in , , ,

(video) Nico Rosberg a câştigat cu uşurinţă Grand Prix-ului Europei de la Baku

Nico Rosberg a condus în toate cele 51 de tururi ale Grand Prix-ului Europei de la Baku şi a obţinut cea de-a 19-a victorie în Formula 1.

Rosberg a câştigat pentru a cincea oară în sezonul 2016, însă victoria din Azerbaidjan a venit după o perioadă cu probleme, în care diferenţa dintre el şi campionul Lewis Hamilton scăzuse la doar 9 puncte.

https://youtu.be/feBs8w4vVMs

Germanul nu s-a precipitat la start şi a rămas lider în primul viraj. Strategia sa a implicat o singură trecere pe la boxe, în turul 22.

Sebastian Vettel a încercat să rămână cât mai aproape de Rosberg în prima mare a Grand Prix-ului, dar s-a resemnat destul de repede. Vettel a încheiat pe locul al doilea, urmat de mexicanul Sergio Perez.

Pilotul Force India a prins al doilea podium în trei curse, în ciuda penalizării din calificări, şi a confirmat ritmul foarte bun afişat în primele zile.

Kimi Raikkonen a fost amendat pentru că a călcat banda albă de la intrarea pe linia boxelor şi a pierdut 5 secunde în clasamentul final. A rămas în cele din urmă pe locul 4, pentru că Lewis Hamilton a avut un handicap de peste 25 de secunde.

În ciuda previziunilor, maşina de siguranţă nu a ieşit niciodată pe pistă, iar steagurile galbene au fost sporadice.

În clasamentul general, avansul lui Rosberg a crescut la 24 de puncte.

Urmatoărea etapă, Marele Premiu al Austriei, se va desfăşura între 1 şi 3 iulie.

ClUkhkhUkAEBV8C

Sursa: Digisport