in , ,

(video) Nissan introduce o oglindă retrovizoare inteligentă pe cel mai mare SUV din gamă

Compania Nissan introduce pe noua generaţie a modelului Armada, vândut în Europa sub numele Patrol, o oglindă retrovizoare inteligentă pentru habitaclu. Aceasta a fost numită Intelligent Rear View Mirror (I-RVM) şi îi va permite celui din spatele volanului să vadă ce se întâmplă în spatele maşinii, chiar dacă toate scaunele sunt ocupate de pasageri înalţi sau portbagajul este plin cu lucruri până în tavan.

https://youtu.be/RqqVl3t2sOg

Mai exact, specialiştii Nissan au montat un ecran LCD în oglinda retrovizoare, păstrându-i în acelaşi timp suprafaţa de la exterior pentru a putea în continuare reflecta.

În cazul în care vizualizarea din spate este obstrucționată de persoane sau de obiecte, șoferul poate activa ecranul cu ajutorul unui buton poziţionat în partea inferioară a carcasei oglinzii și poate primi o imagine transmisă în direct de pe o cameră video. Aceasta din urmă a fost instalată în partea superioară a lunetei.

Poziţia camerei video nu a fost aleasă la întâmplare, pentru că în acest caz, unui unghi bun de vizualizare nu îi încurcă nimic. Mai mult, imaginile video transmise vor fi mereu clare deoarece camera se află în zona în care luneta este curăţată de ştergător.

Camera nu are un unghi lat de vizualizare, ci înregistrează unul îngust, deoarece ecranul din oglindă are un raport rar de 4:1. Cei de la Nissan au menționat că imaginea dintr-o cameră cu un unghi larg de vizualizare nu ar fi de o calitate atât de bună.

Vezi şi: (video) Nissan a inventat un scaun sensibil la transpirație şi îndeamnă şoferii să consume apă

https://youtu.be/D_wjSRC-yhA

What do you think?