in , , ,

(video) Monitorizează LIVE reparaţia celor 1355 de km de drumuri din Moldova!

Reparaţiile drumurilor din ţară, care au demarat acum câteva săptămâni în cadrul programului “Drumuri bune pentru Moldova”, decurg într-un ritm accelerat! O demonstrează un instrument interactiv care duce o evidenţă a tuturor sarcinilor executate de autorităţi şi drumari.

Acesta a fost prezentat şi lansat astăzi de către ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, pentru o mai multă transparenţă a proiectului.

Vezi şi: (foto) Cum decurg lucrările de reparaţie a celor 1200 de km de drum? Iată ce s-a făcut deja în patru localităţi

Ce aflăm nou prin intermediul acestui instrument care poate fi accesat mai jos, este că numărul total de kilometri care vor fi reparaţi nu mai este circa 1.200 de kilometri cum s-a anunţat anterior, ci de 1.355,01 de km (anterior la 21 iunie fiind de aprox. 1.300 de km). Totodată, suma totală a investiţiilor nu mai este de 1,6 miliarde de lei, ci 1.580,69 miliarde (anterior la 21 iunie suma publicată fiind de 1,465 miliarde).

De asemenea, aflăm că deja la această oră s-au executat 10.2% din volumul total de reparaţii, ceea ce constituie 132,67 km, pentru care s-au cheltuit 204,88 milioane de lei. Totodată, în reparaţii la moment se află 11.2% din drumuri, ceea ce constituie alţi 144,81 de km.

Chiril Gaburici a dat asigurări că informaţiile sunt actualizate de cinci ori pe zi!

“Calitatea pentru noi este prioritară. Facem drumuri care să fie utilizate pentru mulţi ani înainte”.

Instrumentul prezintă pe trei pagini volumul lucrărilor care trebuie realizate, la ce etapă de implementare este proiectul, câte tronsoane de drum au fost restaurate, sunt în lucru sau urmează să fie reparate, care este volumul investițiilor, tipul lucrărilor efectuate etc.

Pe prima pagină sunt publicate datele generale despre proiect – volumul investițiilor, lungimea drumurilor, numărul de tronsoane, dar și informațiile pentru fiecare raion. Pe pagina a doua sunt prezentate toate lucrările realizate și tipul acestora, pentru fiecare porțiune de drum reparată. Pe cea de-a treia pagină sunt informații despre drumurile finalizate, aflate în lucru sau planificate. Tot aici sunt și datele preconizate pentru darea în exploatare a drumurilor.

Ministrul a îndemnat cetățenii să se implice activ în procesul de construcție și reparație a drumurilor, prin informarea autorităţilor despre nereguli, astfel încât să avem drumuri calitative și durabile.

Iată lista tuturor drumurilor pe care se va interveni. În mediu se vor face câte un kilometru, iar în unele localităţi doar câte 100 de metri: (doc) Lista drumurilor din Moldova care vor fi reparate în 2018 cu peste un miliard de lei

Iti place articolul?