in ,

(video) Nissan a cumpărat o treime din acţiunile Mitsubishi Motors

Compania Nissan a cumpărat 34 la sută din acţiunile producătorului Mitsubishi Motors. Despre acest lucru a fost anunţat ieri, 12 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, în care directorii celor doi giganţi din industria auto au semnat o înţelegere preliminară.

FOTO: cars.ru
FOTO: cars.ru

Se presupune că actele finale vor fi semnate la data de 25 mai. Nissan va primi 506.6 milioane de hârtii de valoare, pentru care vor fi plătite 237 de miliarde de yeni (circa 2.17 miliarde de dolari).

“Alianţa strategică va extinde semificativ parteneriatul dintre Nissan şi Mitsubishi, companiile colaborând strâns în ultimii cinci ani”, s-a comunicat în mesajul companiei Nissan.

Înţelegerea prevede o dezvoltare comună a reţelelor de dealeri, crearea platformelor şi tehnologiilor comune, dar şi ieşirea ambelor companii pe pieţele aflate în curs de dezvoltare.

Începând cu 19 aprilie 2016 şi până în prezent acţiunile Mitsubishi au scăzut cu 43.4%. Atunci, conducerea companiei a recunoscut în faţa lumii întregi că a falsificat intenţionat informaţii despre consumul unor maşini compacte: eK Wagon, eK Space, Nissan Dayz şi Dayz Roox, toate produse la uzinele Mitsubishi.

Citeşte şi: Un constructor gigant japonez a recunoscut că a manipulat o serie de teste de consum

Într-un final s-a aflat că compania niponă a oferit autorităţilor informaţii false timp de 25 de ani, începând cu anul 1991.

În oficiile constructorului au fost efectuate numeroase percheziții, iar Ministerul Transporturilor din Japonia a anunţat că are intenţia să verifice toate documentele companiilor care sunt reprezentate oficial pe piaţa locală.