in , , ,

(video) New York 2018: Premieră mondială – Hyundai Tucson facelift

Hyundai sărbătorește lansarea modelului actualizat Tucson, alături de noua generaţie Santa Fe, în cadrul Salonului Auto Internațional de la New York. Facelift-ul afectează nu doar designul exterior al crossoverului, ci şi lista celor mai recente sisteme avansate de asistență şi protecţie, alături de unităţile de propulsie modernizate.

Noul Hyundai Tucson a fost cel mai bine vândut automobil Hyundai din Europa de la lansarea sa în 2015. Conceput în Europa, noul SUV compact Hyundai intră pe piață cu un design revigorat, atrăgător, cu o gamă de motoare revizuite şi multe alte tehnologii de ultimă oră, toate pentru a satisface nevoile clienților moderni.

Designul exterior atractiv se datorează numeroaselor inserţii cromate, unei noi grile a radiatorului făcută în limbajul Cascading Grille și o nouă semnătură luminoasă oferită de blocurile optice full LED cu lumini de zi încorporate. Bara de protecţie frontală a fost reproiectată şi include noi faruri anti ceaţă cu LED-uri, este prezentă o nouă placă de protecţie a dedesubtului, iar linia de jante de 17, 18 sau 19 inci a fost completată cu modele noi.

În partea posterioară stopurile au fost modificate, alături de bara de protecţie şi toba de eşapament cu terminaţii cu o formă nouă.

Habitaclul a suferit câteva schimbări mai subtile. Nouă este oglinda retrovizoare, deflectoarele sistemului de climatizare, tapiţeria de pe scaune are un nou design, iar panoul de bord a suferit careva modificări. Nou este ecranul sistemului multimedia actualizat. Standard este de 7 inci şi suportă Apple CarPlay, Android Auto și conectivitate Bluetooth.

Opţional se poate comanda un sistem multimedia cu un ecran de 8 inci şi navigaţie cu hărți 3D și un abonament gratuit, valabil pe o perioadă de șapte ani, la servicii LIVE, inclusiv informații actualizate în timp real.

De asemenea, pasagerii din faţă vor avea acces la un port USB suplimentar, standard fiind încă un port pentru pasagerii de pe bancheta din spate. Sistemul audio poate fi Infiniti sau Krell. O altă opţiune este sistemul de încărcare wireless a telefoanelor mobile.

Noul Tucson este alimentat de două motoare diesel și două motoare pe benzină. Toate acestea au fost revizuite pentru a le reduce dimensiunile și pentru a micşora în continuare emisiile de CO2.

Cel mai puternic sistem de propulsie din această linie este motorul diesel 2.0 cu 186 de CP. Acest motor de înaltă performanță este echipat cu tracțiune integrală și poate fi asociat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau opțional cu noua transmisie automată cu opt trepte.

În mod alternativ, clienții pot alege între noile motoare diesel de 1.6 litri, dezvoltate în două variaţii de putere: versiunea standard este capabilă să producă 115 CP, iar cealaltă oferă 133 CP. Ambele motoare sunt disponibile cu transmisie manuală cu șase trepte și cu tracțiune față. Pentru versiunea care oferă mai mulţi CP, Hyundai oferă opţional o transmisie automată nouă cu dublu ambreiaj şi cu șapte trepte (7DCT – producţie proprie), alături de posibilitatea de a alege o tracţiune faţă sau integrală.

Pentru a răspunde nevoilor clienților, Tucson facelift va fi disponibil și cu două motoare pe benzină. O unitate GDI de 1.6 litri, cu transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune față, generează 132 CP. O altă unitate T-GDI de 1.6 litri este capabilă să livreze 177 de CP şi poate fi cuplată la o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau la transmisia 7DCT, ambele disponibile în combinaţie cu tracţiune faţă sau integrală.

Întreaga serie de motoare a lui Hyundai Tucson facelift corespunde noului standard de emisii Euro 6c şi au ca rezultat o eficiență sporită a consumului de combustibil.

Cele mai recente caracteristici active de siguranță și asistență din complexul Hyundai SmartSense sunt disponibile în Tucson facelift şi se conformează celor mai înalte standarde europene de siguranță. Astfel, crossoverul va avea un asistent pentru prevenirea coliziunilor frontale cu frânare automată, sistem de menţinere a maşinii în bandă, sistem de monitorizare a atenţiei şoferului, sistem inteligent de avertizare în cazul depăşirii limitelor de viteză, sistem Surround View Monitor care utilizează camerele pentru a oferi o vizibilitate de 360 de grade în timpul rulării, etc.

În plus, farurile bi-LED cu funcţie High Beam Assist (HBA) și ştergătoarele sensibile la ploaie asigură o vizibilitate ridicată în orice moment. Cu ajutorul unor senzori şi a unui radar frontal, sistemul Advanced Smart Cruise Control păstrează viteza constantă și distanța față de autovehicul din faţă prin accelerarea și frânarea automată pentru a asigura o călătorie eficientă și sigură.

Hyundai Tucson facelift este al cincilea din opt crossovere noi sau actualizate care debutează până în 2020. În urma premierei sale mondiale la New York, modelul îşi va face debutul în Europa câteva săptămâni mai târziu, aducând atunci informații și conținut suplimentar. Va fi în vânzare în Europa începând din această vară.

Evenimentul de prezentare a modelului:

GALERIE FOTO: