in , ,

(video) Nico Rosberg a câștigat pentru prima oară în carieră pe circuitul de la Monza

Nico Rosberg a câștigat pentru prima oară în carieră pe circuitul de la Monza și a redus diferența din clasamentul general al Formulei 1 la numai două puncte față de liderul Lewis Hamilton.

Piloții Mercedes au monopolizat linia întâi a grilei în calificări, Hamilton egalând performanța istorică a lui Ayrton Senna: 5 pole-uri în Marele Premiu al Italiei.

https://youtu.be/uEX73Xa-9qk

Britanicul a ratat însă startul și a pierdut numeroase poziții, lăsând astfel la îndemâna coechipierului său o victorie facilă. Nico Rosberg duce astfel duelul cu Hamilton în acest sezon la scorul de 7-6 pentru el, obținând pe Autodromo Nazionale podiumul cu numărul 50.

Nimeni nu a putut rivaliza cu hibrizii AMG pe cea mai rapidă pistă din calendar, diferența în Mercedes și Ferrari fiind uriașă.

Rosberg a câștigat o cursă muncită dar lipsită complet de strălucire, Hamilton a recuperat firesc pozițiile pierdute la start, iar Sebastian Vettel a încheiat podiumul.

Ceremonia podiumului a fost extraordinară, cu Vettel mulțumind în italiană, iar Rosberg fiind dirijorul celui mai colorat public din lume.

După 14 etape, Marele Premiu al Italiei a redus diferența la vârf la doar două puncte, însă Lewis Hamilton va ajunge la Singapore tot lider în clasamentul general. Formula 1 se pregătește pentru intensul și agitatul parcurs asiatic, care poate răsturna din nou situația la general.

Cel mai rapid pit-stop l-au făcut cei de la echipa Red Bull: