in , ,

(video) Noua Skoda Octavia RS – acum şi cu motor pe benzină sau motorină

Skoda a organizat acum câteva ore prezentarea familiei complete de modele Octavia, inclusiv a noilor Octavia RS şi Scout, după ce anterior ne-a comunicat informaţiile de bază despre maşini. Producătorul a dezvăluit acum oficial încă două motorizări alternative pentru modelul sportiv, fiind iniţial lansat într-una plug-in hybrid.

Astfel, se adevereşte informaţia dintr-o sursă neoficială care a făcut publice detaliile despre motorizările alternative pentru Octavia RS încă din februarie!

Aşadar, a patra generație Octavia RS devine disponibilă pentru prima dată cu trei opţiuni de motorizare, toate adaptate pentru a corespunde normei Euro 6d, putând fi montate în maşini cu ambele tipuri de caroserie (liftback sau combi):

  • Plug-in hybrid: motor turbo pe benzină EA211 (150 CP/250 Nm), cu patru cilindri şi volum de 1.395 cm3, asistat de un electromotor (116 CP/330 Nm), în timp ce cutia de viteze este una automată DSG cu şase trepte DQ400e-6F. Tracţiunea este doar pe puntea din faţă.
    • Combinaţia de agregate generează în total 245 CP şi 400 Nm de cuplu. Maşina va putea face cu ele exerciţiul 0-100 km/h în 7.3 secunde şi atinge o viteză maximă de 225 km/h.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
  • Benzină: motor turbo pe benzină EA888evo4 (245 CP/370 Nm), cu patru cilindri şi volum de 1.984 cm3, cuplat fie la o transmisie DSG cu şapte trepte DQ381-7F, fie la una manuală în şase trepte MQ350-6F. Tracţiunea este doar pe puntea din faţă în ambele cazuri.
    • În ambele caroserii şi cu ambele cutii, maşinile pot atinge o viteză maximă de 250 km/h, însă sprintul 0-100 km/h modelele cu DSG îl pot face în 6.7 secunde (mai repede cu 0.1 secunde decât cele cu o cutie de viteze manuală).
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
  • Diesel: motor turbo diesel EA288 (200 CP/400 Nm), cu patru cilindri şi volum de 1.968 cm3, cuplat fie la o transmisie DSG cu şapte trepte DQ381-7F în combinaţie cu tracţiune faţă, fie la un DSG cu şapte trepte DQ381-7A în combinaţie cu sistem de tracţiune integrală!
    • Cu prima combinaţie de agregate, maşinile în ambele tipuri de caroserie pot face 0-100 km/h în 7.4 secunde, în timp ce viteza maximă pe care o poate atinge RS liftback este de 249 km/h (245 km/h Combi). Cu a doua combinaţie maşinile pot arăta 6.8 secunde, 243 km/h (238 km/h) respectiv.

Electronica de control a sistemului opţional de tracţiune integrală reacționează la schimbarea condițiilor de conducere într-o fracțiune de secundă și sprijină dinamica de conducere, de exemplu atunci când se abordează rapid virajele. Aici, sistemul transferă o parte din cuplu spre partea opusă a roţii, atunci când sarcina de pe partea interioară este redusă, menținând astfel tracțiunea.

În toate maşinile, indiferent de motor, caracteristicile dinamice de conducere mai sunt asigurate de sistemul de direcție progresivă (standard) și suspensia sport tipică RS, care, pe toate maşinile în afară de cele plug-in hybrid, le fac să aibă o gardă la sol mai mică cu 15 mm.

Dynamic Chassis Control este disponibil ca opțiune și reglează în mod constant amortizarea, permițând astfel un stil de condus deosebit de dinamic în modul Sport. În Driving Mode Select, DCC permite acum ajustarea parametrilor cum ar fi caracteristicile de suspensie, amortizare și direcție sau funcționarea DSG, în funcție de preferințele individuale. Aceste ajustări sunt efectuate folosind glisoare prin intermediul ecranului tactil central. Garda la sol a OCTAVIA RS iV rămâne neschimbată atunci când este echipată cu DCC.

În variantele cu motoare TSI doar, un diferențial electronic VAQ cu alunecare limitată mai este disponibil de comandat pentru a oferi mai multă tracțiune pe puntea față. Iar mecanismele de frânare sunt mai performante pe modelele Octavia RS decât pe cele obişnuite: dacă pe maşina plug-in hybrid şi cea cu motor pe benzină, care produc câte 245 CP, sunt instalate discuri de frână de 17 inci, atunci pe maşinile diesel stau discuri de frână de 16 inci pe puntea din faţă + de 15 inci pe puntea din spate.

Exteriorul modelelor va fi scos în evidenţă, printre altele, de: faruri full LED Matrix standard; proiectoare anti ceaţă exclusive pe bază de LED-uri; bare de protecţie specifice; grilă de radiator, difuzor posterior, inserţiile de lângă proiectoarele anti ceaţă (numite Air Curtains), carcasele oglinzilor retrovizoare, ramele geamurilor şi railings-urile pe Octavia RS combi (toate sunt negre); spoiler pe hayonul modelului Combi în culoarea caroseriei; jante standard de 18 inci sau opţionale de 19 inci; etriere de frână roşii; logouri RS exclusive pe grilă şi hayon.

Interiorul modelelor va fi scos în evidenţă, printre altele, de: culoarea neagră dominantă; volan multifuncţional sportiv cu trei spiţe, îmbrăcat în piele şi cu logo RS, cu unele comenzi cromate şi padele în spatele său (dacă maşina e cu DSG); scaune frontale sportive cu tetiere integrate şi tapiţerie textilă de culoare neagră (opţionale unele ergonomice, ce pot fi tapiţate cu Alcantara, piele naturală sau piele artificială, precum şi cu un set de reglaje electrice de poziţie şi funcţie de masaj); logouri RS pe scaune şi cusături contrastante roşii sau gri-argintii pe ele, volan, cotiere şi pe bordul acoperit cu Alcantara; inserţii decorative similare fibrei de carbon şi un set de pedale cu inserţii cu efect vizual de aluminiu.

Cele trei modele Octavia RS mai dispun standard de un Virtual Cockpit în spatele volanului, care oferă un aspect suplimentar sport. De asemenea, automobilele mai sunt echipate standard cu selectorul de moduri de conducere Driving Mode Select, care are un RS mode nou. Toate sistemele de asistență pentru șofer care au debutat pe noua Octavia sunt, desigur, de asemenea, disponibile pentru variantele RS.

Noile modele vor începe să fie produse în masă din luna septembrie a anului curent.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?