in ,

(video) Microbuzul Hyundai H-1 a fost actualizat serios după 10 ani de existenţă de piaţă

Sud-coreenii de la Hyundai au decis în sfârşit să actualizeze un model de maşină utilitară care se vinde oficial şi în ţara noastră. Deocamdată în Coreea de Sud, producătorul a scos pe piaţă modelul actualizat Starex, cunoscut în regiunea noastră ca H-1!

https://www.youtube.com/watch?v=CUPMT4GOWoc

În al unsprezecelea an de viață a generaţiei actuale, designul exterior şi interior a devenit unul actual. Blocurile optice poziţionate vertical şi de modă veche au fost înlocuite cu unele care se întind pe orizontal. Grila radiatorului a fost adaptată după stilul actual al Cascading Grille.

Bara de protecție are un aspect mai dinamic şi mai modern, iar capota este ridicată pentru a proteja mai bine pietonii în cazul unei coliziuni. Stopurile din spate pe versiunile mai scumpe sunt făcute pe bază de LED-uri.

Mai interesante sunt actualizările care au fost făcute în habitaclu: nicio urmă din ce era în modelul vechi, cu excepția aranjamentului organelor principale de control. Planşa de bord și consola centrală, panourile ușilor și volanul cu patru spițe, ecranul separat de 8 inci și deflectoarele sistemului de climatizare, toate sunt noi!

Galeria de imagini disponibilă şi toate aceste dotări se vor putea găsi în varianta de lux dedicată transportului a nouă pasageri, care se numeşte local Grand Starex Urban. Totodată există şi o variantă comercială a modelului.

Sub capotă au fost montate propulsoare care respectă normele Euro-6! Cel mai “slab”, un diesel CRDI de 2.5 litri, cuplat la o cutie de viteze mecanică cu șase trepte, produce 140 CP și 353 Nm. Mai există un propulsor cu o geometrie variabilă a turbinei (VGT) care generează 176 CP și 451 Nm, cuplat la o cutie de viteze automată cu cinci trepte. Doar în Coreea de Sud mai există un motor 2.4 LPi (159 CP) care rulează pe un amestec de propan-butan lichefiat.

Vânzările în Coreea au început deja, iar versiunea cea mai accesibilă costă 19.500 de dolari. Livrările pe piețele de export sunt planificate pentru anul viitor, unde Hyundai Starex/Grand Starex va fi vândut sub numele i800, iMax, iLoad, H-1 sau H300.

În ţara noastră preţul de start pentru un Hyundai H-1, model din gama anului 2015, porneşte de la 24.900 de euro.

https://www.youtube.com/watch?v=QP2cUxCwM6c

Iti place articolul?