in , ,

LoveLove

(video) Monza Grand Prix: Dezastru pentru Ferrari, penalizare pentru Hamilton şi victorie pentru Gasly

Pilotul francez Piere Gasly a avut norocul să câştige în Italia, în cadrul Marelui Premiu de la Monza, aceasta fiind prima sa victorie în Formula 1. S-a întâmplat după un restart al cursei, dar şi după o serie de momente de presiune din partea lui Carlos Sainz.

Aşa s-a făcut că pilotul echipei Alpha Tauri a câştigat nu numai a 70-a cursă organizată pe circuitul italian (cele mai multe pentru vreun circuit de F1), ci şi a adus victoria pentru echipa sa care este originară din Italia. De asemenea, a fost primul triumf pentru un pilot francez din 1996.

De notat că Autodromo Nazionale Monza a fost construit în anul 1922 timp de 110 zile şi este unul dintre primele circuite din lume pe care se organizează permanent evenimente sportive.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Gasly, care a luat startul din linia a cincea a grilei, poziţia a 10-a, s-a impus la capătul unei curse cu totul ieşită din comun, marcată de un accident, dar şi de mai multe abandonuri.

Cel mai memorabil incident a fost cu implicarea lui Charles Leclerc (Ferrari) în secţiunea Parabolica, fapt care a determinat şi întreruperea întrecerii. S-a mai întâmplat să nu ajungă la final Sebastian Vettel, Kevin Magnussen şi Max Verstappen din cauza unor defecte la maşini.

După restart, liderul cursei, Lewis Hamilton, a luptat până în ultimul moment pentru a se urca cât mai sus în clasament. Acesta a primit o penalizare de 10 secunde, fapt care l-a dus pe ultima poziţie. Acesta a intrat la boxe într-un moment în care nu era permis.

Colegul său Valtteri Bottas a finisat pe locul cinci şi a ajuns din nou în faţa lui Max Verstappen în clasamentul general al piloţilor.

Gasly a fost urmat de spaniolul Carlos Sainz Jr (pilot al McLaren-Reanult) şi de canadianul Lance Stroll (Racing Point-Mercedes). Toţi trei au urcat pe podiumul de la Monza, înregistrând astfel cele mai bune rezultate din carieră.

Următoarea cursă se va desfăşura la fel pe pământ italian, în weekend-ul care vine, la Mugello.

GALERIE FOTO: