in , , ,

(video) Nissan a anunțat premiera unui crossover electric pentru Salonul Auto de la Tokio

Compania Nissan va prezenta la Salonul Auto de la Tokio mai multe maşini de serie şi concepte, despre unul dintre acestea arătându-ne un teaser video. Toate detaliile sunt păstrate încă în secret, însă potrivit informaţiilor preliminare vom fi martorii lansării unui crossover electric.

Mașina probabil va fi construită pe baza noului LEAF, iar la Tokio va fi prezentat doar un prototip al viitorului model, pe când versiunea de serie va fi debuta în 2019.

Se presupune că noul SUV se va numi Terra, acest nume fiind înregistrat cu ceva timp în urmă de Nissan la biroul de patente din Malaezia. În anul 2012, marca japoneză a prezentat un prototip cu același nume.

Versiunea de serie a crossover-ului Terra va fi echipată cu un agregat electric și baterii de la modelul LEAF de generaţie nouă, care va permite mașinii electrice să ruleze fără reîncărcare până la 550 de km.

Pe lângă asta, construcția noului LEAF prevede instalarea unui alt motor electric pe puntea din spate, astfel încât Terra poate avea o versiune cu tracțiune integrală.

Preţul de start al unei astfel de maşini ar putea fi de cel puţin 40.000 de dolari.

Iti place articolul?