in , , , ,

(video) Noul BMW Seria 3 G20 se pregăteşte pe Nurburgring pentru debut. Primele informaţii oficiale

A șaptea generație a sedanului sport de succes BMW Seria 3, cu un număr al şasiului G20, este supusă în această perioadă, atât timp cât circuitul german legendar Nurburgring Nordschleife mai este deschis în acest sezon, la o serie de teste dinamice în care toate setările maşinii sunt aranjate ideal.

Compania bavareză publică în premieră imagini foto şi video din cadrul acestor exerciţii, dar şi primele informaţii despre automobilul pe care îl vom vedea foarte curând.

https://youtu.be/oUSM1_5Swxo

Noul BMW Seria 3 Limousine, aşa este numit modelul în caroserie sedan, este testat pe teritoriul “Iadului Verde” ca şi alte maşini noi din gamă pentru a se vedea care este anduranța tehnologiilor de propulsie și suspensie. Pentru prototipurile camuflate ale noului Seria 3 a fost dezvoltat un program special în acest sens. La urma urmei, reînnoirea completă a suspensiei, direcției și a frânării a oferit dezvoltatorilor o gamă largă de posibilități de optimizare a confortului și a performanțelor dinamice, făcând sedanul de clasă premium să fie mai matur după fiecare tur parcurs.

Conceptul de bază al modelului cu patru portiere arată cât de mult procesul de dezvoltare pentru noul BMW Seria 3 Sedan este orientat spre un înalt nivel sportiv. Centrul de greutate este cu aproximativ 10 milimetri mai mic decât pe ​​modelul predecesor, distribuția sarcinii pe osii este echilibrată la o valoare armonioasă de 50:50, iar greutatea totală este cu până la 55 de kilograme mai mică.

În același timp, nivelurile de rigiditate ale structurii caroseriei și a suspensiei – atât de importante pentru setarea direcției și pentru acustica în timpul rulării – au fost semnificativ îmbunătățite. Precizia agilității și a direcției mașinii este datorată ecartamentelor extinse, în timp ce nivelurile ridicate de înclinare a roților oferă un potențial suplimentar pentru dinamica transversală maximă.

Nu numai caroseria este mai uşoară şi mai rigidă ca design decât cea a modelului predecesor: acelaşi lucru este valabil şi pentru punţile faţă şi spate ale noului BMW Seria 3 Sedan. Rezultatul este o orientare specifică a cineticii şi a elastocineticii punţilor către proprietăţi sportive superioare.

Particularitatea principală în ceea ce priveşte dezvoltarea suspensiei noului BMW Seria 3 Sedan este sistemul de amortizare inovator. În premieră pentru BMW, noul model vine cu amortizoare cu răspuns variabil în funcţie de cursă.  Acestea sigură un răspuns continuu şi progresiv în raport cu cursa arcului respectiv, devenind tot mai rigide pe măsură ce curs suspensiei creşte. Prin urmare, vibraţiile care apar atunci când sunt compensate denivelările drumului şi în timpul virajelor dinamice pot fi neutralizate în mod special cu uşurinţă şi precizie – baza perfectă pentru atingerea unui echilibru unic între  sportivitate şi confortul călătoriei, care este o caracteristică definitorie a noului BMW Seria 3 Sedan.

Amortizoarele cu funcţie răspuns variabil în funcţie de cursă sunt o dotare standard a tehnologiei de suspensie la noul BMW Seria 3 Sedan. Într-un reglaj specific, ele fac parte şi din suspensia sport M, care suplimentar include o coborâre cu 10 milimetri a gărzii la sol, jante de 18 inci din aliaj uşor şi anvelope mixte. Aceasta oferă un plus de dinamism. Forţele de amortizare crescute pot fi simţite mai ales pe Nordschleife: la suspensia sport M, acestea sunt cu aproximativ 20% mai mari decât la suspensia standard

“Am făcut suspensia M mai sportivă, cu rulmenţi şi stabilizatori mai rigizi, arcuri mai ferme şi lonjeroane ale caroseriei suplimentare”, a explicat Peter Langen, şeful subdiviziunii Driving Dynamics.

Pentru a consolida suplimentar caracteristicile dinamice ale automobilului, noua suspensie sport M este oferită doar în combinaţie cu Variable Sports Steering (direcţia sport variabilă). Pe lângă asistarea direcţiei Servotronic în funcţie de viteză, aceasta oferă şi un raport variabil al direcţiei în funcţie de cursa volanului. De asemenea, direcţia sport variabilă a fost configurată special pentru noul BMW Seria 3 Sedan. Aceasta reacţionează cu mai mare precizie mişcărilor uşoare de direcţie, fără să pară nervoasă în poziţie centrală.

Reglajul armonios al sistemului de direcţie poate fi simţit pe virajele lungi, precum şi la schimbarea direcţiei de mai multe ori în succesiune rapidă. Creşterea liniară a forţelor de direcţie şi feedbackul optimizat sporesc precizia atunci când se abordează virajele într-un mod dinamic.

Diferenţialul sport M poate să-şi demonstreze perfect calităţile atât pe Nordschleife, cât şi pe un circuit de Grand Prix. Funcţia de blocare controlată electronic din diferenţialul punţii spate este conectată la Dynamic Stability Control (DSC), asigurând limitarea orientată pe necesităţi a compensării vitezei de rotaţie dintre roţile spate, de la interiorul şi exteriorul virajului. În funcţie de situaţia de pe şosea, este posibilă să influenţeze în mod preferenţial atât subvirarea, cât şi supravirarea fără o intervenţie a frânei.

Diferenţialul blocant activ distribuie cuplul selectiv între roţile spate. În acest fel, previne patinarea pe o roată cu aderenţă redusă, în timp ce asigură că puterea motorului poate fi utilizată fără restricţie pentru a genera plăcere a condusului sportiv. De asemenea, diferenţialul blocant activ oferă niveluri mult mai ridicate de acceleraţie transversală, precum şi un impuls perceptibil al performanţelor dinamice când se accelerează la ieşirea din viraje. Mai mult, susţine stabilitatea optimizată, precizia şi previzibilitatea virării la noul BMW Seria 3 Sedan – fără intervenţia frânei.

În ceea ce privește portofoliul de motoare, o caracteristică deosebit de remarcabilă este un motor cu patru cilindri complet revizuit pe benzină. Este cel mai puternic motor cu patru cilindri care va fi instalat vreodată într-un model de serie BMW. Cu toate acestea, cifrele consumului de carburant sunt încă cu aproximativ 5% mai mici decât cele ale motorului predecesor: un factor care contribuie aici este transmisia Steptronic în 8 trepte. Mai mult, un filtru de particule optimizează răspunsul la emisii al noului motor, permițându-i să respecte standardul Euro 6d-TEMP.

Premiera mondială a noului BMW Seria 3 este aşteptată în această toamnă şi ulterior cea publică la Salonul Auto de la Paris.

Vezi şi: (foto/video) Am surprins noul BMW Seria 3 în timpul testului cu M5 pe Nurburgring

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?