in , ,

(video) Noul Lamborghini SC18 Alston – primul automobil special creat de Squadra Corse

Lamborghini Squadra Corse a dezvăluit în cadrul unui eveniment special maşina numită SC18 Alston, primul automobil “one-off” din istoria subdiviziunii sportive. Supercarul unic, creat în urma unei colaborări strânse între proprietar şi Centro Stile Lamborghini, este omologat pentru a circula pe drumurile publice, dar este destinat în primul rând pentru utilizarea pe circuite.

SC18 deschide calea către alte proiecte de dezvoltare a unor maşini personalizate pentru clienții din motorsport, sub marca Squadra Corse.

După câte poate v-aţi dat seama, automobilul este făcut pe baza modelului Aventador S, dar combină numeroase soluţii stilistice şi aerodinamice care s-au văzut anterior pe maşini ca: Sesto Elemento, Veneno sau Centenario. SC18 Alston are o caroserie cu numeroase muchii şi unghiuri pentru o aerodinamică extremă, dezvoltată special pentru acest model și derivată din experiența Squadra Corse în curse. Elemente corespunzătoare încep de la capota din față, cu prize de aer în stilul lui Huracan GT3 EVO, în timp ce fețele laterale și spate, aripioarele și airscoop-urile sunt inspirate de la Huracan Super Trofeo EVO.

Sistemul aerodinamic este completat de un eleron din fibră de carbon de dimensiuni impunătoare, care are trei ajustări ce se pot efectua mecanic. Elementul este capabil să genereze o forță de apăsare optimă pe orice circuit.

În plus, cele douăsprezece prize de aer formate pe “capota” din spate, o soluție deja testată cu succes în cursele de anduranță, sporesc schimbul de căldură și îmbunătățesc răcirea motorului V12.

Motorul montat pe SC18 Alston este similar cu cel de pe noul Aventador SVJ, oferind performanțele unui adevărat automobil de curse: un agregat natural aspirat de 6.498 cm³, care generează 770 CP la 8.500 rpm și un cuplu de 720 Nm la 6.750 rpm, tot manipulat prin intermediul cutiei de viteze cu şapte trepte optimizate ISR (Independent Shifting Rod).

Puterea imensă este combinată cu o greutate redusă, datorită utilizării materialelor ultra-ușoare și a noului corp din fibră de carbon. Garda la sol este de doar 109 mm. Partea din spate este caracterizată de un difuzor agresiv şi terminaţiile eşapamentului care au un design unic şi prin care este redat un sunet specific.

Exclusivitatea modelului SC18 Alston este subliniată de culoarea caroseriei din fibră de carbon – Grigio Daytona (gri), cu detalii vizibile și realizate într-o nuanţă roşie pentru sporirea sportivității. Habitaclul abundă în Alcantara de culoare Nero Ade (negru), cu cusături contrastante roşii Rosso Alala și scaune cu o carcasă din fibră de carbon. Aspectul exterior este completat de roțile care sunt prinse într-un singur punct, cu jante exclusive de 20 şi 21 de inci în faţă şi în spate, alături de anvelope special dezvoltate Pirelli P Zero Corsa. Mai există un sistem de telemetrie care măsoară toate aspectele legate de performanță pe pistă.

Cât costă maşina şi cine este proprietarul la sigur vom afla mai târziu, asta pentru că nu s-a anunţat deocamdată nici un detaliu în acest sens.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?