in , ,

(video) Noul Hyundai Santa Fe pentru chinezi arată diferit şi măsoară aproape cinci metri

Salonul Auto Internaţional din Guangzhou, China, este încă în plină desfăşurare. Acolo au debutat nu doar unele maşini pe care le cunoaştem deja, existând pe piaţa internaţională, ci şi unele versiuni locale ale modelelor.

Printre acestea se numără şi noul Hyundai Santa Fe, care, pentru chinezi, a fost alungit şi a suferit câteva modificări la capitolul design.

https://www.youtube.com/watch?v=ngWmE1bpOr4

Vezi şi: (video) De necrezut! Iată cum arată noul Hyundai Tucson facelift pentru piaţa din China

Partea frontală a acestui Santa Fe a rămas identică, atât din punct de vedere stilistic, cât şi în dimensiuni. Schimbările încep să se vadă odată ce este privit din lateral. Lungimea totală a maşinii a crescut de la 4.770 la 4.930 de mm, datorită ampatamentului extins cu 100 de mm, până la 2.865 de mm. Concomitent cu lungimea crescută s-a mărit şi suprafaţa geamurilor de la capătul SUV-ului.

Diferită a fost realizată partea posterioară a maşinii. Acolo ies în evidenţă în primul rând stopurile cu design nou şi interconectate între ele printr-o bandă cu LED-uri. Denumirea modelului este scrisă cu litere de tipar pe mijlocul hayonului, în noul stil Hyundai, iar difuzorul din bara de protecţie încorporează două terminaţii trapezoidale ale eşapamentului.

După cum bine cunoaştem, producătorii de maşini obişnuiesc să facă versiuni cu ampatament alungit ale unor modele lansate cu ampatament standard anume pentru piaţa din China, acolo unde oamenii iubesc automobilele spaţioase. Hyundai a decis să nu meargă pe aceeaşi cale cu acest model, oferindu-le instant un fel de “Grand” Santa Fe, fără opţiunea de a avea acces la modelul scurtat care poate fi deja cumpărat în ţara noastră de exemplu.

Chinezii care vor achiziţiona un astfel de SUV se vor alege cu şapte locuri pentru pasageri deja în echiparea de bază, în timp ce în nivelele de echipare superioare vor fi oferite două scaune individuale cu reglaje pe al doilea rând. Toate scaunele de pe rândul doi şi trei mai pot fi rabatate prin apăsarea unui buton de pe un panou din portbagaj, iar pe scaunul din dreapta şoferului, într-o parte laterală a sa, sunt dublate comenzile de reglare electrică pentru ca pasagerul din spate să aibă acces la ele şi să le poată folosi pentru a-şi face mai mult loc la picioare dacă îşi doreşte.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Hyundai Santa FE 2.2 CRDi AWD

Habitaclul acestui Santa Fe este la fel unul diferit, în partea frontală. Arhitectura consolei centrală este modificată, sistemul multimedia este manipulat prin comenzi tactile, fără butoane, pe un ecran în format 16:9, iar ceasurile analogice ale panoului de bord sunt rotunde.

Încă o caracteristică interesantă este că în interior nu există un levier al cutiei de viteze. Maneta a fost înlocuită de nişte butoane. De asemenea, şoferul îşi poate descuia uşa şi porni motorul fără cheie, însă nu printr-un sistem keyless-go, ci prin senzori de amprente integraţi în mâner şi în butonul din spatele volanului.

Sub capotă, SUV-ul chinez are un motor turbo pe benzină T-GDI de 2.0 litri, cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Caracteristicile acestuia nu au fost anunţate. Există şi un sistem de tracţiune HTRAC.

Modelul va rămâne să se vândă doar pe piaţa din China, asta pentru că în alte ţări va fi disponibil un alt model mai mare decât un Santa Fe obişnuit – noul Palisade.

Vezi şi: (video/update) Hyundai Palisade – denumirea noului SUV vârf de gamă al mărcii. Prima imagine oficială

GALERIE FOTO (surse: autohome.com.cn, bitauto.com)