in , , ,

(video) New York 2018: Premieră mondială – Concurentul Maserati cu motor Ferrari pentru Porsche Cayenne Turbo

Italienii de la Maserati au adus cu ei la Salonul Auto Internaţional de la New York “o nouă furtună”. Mai exact este vorba despre cea mai puternică versiune a primului său SUV Levante.

Noul Maserati Levante Trofeo este un concurent direct pentru noul Porsche Cayenne Turbo şi chiar îl depăşeşte din punct de vedere a caracteristicilor tehnico-dinamice.

Aşadar, Maserati a dezvăluit primul Levante construit în jurul unui motor V8. Noul Levante Trofeo este echipat cu unul dintre cele mai puternice agregate instalate vreodată într-un Maserati. Unitatea Twin Turbo de 3.8 litri a fost proiectată pentru a se potrivi perfect cu sistemul de tracţiune integrală Q4 Intelligent All-Wheel Drive System și livrează în total 590 CP la 6.250 rpm și un cuplu de maxim de 730 Nm, disponibil între 2.250 – 5.000 de rpm.

Motorul are cea mai mare putere pe litru (156 CP/litru) dintre toate pe care le-a avut Maserati și la fel ca toate benzinarele sale sunt asamblate de Ferrari în Maranello, Italia.

Cel mai puternic Levante este capabil să accelereze de la 0 şi până la 100 de km/h în 3.9 secunde, iar viteza maximă poate depăşi 300 de km/h!

Șasiul celui mai rapid model Levante a fost reglat pentru a fi compatibil cu puterea sporită ce iese de sub capotă și pentru a oferi o experiență de conducere extraordinară, fără compromisuri în ceea ce privește confortul.

Revenind din nou la motor, Maserati menţionează că inginerii său au dezvoltat un design nou al carterului, un ansamblu specific al arborelui cotit, nouă este pompa de ulei şi centura auxiliară, iar cablajul are un aspect diferit. În stilul tradiţional al Maserati şi Ferrari, chiar designul motorului este o operă de artă.

Noile turbo compresoare au un debit crescut, în timp ce capetele cilindrilor reproiectate cu arbori cu came și valve specifice, pistoane diferite și tije noi de conectare permit atingerea obiectivelor de putere maximă. Levante Trofeo este cu siguranță unul dintre cele mai rapide SUV-uri construite vreodată, care poate rula cu o viteză maximă de peste 300 km/h.

Datorită raportului remarcabil de greutate/putere – 3.6 kg/CP, Trofeo are nevoie doar de 3.9 secunde pentru a ajunge la 100 km/h și doar 34.5 metri pentru a opri complet de la această viteză.

Echilibrul ideal de greutate 50:50 și centrul de greutate redus – comun pentru toate modelele Levante – în combinație cu suspensia faţă cu braţe duble şi cea spate Multi Link, dar şi roţile cu anvelope şi jante forjate din aluminiu de 22 de inci, îi oferă noului Levante Trofeo o manevrabilitate echilibrată și stabilitate laterală.

Noul mod de rulare “Corsa” cu funcţie Launch Control, în plus față de modurile existente Normal, I.C.E., Sport și Off Road, a fost adoptat pentru a spori caracterul atletic al celui mai nou SUV Maserati. Acesta îmbunătățește în continuare răspunsul motorului și deschide mai mult valvele din eşapament la accelerații intensive, schimbă treptele cutiei de viteze automată mai rapid, micşorează garda la sol cu ajutorul suspensiei pneumatice, amortizoarele Skyhook devin mai rigide, iar setările optimizate ale tracţiunii integrale inteligente interacționează cu sistemele de control ale tracțiunii și ESP-ul pentru a maximiza plăcerea de a conduce.

Sistemul integrat de control al vehiculului (IVC) Maserati este folosit pentru prima dată într-un Levante, pentru o dinamică impresionantă de conducere, o performanță mai bună și o experiență reală de a conduce Maserati, ajutând la prevenirea instabilității vehiculului, în loc să corecteze greșelile șoferului aşa cum o face sistemul tradițional de stabilitate electronic (ESP).

Designul inconfundabil al lui Levante a atins noi nivele de sportivitate cu lansarea modelului Trofeo. Maşina are un kit exterior aerodinamic nou, cu numeroase elemente din fibră de carbon care contribuie activ la aerodinamică. Blocurile optice sunt standard Full Matrix LED, grila radiatorului cu bare duble verticale este finisată în Piano Black, mânerele uşilor au aceeaşi culoare ca şi cea a caroseriei, mecanismele de frânare performante au etriere care pot fi vopsite în culoarea roşie, albastră, neagră, argintie sau galbenă.

Exteriorul mai este completat de numeroase prize de aer, inclusiv pe capotă şi aripi, logouri specifice Maserati şi un eşapament cu terminaţii duble ovale.

Designerii au făcut la interior un mediu distinct. Scaunele sport sunt tapiţate cu piele naturală Pieno Fiore, disponibilă în culoare neagră, roșie sau maro, toate cu cusături de contrast și sigla “Trofeo” cusută pe tetiere. “Pieno Fiore” nu se compară cu nicio altă tapiţerie folosită în industria auto şi se remarcă pentru simțul său natural, moale și pentru caracterul unic pe care îl dezvoltă de-a lungul anilor.

Noi inserţii din fibră de carbon mată, alături de padele în spatele volanului şi pedale din aluminiu, un panou de bord cu grafică nouă, covorașe cu insigne Trofeo metalice și un ceas Maserati cu un cadran unic subliniază elegant caracterul exclusiv şi sportiv al maşinii.

Standard mai vine echipat cu un sistem audio Bowers & Wilkins cu sunet surround de înaltă calitate, cu 17 difuzoare şi o putere totală de 1.280 de waţi.

Ca o introducere a noului său model, acesta a debutat într-o ediție limitată Launch Edition. Maşina de prezentare este vopsită într-o culoare special mată Grigio Lava cu jante mate de 22 de inci şi etriere de culoare roşie. Seria limitată este destinată exclusiv unui număr mic de clienți Maserati din SUA și Canada.

Ediţia de lansare a lui Levante Trofeo va fi disponibilă în opt culori exterioare unice, incluzând următoarele caracteristici exterioare exclusive: jante din aluminiu forjate de 22 inci cu anvelope de performanţă pentru trei sezoane sau jante noi de 21 de inci cu anvelope all-season, alături de mai multe finisaje lucioase de culoare neagră pe caroserie.

Interiorul acestui automobil este și mai individual, oferind scaune sport tapiţate cu piele Pieno Fiore, disponibilă în culoare neagră, bronz sau roșie, cu cusături contrastante. Pielea neagră, cu cusături albastre sau galbene, este exclusivă pentru ediția de lansare şi se combină cu o serie de inserţii mate din fibră de carbon. Astfel de maşini vor mai avea pe consola centrală o plăcuţă cu numele proprietarului.

Producția de Levante Trofeo începe în această vară la uzina retehnologizată Maserati din Mirafiori (Torino), Italia. Modelul este destinat inițial piețelor de export de peste ocean, inclusiv SUA și Canada. Preţul noului model Maserati este necunoscut deocamdată, însă cu siguranţă va depăşi 100.000 de dolari/euro.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?