in , , ,

(video) New York 2018: Premieră mondială – Noul coupe electric Genesis Essentia Concept

Brandul Genesis a mai prezentat un automobil în cadrul Salonului Auto de la New York, dar care nu este unul de serie. Conceptul Essentia este un coupe electric, care prevesteşte apariţia primului electromobil al mărcii şi este chemat să “regândească paradigma designului și să demonstreze vectorul dezvoltării tehnologiilor”.

Genesis Essentia este construit pe baza unui şasiu monococ din fibră de carbon și este echipat cu mai multe motoare electrice. Caracteristici detaliate nu au fost făcute publice, însă se ştie că acceleraţia 0-97 de km/h o poate face în doar 3.0 secunde.

Formele şi dimensiunile automobilului sunt inspirate de pe modelele clasice Gran Turismo, care de regulă au o capotă lungă şi o înălţime coborâtă. Farurile cu laser sunt dezvoltate în stilul celor de pe SUV-ul conceptual GV80.

În montanţii B sunt integraţi senzori dactiloscopici și camere de recunoaștere a fețelor. Doar prin intermediul acestora se poate intra în habitaclu prin uşile de tip “aripi de fluture” care ştiu să de deschidă frumos în poziţie verticală.

Habitaclul este tapiţat cu piele de diferite culori, alături de inserţii din aluminiu și fibră de carbon. Planşa de bord conţine mai multe ecrane prin care pot fi controlate funcţiile de bază ale maşinii, iar panoul de bord care se află în spatele volanului turtit în partea inferioară are o dimensiune de opt inci.

Printre alte dotări interesante se numără un asistent vocal prin care automobilul poate recomanda un itinerar optimizat până la destinaţie, se poate conecta la sistemele caselor inteligente, smartphone-uri și alte dispozitive. În plus, prin intermediul sistemului multimedia al mașinii pot fi efectuate plăți electronice.

Deocamdată nu a fost anunţat un termen exact al apariţiei variantei de serie al acestui concept, însă la acelaşi salon auto a debutat și rivalul modelului BMW Seria 3 – sedanul G70. Pe piața americană maşina va putea fi comandată şi cu o cutie de viteze manuală.

Evenimentul de prezentare a noului concept Genesis Essentia:

GALERIE FOTO: