in , , ,

(video) Noul CUPRA e-Racer este prima maşină electrică din lume pentru curse de clasă touring

Brandul CUPRA, anterior separat de compania SEAT, a dezvăluit prima maşină complet electrică pentru curse de clasă Touring. Debutul public al noului e-Racer a avut loc la Salonul Auto de la Geneva.

Sportcar-ul este echipat cu patru motoare electrice care produc în total 408 CP, iar la nevoia unei acceleraţii mai intense şi pe un termen scurt cifra poate ajunge până la 680 CP. Puterea totală este mai mare cu 330 de cai decât are varianta CUPRA TCR cu motor pe benzină.

Agregatele electrice sunt alimentate de un acumulator, care conține 6.077 de celule și cântărește 450 kg – o treime din greutatea totală a mașinii.

De la zero până la 100 km/h reușește să accelerează în 3.2 secunde, pentru comparație exact aceleași caracteristici dinamice le are supercarul Lamborghini Huracan cu ai săi 610 CP. Sprintul 0-200 de km/h îl face în 8.2 secunde, iar viteza maximă a modelului e-Racer este de 270 km/h.

Potrivit producătorului, sunetul pe care îl emite în timpul accelerației este similar cu sunetul produs de un țânțar. În același timp, una dintre principalele sarcini în dezvoltarea mașinii a fost crearea unor indicatori aerodinamici excelenţi, cu ajutorul unei caroserii cu forme bine puse la punct.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Prima maşină a brandului CUPRA este un SUV cu 300 de cai putere

https://youtu.be/jxslXiiMybs

În habitaclu se află o cușcă de protecţie, un volan de curse, un ecran în locul panoului de bord pe care sunt afișate imaginile transmise de camera retrovizoare și cele laterale, alături de un alt ecran pe consola centrală de unde pot fi controlate toate funcțiile mașinii.

Participarea modelului e-Racer la unele dintre evenimentele TCR din timpul sezonului din 2018 este în prezent avută în vedere, în scopul de a evalua potențialul său în comparație cu autovehiculele de curse TCR cu motoare pe benzină.

Scopul final este de a realiza toate transformările necesare pentru care E TCR să devină un campionat autonom în 2019!

GALERIE FOTO: