in , , ,

(video) Noul Jaguar XE SV Project 8 a devenit cel mai rapid sedan de serie de pe Nurburgring

Noul Jaguar XE SV Project 8 a devenit cel mai rapid sedan de serie care a parcurs un tur al circuitului german Nurburgring. Anunţul a fost făcut în cadrul evenimentului de prezentare a modelului, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Astfel, un exemplar Jaguar XE SV Project 8 condus de pilotul Vincent Radermecker a parcurs circuitul în doar 7 minute şi 21.23 secunde şi este mai rapid cu 11 secunde decât fostul deţinător al recordului – Alfa Romeo Giulia QV.

Pe cel mai drept segment de drum a atins o viteză maximă de 289.6 km/h!

https://youtu.be/iePeZxpvpTI

Jaguar menţionează că în timpul stabilirii timpului record a conectat pe automobil regimul electronic de rulare care este adaptat pentru circuite. Totodată, a folosit anvelopele care vin standard pe o astfel de maşină – Michelin Pilot Sport Cup 2.

Amintim că acest Jaguar este cel mai puternic din istoria mărcii şi ascunde sub capotă un motor V8, care are un volum de 5.0 litri, un compresor şi dezvoltă 600 de CP/700 Nm de cuplu. Cuplat la acesta este o cutie de viteze automat cu opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală cu diferenţial spate activ, care poate fi controlat electronic.

Accelerează o astfel de maşină de la 0 la 96 de km/h în doar 3.3 secunde. Viteza maximă este egală cu 320 de km/h.

Toate detaliile despre model, inclusiv preţul: (video) Premieră mondială: Cel mai puternic Jaguar va fi construit în doar 300 de exemplare