in , , ,

(video) New-York 2016: Premieră mondială – Mazda MX-5 Retractable Fastback

Producătorul nipon, Mazda, a creat o nouă modificaţie a celei de-a patra generaţie a roadsterului Mazda MX-5. Compania califică noutatea ca fiind un fastback, cu un acoperiş tare care se pliază şi cu o lunetă din sticlă. Automobilul a fost prezentat oficial, înainte de a fi deschis Salonul Auto de la New-York.

https://www.youtube.com/watch?v=ZhYKq4m1v2o

Noul mecanism permite deschiderea şi închiderea acoperişului în timp ce maşina dezvoltă până la 10 km/h, însă nu s-a anunţat cât timp durează procesul. Hardtop-ul automobilului se pliază într-un mod foarte compact şi nu ocupă mult loc. Potrivit reprezentanţilor companiei, portbagajul rămâne la fel de încăpător cum este şi cel de pe versiunea roadster.

Acoperişul maşinii cu două uşi a fost reproiectat din nou, iar ca rezultat noua MX-5 RF este mai înaltă cu 5 mm decât versiunea cu acoperiş moale – 1.240 de mm. Celelalte dimensiuni nu s-au schimbat: 3.915 mm lungime, 1.730 de mm lăţime şi 2.315 mm măsoară ampatamentul.

Încă o caracteristică neobişnuită a acestui model, despre care Mazda a accentuat mult, este culoarea caroseriei – Machine Grey. Contrastul format între lumini şi umbre oferă senzaţia că noul automobil este făcut dintr-o bucată întreagă de oţel.

https://www.youtube.com/watch?v=4XjamioT-Gs

Pentru a atinge un astfel de efect vizual, tehnologia de vopsire, numită Takuminuri, a trecut la un alt nivel. Aceasta presupune vopsirea automobilului în trei straturi – color, reflectorizant și transparent. Culoarea Machine Grey va fi disponibilă pentru mai multe modele din gamă, inclusiv şi pentru noul crossover Mazda CX-9.

Gama de motoare a rămas aceeaşi, benzinare SkyActiv-G de 1.5 şi 2.0 litri, care pot fi cuplate la o transmisie manuală cu şase rapoarte SkyActiv-MT sau la o cutie de viteze automată, creată special pentru versiunea MX-5 RF.

Prezentarea completă:

https://youtu.be/r6nhl7VJ3C4

Galerie foto: