in , , ,

(video) New York 2018: Premieră mondială – Noul Jaguar F-PACE SVR

Jaguar a prezentat la Salonul Auto de la New York cel mai puternic şi cel mai rapid F-PACE! SUV-ul a primit un tratament corespunzător de la subdiviziunea Special Vehicle Operations şi nu a devenit doar mai atrăgător, ci şi mult mai performant!

În primul rând, un F-PACE SVR se va deosebi de modelul obişnuit pe care l-am testat deja, printr-un kit exterior aerodinamic nou. Îmbunătățirile aerodinamice includ prize mai mari de aer care reduc presiunea în arcurile roţilor și asigură o răcire suplimentară, optimizând totodată stabilitatea la viteză mare. În plus, extensiile unice ale bosajelor și mulajele inferioare ale caroseriei fac deosebit corpul musculos al noului SUV sport.

Şi capota exclusivă realizată de experţii SVR are prize speciale de aer prin care se extrage aerul fierbinte din compartimentul motorului, dar şi pentru a furniza dovezi vizuale ale intenției dinamice a SVR.

În spate, un spoiler unic se combină frumos cu o nouă bară de protecție care găzduiește un difuzor şi terminaţiile duble ale eşapamentului sport activ, mai uşor cu 6.6 kilograme. Bara de protecție mai include prize de aer laterale care contribuie la performanțele aerodinamice prin netezirea fluxurilor de aer din spatele vehiculului.

https://www.youtube.com/watch?v=4paCvPMcQUs

Șasiul îmbunătățit are arcuri faţă și spate progresive, care sunt cu 30 și respectiv 10% mai rigide și încorporează o specificație a barei anti-ruliu care contribuie la o reducere cu 5% a înclinărilor în viraje. Suspensia faţă are câte două braţe, iar cea din spate este una multi link.

Noul Jaguar F-PACE SVR devine primul F-PACE cu un diferențial activ electronic spate pentru o tracțiune și o dinamică optimizată. De asemenea, maşina mai este echipată standard cu un sistem de tracţiune integrală cu funcţie Intelligent Driveline Dynamics, suspensie Adaptive Dynamics, servodirecţie asistată electric şi un mod de rulare Dynamic care setează toate componentele necesare pentru o reacţie mai rapidă a cutiei de viteze, volanului, motorului pentru o mai mare experienţă în orice condiţii.

Sistemul de tracţiune integrală a SUV-ului a fost setat de experţii Jaguar Land Rover şi împreună cu funcţiile All Surface Progress Control şi Adaptive Surface Response, promite să-l facă manevrabil şi agil indiferent de condiţiile meteorologice.

Noi sunt jantele forjate de 21 de inci sau opţional din aliaj de 22 de inci, care pot fi acoperite pe puntea din spate de anvelope cu o lăţime mai mare cu 25 de mm. Cele mai masive jante sunt cu 2.4 kg mai uşoare (faţă) şi cu 1.7 kg (spate), şi au un design care mai contribuie la răcirea mecanismelor de frânare. Acestea din urmă au o construcţie din două piese şi discuri care măsoară 395 şi 396 mm respectiv.

https://www.youtube.com/watch?v=x-0StDESak4

Sub capotă se ascunde un motor V8 Supercharged de 5.0 litri, care produce 550 de CP şi 680 Nm de cuplu. Sprintul 0-100 de km/h îl face în 4.3 secunde, în timp ce viteza maximă se opreşte la 283 de km/h.

Cutia de viteze este una automată ZF cu 8 trepte, optimizată special pentru a le schimba rapid.

Greutatea maşinii neîncărcate este de 1.995 de kilograme şi poate tracta alte 2.4 tone.

În habitaclu domină acelaşi spirit sport: scaune cu profil sportiv şi ajustate electric în 14 poziţii (faţă), cusături contrastante, inserţii din fibră de carbon, tapiţerie cu piele, volan sport cu padele din aluminiu în spatele volanului, logouri SVR, etc.

Noul F-PACE SVR rămâne în continuare un SUV destul de practic, având un portbagaj care are un volum de 650 de litri. De asemenea ştie să-i bucure pe pasageri cu un punct de acces 4G Wi-Fi, iar pe şofer cu un panou de bord digital de 12.3 inci, alături de un ecran de 10 inci al sistemului multimedia Touch Pro.

Un total de patru scheme de culori vor putea exista în habitaclu: Red & Jet, Light Oyster & Jet, Siena Tan & Jet sau Jet & cusături Light Oyster.

Cel mai puternic F-PACE va fi disponibil spre achiziționare din vara acestui an, iar preţul de start în Marea Britanie va porni de la 74.835 de lire sterline sau 85.120 de euro (după cursul actual de schimb).

GALERIE FOTO: