in , ,

(video) Noroc chior pentru pilotul unui Audi R8 LMS. A câştigat cursa chiar dacă s-a întors cu roţile în sus

Cursa FIA GT World Cup desfăşurată în Macao în weekend-ul care a trecut s-a finisat cu o victorie a unui Audi R8 LMS care s-a izbit dur de un parapet şi s-a răsturnat.

Cursa a fost oprită pe ultima sută de metri din cauza unui accident pe care l-a suferit pilotul Laurens Vanthoor. Noroc sau nu, organizatorii au decis să nu facă un restart şi rezultatele finale au fost calculate după precedentul tur, acolo unde lider era Vanthoor.

Accidentul spectaculos s-a întâmplat cu 15 minute înainte de final. Maşina pilotului belgian s-a lovit dur de un parapet şi s-a întors pe acoperiş, lunecând astfel zeci de metri.

Laurens Vanthoor nu a avut de suferit şi a ieşit din maşină singur. Comentând decizia arbitrilor, pilotul a spus că a câştigat cursa chiar în circumstanţe ciudate.

FIA GT World Cup este o cursă care se organizează anual pe circuitul Guia din peninsula Macao, China. Aici pot participa doar maşini de curse care sunt compatabile cu standardele din categoria GT3.

În acest an echipele au folosit maşini ca: Audi R8 LMS, Porsche 911 GT3 R, Mercedes-AMG GT3, Lamborghini Huracan GT3, BMW F13 M6 GT3, BMW E89 Z4, Bentley Continental GT3 şi Ferrari 488 GT3.