in , ,

(video) Nissan testează în Tokio noua generaţie a sistemului ProPILOT. Vezi cum funcţionează

Nissan a prezentat un prototip al unui automobil echipat cu o nouă generaţie a sistemului ProPILOT, care va apărea pe modelele de serie ale mărcii începând cu anul 2020. Sistemul a fost testat pe străzile din Tokio pe un Infiniti Q50.

Prototipul cu sistem ProPILOT de nouă generaţie a fost echipat cu un sistem de inteligență artificială, care analizează în timp real situația în trafic. Pentru acest lucru folosește informaţii primite de la 12 sonare, 12 camere, 9 radare, 6 scanere laser și o hartă 3D detaliată a zonei în care se fac testele.

Interesant este că pe caroseria maşinii nu au fost montate dispozitive de dimensiuni uriaşe cum s-a mai văzut la concurenţi, ci unele foarte mici, fapt care înseamnă că tehnologiile de pilotare automată au evoluat.

Noua generaţie a sistemului ProPILOT poate funcționa în oraș și pe autostrăzi şi este activat atunci când în sistemul de navigaţie este aleasă destinaţia exactă.

Amintim că prima generaţie a sistemului ProPILOT funcționează cu ajutorul unei camere, care urmărește marcajele rutiere și vehiculele care rulează în fața mașinii, la viteze care variază între 30-100 de km/h. În cazul unui pericol de coliziune, sistemul poate încetini şi chiar opri total automobilul.

Vezi şi: (video) Nissan prezintă propriul sistem Autopilot odată cu noua generaţie Serena

GALERIE FOTO:

What do you think?