in ,

(video) MSO a făcut la comandă un unic McLaren 675LT în stilul lui F1 GTR Longtail

Orice McLaren 675LT este o mașină foarte specială care se evidențiază deja în mulțime, însă dacă un client dorește ceva chiar mai dramatic și chiar mai exclusivist, subdiviziunea McLaren Special Operations (MSO) este mereu la îndemână pentru a se asigura că cerințele personalizate sunt îndeplinite, indiferent cât de complexe ar fi.

Aşa a şi apărut unicul supercar 675LT cu livrea făcută în stilul modelului de curse McLaren F1 GTR Longtail.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul supercar McLaren 600LT

Ales pentru a aduce un omagiu printre maşinile stradale pentru exemplarele McLaren F1 GTR, care şi-au demonstrat performanţele uimitoare în cursele de anduranță din anii 1990, câștigând BPR Global Endurance Series și în clasa GT1 la maratonul de 24 de ore de la Le Mans în 1997, MSO a creat acest McLaren 675LT care combină o faimoasă livrea de curse cu o serie de caracteristici personalizate, la dispoziția clientului.

Proiectul, care a putut fi realizabil doar cu acordul companiei Gulf Oil International Ltd (cea care deţine drepturile de autor asupra acestei scheme de culori), a fost făcut de MSO timp de peste 1.000 de ore de muncă.

Însăşi vopsirea caroseriei şi a altor elemente, inclusiv printr-un proces de aerografie, a durat 800 de ore în total sau 100 de zile de muncă!

Culorile albastru, negru și roșu ale vopselei exterioare – și, bineînțeles, marcajul portocaliu – reprezintă o recreare inconfundabilă a culorilor Gulf Racing care au făcut celebră maşina de curse McLaren F1 GTR “Longtail” din 1997, una din cele care au inspirat McLaren pentru a produce modelul 675LT.

Jantele cu 20 de spițe, finisate în culoarea Dayglo Orange, continuă tematica. Aceeași culoare portocalie este folosită pentru insignele care poartă inițialele clientului. Automobilul mai dispune şi de câteva componente aerodinamice suplimentare, inclusiv o priză de aer pe acoperiş.

Interiorul mașinii a fost proiectat și executat pentru a completa atât tema exterioară, cât și personalizarea. Scaunele de curse MSO Bespoke sunt finisate cu Alcantara şi fibră de carbon, cu cusături contrastante de culoare portocalie şi albastră. Iniţialele proprietarului se prezintă din nou, pe tetiere, dar de această dată brodate cu aţă albastră.

Centurile de siguranţă sunt din nou de culoare portocalie.

“Sub capotă” nu s-a intervenit. Această maşină este pusă în mişcare de un motor V8 twin-turbo care produce 675 de CP şi 700 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 2.9 secunde, în timp ce viteza maximă se opreşte la 330 de km/h.

Maşina îi aparţine unuia dintre fiii sultanului statului malaezian Johor, care a primit titlul Tunku Temenggong Johor, de unde şi iniţialele. Iată ce maşini mai sunt în garajul regal şi pe care le conduc fraţii săi:

https://www.youtube.com/watch?v=Soov253OhJE

https://www.youtube.com/watch?v=ypNGsIBDCS4

https://www.youtube.com/watch?v=0ZFx6At4QyA

Vezi şi: (video) Cel mai scump McLaren 675LT Spider MSO Carbon Series a fost livrat proprietarului

Iti place articolul?