in , ,

(video) Noul 488 GTB este cel mai rapid Ferrari care a parcurs circuitul Nurbugring

Revista germană Sport Auto a făcut publică o înregistrare cu un Ferrari 488 GTB care merge foarte rapid pe circuitul german Nurburgring. Adevărul e că supercarul nu era pus la grea încercare pentru pentru distracţia celui din spatele volanului, ci pentru încercarea de a stabili un record de timp.

Şi s-a reuşit. Unul dintre colaboratorii publicaţiei Christian Gebhardt a forţat supercarul pentru a realiza un timp de 7 minute şi 21,63 secunde.

ferrari-488-gtb-super-test

Coupeul cu 670 de cai putere este mai rapid cu 6.37 secunde decât 458 Italia şi cu aproximativ 4 secunde mai rapid decât legendarul Enzo.

De menţionat că nici Ferrari şi nici vreun client nu a adus pe Nurburgring cel mai performant model din gamă – LaFerrari. Până când cineva va face asta, 488 GTB rămâne cel mai rapid Ferrari care a parcurs circuitul.

Performanţa realizată de Sport Auto nu este un record absolut pentru 488 GTB. Jurnaliştii de la publicaţia Auto Zeitung au reuşit de asemenea în acest an să parcurgă traseul mai rapid, în 7 minute şi 21 de secunde, însă o dovadă video nu există deocamdată.

În TOP 100 cele mai bune rezultate, performanţa acestui Ferrari a fost clasată pe locul 14.

Vezi şi: (video) Miliardarul Roman Abramovici a arătat lumii câteva maşini exclusive din colecţia sa