in ,

(video) Noul BMW X5 a luat cu asalt copia circuitului Monza, făcută 1:1 pe nisipurile deşertului Sahara

Pentru lansarea noului BMW X5, BMW Italia a ales o abordare complet unică: a dus curbele legendare de la Monza pe nisipul secular a deşertului Sahara. Circuitul istoric de la Monza a fost reprodus la Merzouga, într-una din cele mai deşertice zone ale Marocului: un traseu de 5,793 kilometri iese în evidenţă prin nisipul şi pietrele Saharei.

Fiecare viraj, fiecare linie dreaptă, fiecare şicană a fost reconstruită cu fidelitate la scară 1:1, atât ca rază de curbură, cât şi ca distanţă!

Timp de două săptămâni, peste 50 de oameni – inclusiv ingineri, topografi, tehnicieni, lucrători şi piloţi – au lucrat şi au contribuit la realizarea acestui proiect incredibil. A fost nevoie de patru zile de studiu şi pregătire, cu topografi, ingineri şi arhitecţi, cu opt posturi de design topografic şi simulare.

Timp de nouă zile, patru buldozere şi patru camioane au mutat 24 de metri cubi la un moment dat pentru a pregăti solul şi pentru a îndepărta nisipul în exces, în timp ce două gredere şi două compactoare au definit şi au compactat pista. Peste 3.500 de metri cubi de sol au fost mutaţi pentru a da naştere circuitului off-road.

O muncă monumentală care a culminat cu o provocare fără precedent: noul BMW X5, după ce a traversat Europa într-o călătorie în etape, a ajuns la circuitul “Monza, Sahara” în deşertul marocan impenetrabil unde, printre dune şi stânci, a provocat unul dintre cele mai ostile terenuri de pe planetă şi s-a confruntat cu Lesmo, Ascari şi Parabolica, dând dovada calităţilor sale off-road, datorită noului pachet xOffroad, care îşi face debutul odată cu acest model.

Pachetul xOffroad include un buton specific oferă conducătorului posibilitatea de a alege unul dintre cele patru moduri de condus off-road (xSand, xRocks, xGravel, xSnow), care determină automat setările ideale pentru garda la sol, sistemul xDrive, reacţia acceleraţiei, controlul transmisiei şi intrările corectoare ale sistemului DSC atunci când se rulează pe nisip, pietre, macadam sau zăpadă.

Noul BMW X5 a fost întâmpinat în Maroc de noul BMW R 1250 GS, motocicleta enduro prin excelenţă de la BMW Motorrad, revizuită recent cu un nou motor boxer, care a fost deschizătorul acestei procesiuni.

Vezi şi: Noul BMW X5 vine în Moldova în noiembrie, dar noi ştim deja cât costă

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?