiului au fost necesare trei extinctoare, însă dacă erau mai puţini indiferenţi, urmările au putut fi mai mici şi focul s-ar fi stins mai rapid. Toţi şoferii care au văzut ce se întâmplă şi nu s-au oprit îi calific drept nişte nemernici. Tuturor pur şi simplu le este indiferent.

Și da… nu-mi pare rău că voi trebui să-mi cumpăr un extinctor nou după ceea ce a fost. Mă bucur că am ajutat și sunt recunoscător că această situație nu mi s-a întâmplat mie. Şi nu am așteptat vreo recunoștință în schimb, o cafea sau altceva, ci am vrut să mă asigur că totul este ok, după care mi-am văzut de treburi. În cele 10 minute investite nimic nu s-a schimbat în viață. Se pare că a fost un lucru normal… Însă imaginile afirmă un fapt clar, că tuturor le este indiferent şi asta nu este un lucru bun!

P.S. M-am decupat din imaginile video pentru ca să nu apară comentarii de prost gust de la “experţii de divan”.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi:

Iti place articolul?