(video) New York 2018: Premieră mondială – Noua generaţie Subaru Forester

Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania Subaru a venit la Salonul Auto Internaţional de la New York cu a cincea generaţie a crossoverului Forester! Modelul a debutat alături de o nouă versiune Sport!

Noul Subaru Forester este construit pe baza unei platforme noi – Subaru Global Platform (SGP), are un centru de greutate redus şi o construcție mult mai dură. Aceeaşi se foloseşte pe noile generaţii Impreza şi XV.

Modelul a devenit mai bun din toate privinţele: este mai spaţios, mai funcţional, are un design evoluat pentru exterior şi interior, dar cel mai important – oferă un nivel de protecţie sporit.

Vezi şi: (video) Los Angeles 2017: Premieră – Noul Subaru Ascent poate transporta până la opt pasageri

Crossoverul a crescut cu 15 mm în lungime (până la 4.625 mm), în lăţime cu 20 de mm (până la 1.815), înălţimea a scăzut cu 5 mm până la 1.730 mm, iar ampatamentul este mai mare cu 30 de mm (2.670 mm). Garda la sol este de 220 de mm, iar portbagajul cu scaunele spate rabatate măsoară 2.155 de litri.

Modelul Forester debutează cu un stil mai robust, care prezintă noul limbaj de design al lui Subaru, păstrând în același timp o puternică asemănare familială cu restul modelelor din portofoliul mărcii. Standard vor fi farurile LED, o cameră video spate şi un kit de protecţie al caroseriei unic, pentru toate maşinile în nivelele de echipare Limited (maşina roşie din imagini), Touring (verde), Premium sau Sport (albă).

În habitaclul noului Forester s-a schimbat arhitectura consolei centrale, panoul de bord, panoul sistemului de climatizare şi volanul care a devenit mult mai multifuncțional. Scaunele au un profil nou, pot fi tapiţate cu piele, iar în structura acestora se folosesc materiale noi. Subaru mai menţionează că vizibilitatea s-a îmbunătăţit datorită montanţilor A modificaţi.

Distanţa maximă dintre spetezele scaunelor de pe cele două rânduri a crescut cu 36 de mm, până la 1.001 mm. Portierele posterioare de deschid acum sub un unghi mai mare, izolarea fonică a fost îmbunătăţită, iar în linii generale la interior se simte mai mult spaţiu, inclusiv datorită înlocuirii frânei de mână cu un buton.

https://www.youtube.com/watch?v=Pv28ompTbWM

Sub capota noului Subaru Forester a fost instalat un motor boxer cu patru cilindri de 2.5 litri, cu sistem de injecţie directă, raport de compresie mărit, sistem Start/Stop, care este nou în proporţie de 90%. Acesta generează în total 185 de CP şi 239 Nm de cuplu, fiind cuplat doar la un variator Lineartronic cu şapte trepte virtuale. Deocamdată caracteristicile tehnice nu au fost anunţate.

Un sistem de tracţiune integrală vine standard de la cel mai simplu nivel de echipare: aici se foloseşte reţeta – punte spate conectată printr-un ambreiaj multidisc. Un sistem X-Mode aduce mai multe regimuri de rulare în off-road, sistemul standard SI-Drive răspunde de schimbarea caracterului agregatului şi include regimurile Intelligent sau Drive, iar de la sedanul WRX a preluat funcţia Active Torque Vectoring care frânează anticipat roţile înainte de a intra în curbe.

Printre dotările care pot exista pe noul Forester se numără: un sistem multimedia cu ecran de 8 inci, suport Apple CarPlay şi Android Auto, punct de acces Wi-Fi, sistem de pornire a motorului de la distanţă, uşă a portbagajului acţionată electric, şapte airbag-uri, sistem de frânare automată inclusiv la mişcarea cu spatele, faruri adaptive şi care pot comuta automat lumina de drum cu cea de întâlnire, un complex de sisteme de siguranţă EyeSight şi multe altele.

Opţional modelul poate avea un acoperiş panoramic, volan şi scaune (inclusiv cele spate) încălzite, şi un nou sistem DriverFocus. Cu ajutorul unei camere monitorizează mimica feţei şoferului şi emite un semnal de avertizare dacă şoferul adoarme sau se distrage de la condus. De asemenea, sistemul poate recunoaşte feţe şi poate salva setările personalizate a unui număr total de cinci şoferi diferiţi.

Noua versiune Subaru Forester Sport nu include nicio modificare tehnică propriu zisă. Se va deosebi de celelalte doar printr-un decor exterior şi interior în stil sport, iar sistemul SI-Drive va avea un regim nou numit Sport Sharp.

Pe piaţa din SUA modelul va fi lansat la toamnă. Când va apărea în alte zone de pe glob şi dacă va mai dispune de alte unităţi de propulsie deocamdată nu se cunoaşte.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...