in , ,

(video) Neajunsul periculos al maşinilor cu volan pe dreapta, pe drumurile unde circulă preponderent maşini cu volan pe stânga, arătat clar într-un accident din România

Un accident de circulaţie grav s-a întâmplat în această noapte pe Drumul Naţional 19 B din România, între localităţile Zăuan şi Ip din judeţul Sălaj. Patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite.

Toate cele opt victime au fost încarcerate, motiv pentru care a fost activat Planul roşu de intervenţie, iar la faţa locului au venit şi pompieri cu utilaje necesare eliberării dintre fiare.

Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că un tânăr de 22 de ani, din județul Sălaj, conducea un autoturism pe direcția Ip-Zăuan, iar pe un sector de drum în aliniament, a efectuat o manevră de depășire neregulamentară peste marcajul longitudinal simplu continuu și a intrat în coliziune frontală cu o mașină care circula din sensul opus, condusă de un bărbat de 44 de ani, din județul Bihor. 

În urma evenimentului a rezultat decesul a patru persoane, dintre care cei doi șoferi şi doi tineri de 22, respectiv 29 de ani, din mașina condusă de șoferul din Sălaj. Alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 41 de ani, au fost rănite grav.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestui eveniment.

Între timp, într-un mesaj postat de Poliţia Română pe pagina sa oficială de Facebook se menţionează despre neajunsul periculos şi poate dezavantajul principal al maşinilor cu volan pe dreapta, care circulă pe drumurile folosite preponderent de maşini cu volan pe stânga – vizibilitatea redusă în cazul depăşirilor!

5 stele pentru o mașină la siguranța rutieră sună bine, dar asta nu însemnă siguranță în orice condiții…mai ales la…

Gepostet von Politia Romana am Donnerstag, 9. Juli 2020

În primele şase luni ale acestui an, în România s-au produs 25 de accidente rutiere grave cu implicarea autovehiculelor cu post de conducere pe partea dreaptă, soldate cu decesul a 16 persoane și rănirea gravă a altor 24. În 24 dintre cele 25 de accidente, vina a aparținut șoferilor acestor autovehicule.

Anul trecut, conducătorii de autovehicule cu post de conducere pe partea dreaptă au fost implicați în 90 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 35 de persoane și 88 rănite grav. În cazul a 77 de accidente, vina a aparținut conducătorilor acestor autovehicule, evenimente în urma cărora 32 de persoane și-au pierdut viața și 77 au suferit leziuni grave. 

În anul 2018, conducătorii de autovehicule cu post de conducere pe partea dreaptă au fost implicați în 102 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane și 106 rănite grav.

Iti place articolul?