in , ,

AngryAngry LOLLOL OMGOMG COOLCOOL WTFWTF LoveLove

(video) No comment: În stânga Nistrului sunt atât de multe tancuri, cât malul drept nu a visat niciodată să aibă

Articol de: Alex Sîrbu

Acum câteva ore în urmă, de fapt ieri, 2 septembrie 2020, statul autoproclamat şi nerecunoscut de nimeni din stânga Nistrului şi-a sărbătorit cei deja 30 de ani de independenţă faţă de Republica Moldova (malul drept) – să spunem lucrurilor pe nume – dar şi, în acelaşi timp, 30 de ani de dependenţă de Federaţia Rusă.

Nu de alta, dar la parada militară organizată ieri la Tiraspol s-a putut vedea doar o mică parte din toată flota de autovehicule blindate, inclusiv tancuri, care există în această regiune, iar originea lor 100% nu este Republica Moldova. La urma urmei suntem o ţară “neutră” care nici măcar un tanc de luptă autentic nu are.

Urmărind reportajul din primele minute ale materialului video anexat, realizat în limbă moldovenească, am stat pentru un moment şi mi-am imaginat cât de uşor i-ar putea fi Transnistriei, dacă şi-ar dori conducerea locală, să-şi anexeze prin agresiune militară regiuni de pe malul drept? Însă mă voi opri aici cu acest gând pentru că nu dă Doamne să se întâmple…

Prin acest scurt articol am dorit doar să atrag atenţia la vehiculele blindate care şi-au făcut apariţia la acest eveniment şi numărul lor, dacă tot suntem un portal care scrie despre tot ce are motor şi mişcă. Spre deosebire de tehnica modernă care a defilat în acest an în Piaţa Roşie de la Moscova şi de la care nu s-a prea văzut fum în spate, cele de la Tiraspol sunt nişte vechituri, însă totuşi funcţionale!

De remarcat mai sunt şi maşinile conducătorilor de paradă din stânga Nistrului, nişte UAZ-uri decapotabile care arată ca noi. Pe viitor însă cine ştie, pe fundalul prieteniei tot mai strânse cu Federaţia Rusă, poate într-o bună zi vor primi nişte decapotabile AURUS rulate, la fel ca şi unităţile de tehnică militară care deja nu se mai produc…