in , , ,

(video) Noul Hyundai LAFESTA – primul model de serie al mărcii făcut în noul stil Sensuous Sportiness

Noul designer şef al brandului Genesis Luc Donckerwolke, care lucrează alături de designerul şef al mărcilor Hyundai şi KIA Peter Schreyer, a promis anterior într-un interviu pentru Motoring că nu va mai face maşini plictisitoare din punct de vedere estetic. Expertul consideră că produsele din gama actuală prea mult se aseamănă unele cu altele şi de aceea va încerca să facă pentru fiecare model o “personalitate individuală”.

Primul rezultat în acest sens a şi fost demonstrat recent la Salonul Auto de la Beijing, acolo unde a fost prezentat un sedan de dimensiuni medii numit LAFESTA. Automobilul este făcut în noua direcţie a limbajului de design Sensuous Sportiness, cea care a fost introdusă prin conceptul Hyundai Le Fil Rouge pe care l-am văzut la Geneva în martie.

Potrivit Hyundai, maşina este destinată în primul rând pentru publicul tânăr, pentru generaţiile născute între anii 1985-1995.

Noul Hyundai LAFESTA este un sedan cu o siluetă coupe, un acoperiş care se lasă spre spate şi cu o parte frontală care îl scoate în evidenţă datorită unor faruri LED cu design nou, dar şi a unei grile extinse a radiatorului. În partea posterioară stopurile sunt de asemenea pe bază de LED-uri şi sunt interconectate între ele printr-un element de culoare roşie, dar şi o bandă cromată. Cum arată habitaclul rămâne un mister, semn poate că încă se mai lucrează la el.

Se mai cunoaşte că modelul are o lungime egală cu 4.660 de mm, iar ampatamentul măsoară 2.700 de mm, de aceea se presupune că a fost construit pe baza sedanului actual Hyundai Elantra. Sub capotă se vor putea găsi motoare turbo T-GDI de 1.4 sau 1.6 litri, cuplate la cutii robotizate cu şapte trepte, care pe alte maşini produc între 130 şi 204 CP.

Deocamdată nu se ştie dacă LAFESTA va fi un model global şi dacă va veni în Europa, asta pentru că aici există deja un model compact şi similar – noul i30 Fastback. Vânzările noului Hyundai LAFESTA vor demara în China deja în trimestrul IV al acestui an.

buton subscribe

GALERIE FOTO: