in , ,

(video) Noul Defender a primit versiune PHEV, specificaţie X-Dynamic şi noi motoare diesel. Devine disponibil de comandat şi Defender 90

Land Rover a făcut mai multe anunţuri importante legate de modelul Defender, cu ocazia pregătirii pentru gama anului 2021. S-au introdus noi motorizări, inclusiv una plug-in hybrid în premieră, şi mai devine disponibil de comandat într-o specificaţie superioară nouă. Despre toate în cele ce urmează.

New 2020 Land Rover Defender 110 PHEV 0

Pentru gama anului 2020 SUV-ul britanic devine primul Defender plug-in hybrid din istorie. O astfel de maşină se va putea recunoaşte prin nomenclatura P400e (deocamdată doar în caroserie 110) şi combină un motor pe benzină cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri (300 CP) cu un electromotor ce produce 105 kW (143 CP). Puterea totală a sistemului se ridică la 404 CP şi 640 Nm de cuplu.

Modelul se anunţă a fi foarte economic, putând înregistra un consum mixt de 3.3 litri de benzină la 100 de km parcurşi, în timp ce cantitatea de emisii de CO2 se ridică doar la 74 g/km. În plus, poate rula până la 43 de km doar pe electricitate pură datorită bateriei de 19.2 kWh. Poate face 0-100 km/h în 5.6 secunde şi atinge maxim 209 km/h.

Standard pe toate modelele Defender P400e sunt jante din aliaj de 20 inci, suspensie pneumatică electronică și un port de încărcare situat pe partea stângă a vehiculului. Toate variantele PHEV sunt livrate standard cu un cablu de încărcare Mode 3, în timp ce este disponibil și un cablu opțional Mode 2.

Primul permite încărcarea până la 80% în două ore, în timp ce încărcarea printr-un cablu Mode 2 va dura aproximativ șapte ore pentru a se încărca până la 80%, ceea ce potrivit Land Rover este perfect pentru încărcarea la domiciliu peste noapte. Folosind un încărcător rapid de 50 kW, P400e se încarcă la o capacitate de 80% în 30 de minute.

Defender P400e este disponibil cu opțiunea de cinci sau șase locuri pentru pasageri, un sistem standard de control a climei pe trei zone, geamuri fumurii, un parbriz cu laminare specială împotriva razelor ultraviolete ale soarelui. Specific variantei PHEV este şi sistemul de frânare regenerativă, o componentă tehnologică cheie în realizarea unei economii impresionante de combustibil, recuperând energia pierdută în timpul decelerării și frânării și trimiterea acesteia înapoi în acumulator.

Dispunând de tracţiune integrală, grupul motopropulsor PHEV oferă și capacități off-road superioare. Livrarea cuplului liniar activată de motorul electric, dar și de motorul pe benzină puternic, se combină pentru flexibilitate maximă, lucrând perfect cu sistemele avansate care fac din Defender cel mai dur și mai durabil Land Rover. Defender mai oferă capacități off-road cu rază mare și mică de acțiune în modul complet electric, alături de furnizarea unei geometrii off-road superioare pentru un vehicul plug-in hybrid, asigurându-se că capacitatea imensă a Defender este partajată între toate opțiunile de motorizare.

În plus, noul P400e este capabil să tracteze greutăţi de până la 3.000 de kg, în timp ce acoperişul suportă o greutate de 300 kg în mod static sau până la 168 kg în mişcare.

New 2020 Land Rover Defender 110 PHEV 29 scaled

O nouă opțiune diesel cu șase cilindri în linie din familia de motoare Ingenium este acum disponibilă pentru Defender, oferind livrare îmbunătățită a cuplului, răspunsuri netede și economie de combustibil mai mare datorită tehnologiei sale Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) și a unui nou sistem Intelligent All-Wheel Drive.

Cel mai puternic diesel va fi D300, care oferă putere sporită și cuplu (300 CP și 650 Nm de cuplu), oferind un timp de acceleraţie 0-100 km/h în 6.7 secunde pentru Defender 90.

Tehnologia MHEV contribuie la creșterea economiei de combustibil printr-un sistem eficient stop/start, care reduce sarcina asupra motorului cu combustie în regim de staționare, precum și recuperând energia pierdută în mod normal în timpul frânării sau decelerării. Această energie este apoi trimisă înapoi în acumulator și poate fi redistribuită mai târziu. Un beneficiu cheie al MHEV este că această energie este utilizată atunci când se accelerează, oferind răspunsuri mai rapide pentru o performanță mai mare.

Noul sistem inteligent de antrenare variază continuu cuplul pe osii pe baza datelor senzorilor din împrejurimile vehiculului și a input-urilor conducătorului auto pentru a distribui întregul cuplu uneia sau alteia, după cum este necesar. Acest sistem inteligent de distribuție a cuplului optimizează linia de transmisie pentru tracțiune, dinamica pe drum și eficiența liniei de mers, rezultând o economie de combustibil îmbunătățită și emisii reduse de CO2 – toate acestea fără a sacrifica niciuna dintre capacitățile inerente de off-road ale Defender. În combinație cu tehnologia MHEV și rafinamentul superior al motorului cu șase cilindri în linie, “apărătorii” diesel sunt mai economici, mai receptivi și mai rafinați decât motoarele pe care le înlocuiesc.

Modelele D200 și D240 devin D200 și D250 pentru gama anului 2021, utilizând același motor Ingenium cu șase cilindri în linie ca și D300 cu 200 CP și, respectiv, 249 CP. O creștere a cuplului oferă o utilizare îmbunătățită a maşinii, cu 500 Nm pentru D200 și 570 Nm pentru D250, alături de tehnologia MHEV pentru a spori eficiența consumului de combustibil și a reduce emisiile în gama diesel Defender. Noile Ingenium D200 și D250 pot înregistra un consum de 8.8 l/100 km, iar emisiile de CO2 nu depăşesc 230 g/km, în timp ce pot face 0-100 km/h în 10.2 şi 8.3 secunde respectiv, în caroserie 110.

New 2020 Land Rover Defender 110 PHEV 31 scaled

Noua specificaţie X-Dynamic extinde gama celor disponibile pentru Defender. Numele X-Dynamic dă un indiciu despre identitatea sa.

Ca şi toate modelele Defender, este extrem de capabil și dur, dar cu o suită de îmbunătățiri pentru a oferi un aspect şi un simţ mai dur, inclusiv prin accente exterioare sub forma unor inserţii pe barele de protecţie în nuanţa Silicon Satin, potrivite cu cea a inserţiei din grila de radiator, în timp ce inelele de remorcare sunt finisate în Satin Black.

Toate jantele din aliaj vin cu finisat Satin Dark Grey sau Gloss Black, alături de nişte corpuri ale oglinzilor retrovizoare, rame ale geamurilor, praguri inferioare şi bosaje ale arcurilor roţilor în Narvik Black.

Elementele interioare, unice, includ plăci metalice iluminate și material Robustec pentru scaune, cu finisaj color Duotone, cu accent de panglică Robustec și finisaje pentru consolă. Robustec este un material foarte robust și protector, inspirat de textilele utilizate în situații extreme în aer liber. Este rezistent la abraziune, este aplicat sub forma unui pattern hexagonal cu o textură unică, care adaugă o adâncime mai mare interiorului. Inspirat de mănușile muncitorilor și de patch-urile de pe jachetele de motocicletă, urmează tema Defender de a fi în totalitate potrivit scopului, cu materiale atent gândite, care sunt atractive, dar pe deplin adecvate, robuste și rezistente.

Materialul Robustec este standard pentru toate modelele în specificaţie X-Dynamic, iar gama de culori depinde de pachetul de specificații ales. Modelele Defender X-Dynamic S și SE dispun de tapiţerie granulată din piele dublu ton cu accent Robustec, în timp ce X-Dynamic HSE este echipat cu tapiţerie din piele Windsor dublu ton cu accent Robustec. Toate vin într-o alegere de culori pentru scaune: Ebony, Kaki, Ebony și Acorn, sau Lunar.

Badging-ul interior X-Dynamic și finisajele de pe consola centrală îl disting de alte specificaţii, precum şi prin finisajul exterior al caroseriei Light Grey Cross-Car Beam Powder Coat, căptușeala de pe tavan în Ebony Morzine și mânerele ușilor cu finisaj satinat Eiger Grey.

În plus, opțiunile și pachetele individuale s-au schimbat în line-up-ul Defender, incluzând acum o selecție mai largă de opțiuni de culori exterioare, ceea ce face Defender mai personalizabil ca niciodată. Noile culori sunt Yulong White, Silicon Silver, Hakuba Silver şi Carpathian Grey, cu acoperișuri de contrast în alb sau negru, disponibile în combinaţie cu toate culorile.

Opțiuni individuale sunt acum disponibile pentru a extinde specificațiile existente ale Defender: 3D Surround Camera, un acoperiş textil pentru Defender 110, faruri Premium LED cu semnătură luminoasă, sistem audio Meridian, Head-Up Display și proiectoare frontale anti ceaţă.

Extinzând numărul de pachete de opțiuni incluse, Defender poate fi specificat acum cu un Blind Spot Assist Pack și cu o alegere a unui Family Pack sau Family Comfort Pack. Primul adaugă al treilea rând de scaune, climă pe trei zone, un cooler posterior și un sistem de ionizare a aerului în cabină, în timp ce Family Comfort Pack aduce scaune încălzite.

folding fabric roof defender

Într-un final, Land Rover anunţă că devine disponibil de comandat Defender 90, modelul mai compact ce dispune de o caroserie cu trei uşi.

Opțiunile de motoare pe benzină includ puternicul P300 și P400 cu tehnologie MHEV, alături de noul motor diesel Ingenium cu șase cilindri în linie, în versiuni D200, D250 și D300. La fel ca 110, toate modelele Defender 90 utilizează o cutie de viteze automată cu opt trepte, cu tracțiune integrală permanentă pe variantele cu motoare pe benzină și tracțiune integrală inteligentă pe noile versiuni diesel.

Un sistem Terrain Response configurabil și aceleași unghiuri impresionante de atac şi degajare ca și ale lui 110 sunt disponibile. Cu geometria sa superioară atunci când este echipat cu suspensie pneumatică electronică și o dinamică fin echilibrată și receptivă pe drum, 90 este cel mai capabil Defender fabricat vreodată.

În interior, modelul 90 are același design interior, practic ca și modelul 110, cu o gamă largă de specificaţii din care puteți alege: Defender, X-Dynamic, First Edition şi X, precum și pachetele S, SE și HSE. Cu până la şase locuri în cabină, șoferul și pasagerii beneficiază cu toții de interiorul spațios, în ciuda unei lungimi totale mai scurte decât un hatchback compact de familie. Defender 90 oferă, de asemenea, o rază de întoarcere de 11.3 metri pentru manevrabilitate excelentă.

Defender 90 este, de asemenea, disponibil cu o gamă de patru pachete de accesorii: Adventure, Country, Explorer şi Urban – oferind clienților posibilitatea de a-şi lua maşina oriunde doresc, cu echipamentul potrivit pentru a ajunge acolo cu ușurință.

În Marea Britanie preţul de start pentru Defender 90 este de 43.625 de lire sterline.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: