in ,

(video) Noile Mercedes-Benz E-Class şi Peugeot 3008, lovite de pereţi la testele Euro NCAP

Organizaţia europeană Euro NCAP a afişat rezultatele crash testelor a două noi modele care au ajuns pe mâinile specialiştilor – sedanul de generaţie nouă Mercedes-Benz E-Class şi crossoverul compact Peugeot 3008.

Ambele modele s-au ales cu cinci stele din cinci posibile.

mercedes-e-class-peugeot-3008-euro-ncap-tests-3

Protecţia şoferului şi pasagerului din dreapta sa în noul E-Class a fost evaluată cu 95%. Sedanul a arătat rezultate bune şi la loviturile laterale, posterioare şi frontale.

Câteva obiecţii au fost doar la nivelul de protecţie a cutiei toracice a pasagerilor din spate atunci când maşina este lovită lateral pe toată aproximativ toată lungimea sa.

Mercedes-Benz E-Class este dotat standard cu sistem de frânare în cazuri de urgenţă şi o capotă activă. Atunci când un pieton este lovit frontal, capota se ridică puţin din partea parbrizului, mărindu-se astfel zona de deformare şi micşorând riscul primirii traumelor grave.

Protecţia pietonilor a fost evaluată ca fiind bună, 77% din 100.

Protecţia şoferului şi pasagerului matur din Peugeot a fost evaluată cu 86 de procente. Crossoverul a demonstrat o protecţie slabă a pieptului şoferului în momentul impactului frontal cu un obstacol care se deformează.

Mai mult, nota generală a scăzut din cauza protecţiei satisfăcătoare a pieptului şi picioarelor pasagerului din dreapta şoferului în momentul unui impact lateral.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Benz E-Class E220d W213

Peugeot 3008 nu are o capotă activă ca şi E-Class, iar sistemul de frânare în cazuri excepţionale este disponibil doar ca dotare opţională.

În schimb, spre deosebire de Mercedes, în lista de dotări standard este inclus sistemul de menţinere a automobilului pe bandă.

Vezi mai multe detalii despre maşină: (foto/video) Premieră din Franţa: Peugeot 3008 şi-a schimbat generaţia

Vezi şi: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt Toyota Hilux, Kia Niro, Subaru Levorg şi Renault Scenic

mercedes-e-class-peugeot-3008-euro-ncap-tests-8

mercedes-e-class-peugeot-3008-euro-ncap-tests-9

mercedes-e-class-peugeot-3008-euro-ncap-tests-10

mercedes-e-class-peugeot-3008-euro-ncap-tests-11