in , ,

(video) Noul Brabus 700 Widestar – un off-roader exclusiv făcut pe baza noului Mercedes-AMG G 63

Atelierul de tuning Brabus a pregătit noul SUV 700 Widestar. Bazat pe noua generaţie Mercedes-AMG G 63, off-roader-ul exclusivist a fost prezentat în cadrul Monaco Yacht Show 2018, eveniment care se desfăşoară de astăzi şi până sâmbătă, 29 septembrie, inclusiv.

Inginerii Brabus care se ocupă de partea tehnică au aplicat pe SUV un power kit numit B40-700, făcut special pentru noul motor V8 biturbo de 4.0 litri al noului G 63 AMG. Un upgrade similar este disponibil şi pentru noile E 63 şi S 63. Utilizând soluţii deja testate în industria de tuning şi o serie de test drive-uri pe diferite suprafeţe de sol, puterea totală a fost majorată cu 115 CP.

Un modul plug-and-play a fost adaptat pentru a fi conectat la unitatea electronică de control a propulsorului şi acesta include un program cu setări noi pentru injecţie şi aprindere, prin care, moderat, este crescută supraalimentarea şi presiunea în acelaşi timp.

Astfel, puterea a crescut de la 585 la 700 de CP (la 6.100 de rpm), iar cuplul maxim de la 850 la 950 de Nm (disponibili între 2.500 şi 3.500 de rpm).

Contribuie la cifre şi un nou eşapament sport din oţel inoxidabil, cu supape active prin care poate fi controlat sunetul produs. Cele două terminaţii duble care sunt scoase prin părţile laterale pot fi finisate într-o culoare argintie sau una cromată neagră.

Cu ajutorul upgrade-ului de sub capotă, a cutiei de viteze SPEEDSHIFT TCT cu nouă trepte şi a sistemului de tracţiune integrală, noul Brabus 700 Widestar poate sprinta până la 100 de km/h în doar 4.3 secunde. Viteza maximă este limitată la 240 de km/h pentru a proteja roţile.

Vezi şi: (foto) 500 CP şi 710 Nm! Noul Gelandewagen primeşte primul program de tuning de la Brabus

O maşină Brabus ce conţine denumirea suplimentară Widestar presupune prezenţa unui kit exterior aerodinamic ce îi măreşte lăţimea. Cum noul G-Class este mai lat decât predecesorul său, specialiştii din Bottrop i-au mai adăugat alţi 10 centimetri prin bosajele proeminente ale roţilor, care pot avea jante cu dimensiuni cuprinse între 20 şi 23 de inci.

Cele mai exclusive jante sunt BRABUS Monoblock “Platinum Edition” de 23 de inci. Acestea măsoară 11Jx23 şi există în patru feluri de design. Maşina prezentată la Monaco are însă jante de model Monoblock F 23, vopsite în culoarea titanului şi “încălțate” în anvelope de mărimi 305/35 R 23.

Încă un bonus plăcut sunt inserţiile de pe caroserie ce imită prize de aer şi corpurile de iluminat suplimentare. Cele de pe acoperiş includ câte 12 LED-uri puternice fiecare şi sunt foarte eficiente atât la faza scurtă, cât şi la cea lungă.

Habitaclul poate fi personalizat aşa cum îşi doreşte clientul. Brabus pune la dispoziţie piele BRABUS Mastik sau Alcantara, inserţii din fibră de carbon autentică sau lemn exotic. SUV-ul de la Monaco are un interior complet tapiţat cu piele, într-o combinaţie de culori vanilie şi negru, cu cusături contrastante şi inserţii portocalii.

Preţul unei astfel de maşini rămâne deocamdată necunoscut, însă Brabus este gata să transforme orice G 63 din proprietatea oricui într-un 700 Widestar, dacă nu se doreşte un SUV gata făcut.

Vezi şi: (video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Ediţia limitată Brabus 900 Widestar

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?