in , ,

(video) Noul KIA Stinger facelift pentru Europa: doar cu motor de top şi cu garanţie de 7 ani

Modelul îmbunătățit KIA Stinger facelift a fost dezvăluit astăzi pentru prima dată în specificațiile sale pentru Europa, la aproape o lună după ce a debutat complet în Coreea de Sud.

Sedanul sportiv în caroserie fastback se mândrește acum cu un design împrospătat, care îi accentuează caracterul de gran turismo și cu o gamă de tehnologii și sisteme de siguranță îmbunătățite.

Modelul în specificaţie sud-coreeană

Caracteristici cheie:

 • Modelul îmbunătățit Stinger vine cu un design exterior împrospătat și cu îmbunătățiri la aspectul și calitatea habitaclului, oferind proprietarilor mai multe opțiuni de culori și materiale în același timp. Interiorul modernizat reconfirmă identitatea de grand tourer a lui Stinger.
 • În partea frontală, grila modelului Stinger cu semnătura “tiger-nose” se află între noile blocuri optice LED multi-fațetate. Designul său nou și luminile de zi cu tehnologie LED oferă automobilului o semnătură luminoasă mai high-tech, cu raze de lumină tăioase, înclinate ușor spre partea frontală.
 • În partea din spate, noile blocuri de lumini extind lățimea automobilului, creând o nouă semnătură care imită forma subtilă a spoiler-ului integrat în capacul portbagajului. Noile lumini de semnalizare, fiecare cuprinzând seturi de 10 unități LED individuale, sunt aranjate într-un model tip grilă, un design inspirat din motorsport care duc cu gândul la aspectul unui steag în pătrățele.
 • Un nou model de jante din aliaj de 19 inci este adăugat în ofertă, având un design geometric complex, care sporește natura sportivă de grand tourer a automobilului.
 • De asemenea, culoarea de exterior “Ascot Green” este introdusă în gama Stinger pentru prima dată.
 • În interior, arhitectura habitaclului rămâne neschimbată, dar îmbunătățirile subtile vizuale și ale materialelor crează o ambianță mai luxoasă. Modificările includ o finisare metalică a anumitor părți ale volanului și o ramă cromată care înconjoară panoul ceasurilor de bord. Oglinda retrovizoare este acum fără ramă, creând un aspect modern și îmbunătățind vizibilitatea în spate.
 • În funcție de specificații, planșa de bord și ușile sunt finisate cu cusături contrastante, în timp ce consola centrală este disponibilă cu finisaj din aluminiu.
 • Planșa de bord oferă sistemul de navigație și infotainment cu touchscreen îmbunătățit de 10.25 inci (mai multe detalii sunt oferite mai jos), încadrat de un nou finisaj în culoare negru lucios care înconjoară planșa.
 • Un nou sistem de lumini ambientale permite șoferilor să selecteze una dintre cele 64 culori pentru a modifica subtil ambianța habitaclului.
 • Modelele Stinger disponibile pentru Europa oferă tapițerie din piele Nappa finisată în culorile Saturn Black, sau opțional, în culoare roșie. O opțiune de tapițerie din piele întoarsă este disponibilă pentru prima dată, cabina fiind finisată cu tapițeria “suede” Saturn Black cu cusături contrastante și centuri de siguranță în culoarea roșie.
New 2020 KIA Stinger facelift KR spec 58
 • La trei ani de la momentul lansării sale, majoritatea clienților modelului Stinger au comandat automobilul lor KIA echipat cu puternicul motor V6 T-GDi bi-turbo de 3.3 litri. Modelul îmbunătățit Stinger este oferit de-acum în Europa exclusiv cu acest puternic motor, care oferă o accelerație promptă și un răspuns rapid la comenzile șoferului, în timp ce oferă experiența rafinată a unui grand tourer pentru călătorii relaxate.
 • Motorul V6 T-GDi de 3.3 litri oferă șoferilor o putere maximă de 370 CP la 6.000 rpm. Cele două turbine permit motorului să ofere șoferilor cuplul său maxim de 510 Nm pe o plajă largă de turație (1.300 – 4.500 rpm), rezultând performanțe fără efort în orice situație. Accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 4.9 secunde, motorul T-GDi de 3.3 litri face ca Stinger să ofere cea mai rapidă accelerație a unui model KIA vândut vreodată în Europa.
 • Motorul este cuplat la transmisia automată cu opt trepte, care oferă schimbări rafinate ale treptelor de viteză, potrivindu-se cu personalitatea gran turismo precum și tracțiunea integrală oferită în dotarea standard (modelele cu tracțiune spate sunt disponibile pe piețele cu automobile cu volanul pe partea dreaptă).
 • “Piesa de rezistență” din centrul habitaclului modernizat al modelului Stinger este sistemul de infotainment cu touchscreen îmbunătățit, oferind noi funcționalități pentru a satisface așteptările în continuă schimbare ale clienților de la tehnologiile disponibile într-un automobil.
 • Modelul îmbunătățit Stinger este echipat standard cu un nou touchscreen de 10.25 inch. Conexiunea Bluetooth multiplă permite utilizatorilor să conecteze până la două dispozitive mobile simultan – unul pentru utilizarea hands-free a telefonului și media și celălalt doar pentru utilizare media. Display-ul său avansat cu funcția split-screen permite utilizatorilor să controleze și să monitorizeze diferite funcționalități ale automobilului în același timp, personalizând ecranul cu o serie de widget-uri.
 • Sistemul de 10.25 inch oferă standard aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto, dispunând de un sistem de comandă vocală pentru multe din funcțiile automobilului, cum ar fi sistemele de încălzire și ventilație, audio și navigație.
 • În plus, modelul îmbunătățit oferă un display digital de înaltă rezoluție de 7.0 inch amplasat între ceasurile de bord. Acest display color cu grafică vie și diferită pentru diferitele moduri de conducere oferă șoferului informații complete și clare în zona dintre vitezometru și turometru.
 • De asemenea, modelul îmbunătățit Stinger dispune de sistemul de pornire de la distanță al motorului (Remote Engine Start), care permite proprietarilor să pornească de la distanță automobilul folosind cheia inteligentă.
 • Despre sistemele de protecţie şi asistenţă de la bord poţi afla detalii aici.
kia stinger engine

Încă de la începutul comercializării în Europa, în 2017, au fost vândute aproximativ 10.000 de unități ale modelului Stinger pe întreg continentul.

Vânzările modelului îmbunătățit KIA Stinger vor începe în Europa pe parcursul ultimului trimestru al anului 2020 și începutul anului 2021. Toate modelele beneficiază de garanția de 7 ani sau 150.000 kilometri, oferită standard.

Automobilul este disponibil oficial şi pe piaţa din Republica Moldova.