in , ,

(video/update) Oficial: Noua generaţie Mazda3 îşi face debutul peste 20 de zile

(update 08.11.2018) Mazda Motor Corporation a anunțat astăzi că noua Mazda3 își va face debutul mondial la Salonul Auto de la Los Angeles, care va fi deschis publicului între 30 noiembrie și 9 decembrie. Zilele de presă sunt pe 28 și 29 noiembrie.

Noua Mazda3 prezintă o interpretare mai matură a limbajului de design Kodo, care întruchipează esența esteticii japoneze. Totodată, performanțele de bază ale modelului au ajuns la un nou nivel. Următoarea generație Skyactiv-Vehicle Arhitecture le permite oamenilor să profite din plin de echilibrul natural, iar cele mai noi motorizări Skyactiv oferă un control crescut al vitezei vehiculului în orice situație de condus.

Sosirea noii Mazda3 marchează începutul unei noi generații de modele Mazda care vor livra un nivel complet nou de plăcere a condusului clienților din toată lumea.


(18.10.2018) Noua generaţie Mazda3. Primul teaser

Mazda a lansat un filmuleţ teaser în care anunţă startul unei noi ere! Doreşte să ne arate un model absolut nou sau din câte se pare este vorba despre noua generaţie Mazda3?

Un răspuns exact îl vom afla în următoarele săptămâni, căci premiera este programată pentru luna noiembrie, exact când se va desfăşura Salonul Auto de la Los Angeles.

Ca și în cazul celor mai multe teasere, vedem foarte puţin şi rămânem cu multe întrebări după ce am terminat să le urmărim. Vehiculul prezentat pare a fi sub forma unui hatchback și se aseamănă foarte mult cu Mazda Kai Concept, maşină care a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Tokio din 2017.

Oricum, care sunt indiciile notabile? Pentru început, montantul C posterior este considerabil mai mare și în partea inferioară a ferestrelor laterale există o bandă cromată care le conturează. Aceste caracteristici sunt similare cu ceea ce s-a putut vedea pe conceptul Kai, în timp ce stopurile au o formă modificată şi se fac văzute mai mult din lateral.

Imagine tip render: caranddriver.com

Imagini care arată altă parte laterală a automobilului prezintă nişte mânere ale uşilor care par să se potrivească cu cele din ilustraţiile publicate recent online. Pe baza acestor materiale, putem remarca în mod clar că noua Mazda3 va avea un design asemănător cu cel al modelului Mazda6, având acum o capotă separată mai pronunţat de grila radiatorului şi de faruri.

Nu există detalii despre habitaclul automobilului în videoclipul scurt, dar se așteaptă prezenţa unei versiune “diluate” a ceea ce am văzut pe conceptul Kai. Linia principală este în mare parte neîntreruptă, cu un ecran al sistemului multimedia poziţionat deasupra acesteia, în timp ce deflectoarele subţiri ale sistemului de climatizare şi panourile cu diverse comenzi se vor găsi sub această linie centrală.

Persoana care va sta în spatele volanului va găsi în faţa sa un panou de bord care ar putea avea un afişaj complet digital, cel mai probabil ca opţiune, şi care va fi înconjurat de două deflectoare a sistemului de climatizare. Consola centrală aminteşte din nou de cele văzute pe concept, deși cotiera nu mai este înclinată spre partea șoferului.

Mai multe detalii despre automobilul Mazda vom afla foarte curând. Cel mai probabil vom asista la premiera atât a sedanului, cât şi a hatchback-ului Mazda3.

Iti place articolul?