in , ,

(video) Noul brand auto AURUS, prezentat oficial. Director e un fost top manager al Daimler

Noul brand auto AURUS, cel sub care este construită noua limuzină prezidenţială a lui Vladimir Putin, a fost prezentat oficial la Moscova, ieri, 23 mai 2018. În cadrul evenimentului au participat oficiali de rang înalt, dar şi proaspătul director al companiei, care, împreună, au dezvăluit planurile lor de viitor.

Aflăm deci că noua companie – societatea cu răspundere limitată “AURUS” – are drept proprietari centrul ştiinţific NAMI (acţionar majoritar) şi grupul rusesc Sollers.

Director general a fost numit Hilgert Franz Gerhard, în vârstă de 69 de ani, fost angajat al Daimler-Benz din 1981 şi CEO al Daimler Chrysler Automotive Russia în perioada anilor 1998-2004. Din 2007 acesta a ocupat un post de conducere în cadrul Sollers.

Vezi şi: (video) Cum a fost făcută noua limuzină a lui Putin şi cum arată sedanul şi microbuzul din proiectul Cortegiu

Hilgert Franz Gerhard

NAMI este deocamdată principalul dezvoltator al automobilelor AURUS, de aceea şi oficiul central se află deocamdată pe teritoriul centrului științific. Însă, toate drepturile pentru construcţia maşinilor şi a agregatelor sale nu îi mai aparţin, ci au fost transferate în proprietatea SRL AURUS.

Rolul grupului Sollers va fi într-o primă perioadă de timp de organizare a distribuţiei şi vânzărilor automobilelor.

Potrivit directorului general Sollers Vadim Shvetsov, în prezent se dezvoltă un plan de organizare a unor centre şi showroom-uri specializate. Se ia în calcul experienţa mai multor companii auto din lume, inclusiv Tesla, de aceea în viitor se prevăd deschiderea diverselor servicii online, crearea unui club al proprietarilor şi chiar a unui sistem de vânzare a maşinilor prin abonament.

Shvetsov Vadim

Directorul german a mai adăugat că este planificată şi crearea unei subdiviziuni care se va ocupa de personalizarea maşinilor mărcii, aşa cum are Rolls-Royce sau Bentley. De astfel de proiecte va răspunde un centru independent localizat la Moscova.

În prezent pe teritoriul NAMI a fost amenajată o linie de producţie a modelelor AURUS, însă maxim se pot face acolo, în mare măsură în mod manual, doar 150 de maşini, ori 200-250 dacă lucrurile “se vor forţa”. Pentru o primă fază de timp, când în gamă va exista doar un sedan şi limuzina pe baza căruia se va construi, este mai mult decât destul.

Lansările de modele noi care urmează, un monovolum şi un SUV, ar putea duce în cazul unei cereri ridicate la reorganizarea capacităţii de producţie de până la 1.500 de autovehicule pe an.

Aşadar, etapele de creştere a brandului AURUS sunt următoarele:

  • 29 august 2018 – premiera mondială a brandului AURUS, premiera sedanului Senat şi a monovolumului Arsenal la Salonul Auto de la Moscova;
  • 29 august 2018 – startul procesării comenzilor pentru primele modele;
  • sfârşitul lui 2018 – prezentarea primului prototip al SUV-ului Komendant;
  • primul trimestru al anului 2019 – startul vânzărilor primelor modele;
  • sfârşitul anului 2019 – prezentarea SUV-ului de serie.

Cât priveşte preţul de start al primului model AURUS, ministrul Industriei şi Comerţului Denis Manturov a declarat anterior că va depăşi suma de 100.000 de euro. Astfel, maşinile mărcii nu vor fi pentru oricine.

Apropo, conducerea AURUS a anunţat că în scurt timp va începe şi expansiunea la nivel mondial. Un prim punct de oprire va fi ediţia din 2019 a Salonului Auto de la Geneva, acolo unde primele modele vor debuta la nivel european!

Certificarea maşinilor pentru ţările membre ale Uniunii Europene a început încă în 2017 şi se prevede inclusiv construcţia unor versiuni cu volan pe partea dreaptă.

Iar din 2020, brandul AURUS va ieşi în spaţiul asiatic, în Orientul Mijlociu şi chiar peste ocean.

Mai trebuie de menţionat că 30% din componentele care se vor regăsi pe maşinile AURUS vor fi de producţie proprie, iar celelalte 70% vor fi livrate la comandă de către alte companii, o practică normală în industria auto modernă.

Aşadar, planurile sunt măreţe şi nouă nu ne rămâne decât să aşteptăm ca acestea să se realizeze. Cine ştie, poate într-o bună zi vom vedea şi pe străzile Chişinăului cel puţin un sedan AURUS…

Vezi şi: (foto) Lux la superlativ? Prima imagine cu interiorul noii limuzine a lui Vladimir Putin