in , , ,

(video) New York 2018: Premieră mondială – A treia generaţie Acura RDX a debutat oficial

Am mai văzut această mașină la Salonul Auto de la Detroit și anume în calitate de prototip pre-serie. Subdiviziunea celor de la Honda a făcut de atunci toate modificările necesare şi a prezentat oficial la New York a treia generaţie a SUV-ului RDX!

În primul rând producătorul a făcut publice dimensiunile modelului. Comparativ cu generaţia anterioară a crescut de la 4.685 până la 4.747 mm (mai lung decât concurentul BMW X3 (4.716 mm)). Ampatamentul de asemenea a fost mărit, de la 2.685 până la 2.751 mm, însă în același timp mașina este mai scundă – 1.669 (anterior – 1.680 mm).

Volumul portbagajului este de 835 litri (conform metodicii EPA), iar pasagerii de pe bancheta din spate au mai mult decât destul spaţiu pentru picioare, inclusiv datorită podelei perfect plane sub care se află o nouă platformă.

SUV-ul are acum un look mai atrăgător şi se remarcă cel mai mult blocurile optice Jewel Eye cu șapte LED-uri individuale şi lumini de zi, o grilă a radiatorului în forma unui pentagon și un kit de protecţie pe marginile caroseriei.

În habitaclu nu s-a schimbat nimic comparativ cu prototipul: a rămas sistemul multimedia cu ecran de 10.2 inci cu rezoluţie Full HD, aceeaşi arhitectură a consolei centrale și un True Touchpad pentru o manipulare mai uşoară a sistemului infotainment.

Inspirată de la supercarul NSX, o consolă centrală plutitoare de mare capacitate include o manetă proeminentă al sistemului Integrated Dynamics, care le permite conducătorilor să schimbe rapid cele patru moduri de rulare: Snow, Comfort, Sport și Sport +).

Confortul excepțional este asigurat de scaunele sport Acura de ultimă generație, concepute exclusiv pentru RDX și viitoarele produse Acura. Scaunele sportive noi, mai sculptate, dispun de un cadru din oțel ușor de înaltă rezistență, cu suport lateral îmbunătățit pentru condus şi pot fi reglate electric în 16 direcții.

Noul acoperiş ultra-panoramic vine standard în orice nivel de echipare, este acţionat electric şi are funcţie de parasolar. Este printre cele mai mari și mai largi din clasă, oferind o senzație de aerisire în întreaga cabină.

Sub capotă, locul unui V6 natural aspirat de 3.5 litri a fost ocupat de un motor DOHC VTEC Turbo cu patru cilindri. Unitatea de 2.0 litri produce 276 CP și 380 Nm și este cuplată la o cutie de viteze automată cu zece trepte de la Honda.

Sistemul de tracțiune integrală Super Handling All-Wheel Drive are nişte ambreiaje individuale pentru conectarea punţii din spate. Mai mult, până la 70% din tot cuplul poate fi transferat pe puntea din spate sau până la 100% poate fi redirecţionat chiar pe una din cele două roţi spate.

Mai există o funcţie de control al vectorului de tracţiune şi cu un nou diferenţial spate, capabil să prelucreze cu 150 de procente mai mult cuplu.

Servodirecţia este asistată electric, iar suspensia este pe puntea din faţă MacPherson cu setări sport, iar în spate una independentă multi link. La comandă se pot instala şi amortizoare adaptive.

Nu mai puțin important este nivelul de echipare de bază, care conţine: faruri LED, scaune față reglabile electric și cu încălzire, suport Apple CarPlay, uşă a portbagajului acţionată electric, acces fără cheie, acces la internet, un acoperiș panoramic, jante de 19 inci şi altele, alături de complexul Acura Watch care include cruise control adaptiv, sistem de frânare automată, de menținere în banda de rulare și de prevenire a ieșirii pe marginea drumului.

Opţional se poate comanda un sistem audio Acura ELS Studio 3D de 710 waţi, dezvoltat în colaborare cu compania Panasonic, o tapiţerie cu piele scumpă, materiale decorative din lemn autentic și aluminiu lustruit, head-up display color de 10.5 inci, etc.

Noul RDX va putea fi comandat într-o versiune sport A-Spec. Din păcate nu există careva schimbări tehnice, însă este prezent un decor mai expresiv, scaune acoperite cu piele roșie-neagră și inserții din piele sintetică, plus un set de jante de 20 inci de culoare gri şi mai multe inserţii decorative de culoare neagră.

Apropo, încă o surpriză la New York a fost prezentarea versiunii A-Spec pentru crossoverul MDX facelift (ultimele imagini din galeria foto). Maşina dispune de asemenea de o serie de îmbunătăţiri de ordin estetic, printre care un kit exterior aerodinamic actualizat, jante noi, inserţii de culoare neagră, tapiţerie exclusivă la interior, Alcantara, fibră de carbon, aluminiu, etc.

Concurenții modelului RDX pot fi în primul rând modelele Infiniti QX50 și Lexus NX, deși Audi Q5, BMW X3 și Volvo XC60 se află în același segment.

Prețurile vor fi anunțate la vară, când dealerii americani vor începe să accepte comenzi pentru mașinile produse la uzina din East Liberty, statul Ohio.

Evenimentul de prezentare a noilor modele Acura:

https://youtu.be/UW-WFiePk-c

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?