(update/video) Noul Land Rover Defender a deschis Festivalul de Viteză de la Goodwood

Distribuie:
 • 30
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

(update 05.07.2019) Noul Land Rover Defender a deschis Festivalul de Viteză de la Goodwood. Un model Defender 90 camuflat a fost condus de către ducele de Richmond, Charles Gordon-Lennox, proprietarul locaţiei unde se desfăşoară evenimentul anual, dar şi fondatorul festivalului, precum şi a Goodwood Revival.

Este primul debut public al prototipului pre-serie înainte de premiera sa mondială.


(update 02.07.2019) Scurgere de informaţii despre noul Defender! O versiune va avea opt locuri pentru pasageri

Seria de informaţii despre noul Defender, care tot apar în spaţiul online, pare să nu contenească. De această dată aflăm primele specificaţii ale SUV-ului pregătit inclusiv pentru escapade în off-road.

Potrivit datelor care au fost publicate pe forumul Disco4, noul Defender va exista în trei versiuni de caroserie, în două versiuni stilistice, câteva tipuri de motorizări (inclusiv una plug-in hybrid!), trei nivele generale de echipare, câteva pachete de opţiuni, dar şi câteva pachete de accesorii.

Modelul Defender 90 are 4.323 milimetri în lungime, 1.927 milimetri în înălțime și 1.999 mm în lățime (cel mai probabil cu oglinzile retrovizoare). Ampatamentul unui astfel de SUV măsoară 2.587 milimetri. Mașina va fi oferită într-o versiune cu cinci sau șase locuri.

Defender 100 depășește modelul 90 în aproape toate privințele: lungimea, înălțimea și lățimea mașinii este de 4.758, 1.916 și 1.999 milimetri, respectiv, iar ampatamentul este de 3.022 milimetri. Va putea avea cinci, șase sau șapte locuri pentru pasageri.

„Apărătorul” în versiunea 130 a fost făcut cel mai probabil cu o mai mare orientare spre piaţa nord-americană. Se va lansa abia în 2021 şi va dispune de până la opt locuri pentru pasageri. Lungimea unei astfel de maşini este de 5.100 milimetri, iar înălțimea, lățimea și ampatamentul este de 1.915, 1.999 și, respectiv, 3.022 milimetri.

Gama de agregate va include trei benzinare și trei unități diesel, toate care vor fi cuplate la o cutie de viteze automată prin care puterea va fi transmisă tuturor celor patru roţi. Versiunea de bază va fi P300 cu un benzinar de 2.0 litri, iar o alternativă mai puternică va fi un P400 de motor de 3.0 litri sau un plug-in-hibrid P400e cu motor turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri. Modelul electrificat va fi şi cel mai dinamic – acceleraţie 0-100 de km/h în doar 5.9 secunde.

Diesel-urile sunt marcate cu D200, D240 și D300. Versiunea D200 va accelera până la 100 kilometri pe oră în 10 secunde, cu D240 în 8.3 secunde și cu D300 în 7.4 secunde. Puterea tuturor maşinilor va varia între 200 şi 400 CP, iar cuplul între 400 şi 645 Nm.

Lista de dotări standard va include jante de 18 inci, faruri LED, un ecran de bord de 7 inci și un afișaj touchscreen de 10 inci. În echipare S printre altele se adaugă faruri anti ceaţă şi o planşă de bord digitală sub forma unui ecran de 12 inci. Nivelul de echipare SE aduce suplimentar jante de 20 de inci, un sistem automat de parcare, un sistem audio cu 14 difuzoare, etc. Nivelul de echipare de top se va numi X şi din câte putem observa va fi disponibil doar pentru Defender 130.

Potrivit informaţiilor neoficiale, prețurile pentru noul Defender vor începe de la 40.000 de lire sterline (circa 45.000 de euro). Producția-i va fi stabilită la uzina din Nitra, Slovacia.


(update 28.06.2019) Prima imagine cu noul Land Rover Defender fără camuflaj

Colegii de la Autoweek din Olanda au publicat o fotografie cu noul Land Rover Defender. Maşina este cel mai probabil un prototip pre-serie și trece o etapă finală de asamblare la uzina brandului britanic.

Pe plan extern, vizual, SUV-ul din imagine este similar cu cel văzut anterior în format digital pe panoul său de bord. Printre detaliile comune se numără prizele de aer din zona portierelor frontale, nişte faruri cu lumini de zi parţial circulare, un acoperiş vopsit într-o culoare albă pentru contrast şi jantele cu cinci spiţe.

Cu un astfel de look, este clar că designerii Land Rover s-au inspirat foarte mult din formele conceptului DC100 prezentat în anul 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt.


(update 26.06.2019) Exteriorul noului Defender a fost dezvăluit pe panoul său de bord digital

Premiera noului Land Rover Defender se apropie pe zi ce trece. O nouă scurgere de informaţii ne dezvăluie designul exterior al modelului, deşi nu în toată splendoarea sa.

Cineva a reuşit să fotografieze panoul de bord digital al noului SUV, acolo unde, într-unul din meniuri se prezintă din profil maşina cu ale sale forme şi al său design exterior la vedere, deşi în realitate aceste lucruri rămân încă camuflate.

Imaginea ne arată că noul SUV va dispune de faruri LED, montanţi B şi D de culoare neagră, în timp ce acei centrali (C) au o culoarea similară caroseriei. Pe acoperiş ar exista o trapă, însă calitatea fotografiei este prea proastă pentru a confirma cu încredere acest lucru. În linii generale maşina şi-a păstrat aspectul pătrăţos legendar.


(update 25.06.2019) Noul Land Rover Defender: Primele imagini cu interiorul şi tipurile de suspensii pe care le va avea

Un nou set de imagini spion au fost publicate acum câteva ore în spaţiul online, fotografii reuşind să surprindă atât designul cockpit-ului digitalizat, cât şi să-şi bage camerele sub partea posterioară a maşinii.

Ce aflăm deci prin intermediul acestora: noul Defender are o suspensie spate independentă, ceea ce reprezintă o schimbare majoră comparativ cu generaţia trecută. Standard va mai veni cu arcuri elicoidale. Pe un alt prototip de teste a fost observată o suspensie pneumatică şi din câte se pare aceasta va fi oferită opţional.

Primele imagini cu interiorul ne arată o parte a ceea ce va vedea în faţa sa şoferul: un panou de bord digital, un nou sistem multimedia afişat pe un ecran tactil în format 16:9, un nou volan unic, un nou levier al cutiei de viteze automate şi un nou panou compact lângă acesta, ce include atât comenzile pentru climatizare, cât şi cele pentru controlul sistemului Terrain Response 2.


(update 24.06.2019) Designul aproximativ al noului Land Rover Defender, dezvăluit de o jucărie LEGO

Designul noului Land Rover Defender a fost dezvăluit prin intermediul unei jucării LEGO Technic! Potrivit Brothers Brick, setul va fi „o copie a mașinii legendare”.

Într-adevăr, stilul maşinii de jucărie se intersectează în mai multe moduri cu noul Defender, a cărui fotografii apar mai des pe internet, deşi încă sub camuflaj. Printre similitudini se numără linia acoperişului, faţa pătrăţoasă, grila radiatorului şi locaţia logoului frontal. Singurele diferenţe sunt farurile rotunde, deşi lumini de zi circulare vor exista pe SUV-ul de serie, dar şi troliul.

Setul LEGO Technic va fi compus din 2.573 de piese! Maşinuţa va avea un troliu funcţional şi un mecanism de direcţie, trei diferenţiale și o suspensie independentă. Construcţia gata asamblată va avea o lungime de 40 de cm, o lăţime de 20 de cm şi o înălţime de 22 de cm.


(update 04.06.2019) (video) Noul Land Rover Defender a contribuit la salvarea leilor din Africa. Iată cum a văzut David Yarrow asta


(update 13.05.2019) Prinţul Harry al Marii Britanii a făcut cunoştinţă cu noul Land Rover Defender

Prinţul Harry al Marii Britanii a făcut cunoştinţă cu noul Land Rover Defender. Un exemplar camuflat special a fost pregătit de Land Rover pentru a marca startul unei numărători inverse – 12 luni până va începe a cincea ediţie a competiţiei Invictus Games, unde Jaguar Land Rover este partener oficial, iar ducele de Sussex este patronul Invictus Games Foundation.

Astfel, între 9-16 mai 2020, mai mulţi participanţi dintr-un total de 500 vor fi primii oameni de pe planetă care vor avea ocazia să conducă noul Defender după prezentare şi înainte de startul vânzărilor.


(update 30.04.2019) (foto) Noi imagini teaser cu noul Defender, publicate cu ocazia World Land Rover Day


(update 15.02.2019) Din câte se pare, imaginea pe care am publicat-o şi noi ieri este într-adevăr o scurgere neautorizată din interiorul companiei Land Rover. Autorul postării de ieri cu imaginea, designerul britanic Robert Charles, la doar câteva ore după publicare a şters-o. Interesant că şi contul său cu mii de urmăritori nu mai există, însă imaginea va rămâne deja în spaţiul online.

Compania Land Rover a recunoscut că fotografia prezintă interiorul prototipului pre-serie a noului Defender, dar a numit imaginea „învechită”. Colegii de la Jalopnik au reușit să ia legătura cu departamentul de PR al filialei americane Land Rover şi li s-a spus că fotografie nu face parte dintr-o campanie de PR planificată. Materialul era destinat pentru uz intern, însă când a fost realizat nu s-a anunţat. Reprezentantul companiei a mai afirmat că acum interiorul noului Defender arată cu totul diferit.

Autorul postării de ieri a fost ameninţat cu judecata, a mai afirmat un membru al departamentului juridic al mărcii.


(update 14.02.2019) Prima imagine cu pretinsul interior al noului Land Rover Defender a apărut online

Noua generaţie Land Rover Defender va debuta pe parcursul acestui an. O dată fixă este necunoscută deocamdată, însă ne apropiem cu siguranţă de acest moment.

Între timp, în spaţiul online a apărut o imagine care ar indica arhitectura planşei de bord a noului Defender.

Ce vedem aici pare a fi un habitaclu prototip, dezvoltat în fază iniţială, datorită structurii incomplete a mai multor comenzi. De asemena, pe pedale sunt indicate cuvintele Stop şi Go.

Dacă ar fi să credem că acesta este interiorul autentic al noului Defender, atunci aflăm că acesta va avea un volan multifuncţional, un panou de bord digital (în acest caz cu viteze indicate în mile americane), un spaţiu pentru head-up display, un ecran multimedia pe mijlocul panoului de bord, două deflectoare de climatizarea deasupra acestuia, dar şi un panou care a cărui spaţiu este împărţit de cutia de viteze automată şi de comenzile sistemului de climatizare sau a sistemului Terrain Response 2.

Pasagerul din dreapta şoferului va avea în faţa sa o placă cu denumirea Defender scrisă cu litere de tipar.

Iată cum arată, pentru comparaţie, interiorul de pe ultimul Defender Works V8 făcut într-o ediţie limitată:


(27.12.2018) Noul Land Rover Defender se întoarce pe piaţa nord-americană. Debut mondial în 2019

Filiala nord-americană a companiei Land Rover a anunțat astăzi încă un motiv pentru care se merită sărbătorită intrarea în noul an. Noua generaţie a modelului Defender va fi oferită din nou în vânzare, atât în SUA, cât şi Canada, începând cu anul 2020.

Amintim că Land Rover a retras modelul utilitar în specificație nord-americană la sfârșitul anului 1997 şi s-a concentrat mai mult pe realizarea modelelor Discovery și Range Rover mai profitabile, mai populare și mai bine dezvoltate, precum și pe noul Freelander lansat apoi.

Motivul – reglementările impuse din 1998 privind instalarea de airbag-uri pentru ambii pasageri în toate vehiculele, precum și cerințele privind impactul în ușile laterale, modificări majore pe care compania britanică nu le putea face la moment.

Testarea noului Defender este deja în curs de desfășurare în întreaga lume. Primele vehicule de dezvoltare (mule) și prototipuri au ajuns pe țărmurile nord-americane la începutul acestei luni. Testarea pe continentul de peste ocean oferă date valoroase inginerilor, având în vedere varietatea de terenuri și suprafețe disponibile acolo. Inginerii vor supune vehiculul la teste extrem de riguroase pentru a se asigura că noul Defender este cel mai capabil vehicul în off-road, marca Land Rover, din toate timpurile.

Maşinile de teste deja rulează prin diverse zone cu o diferență de temperatură cuprinsă între -40..+50 grade Celsius, pe drumuri bune şi în off-road, la altitudini joase sau la unele înalte de peste 4.000 de metri deasupra nivelului mării.

„Există o mână de automobile care sunt iubite în întreaga lume și reprezintă un brand, o țară și un mod distinct de viață. Land Rover Defender este un astfel de vehicul unic”, a declarat Kim McCullough, vicepreședinte Marketing al Jaguar Land Rover America de Nord.

„În numele Land Rover și al comercianților cu amănuntul, suntem mândri să anunțăm că vocile clienților americani și canadieni au fost auzite! Noua generaţie Defender va fi de vânzare aici începând cu anul 2020. Acest anunț este un cadou pentru fanii noștri Defender din America de Nord și un indiciu despre ceea ce urmează să vină în Anul Nou”.

Vezi şi: (video) The Land of Land Rovers. Povestea unui sat din munţii Himalaya cu o flotă de 42 de maşini clasice

Vehiculele de serie Land Rover au obținut o atracţie care a devenit un cult, atât pentru designul lor iconic, cât și pentru reputația de utilitate robustă, făcându-le printre cele mai performante vehicule off-road din lume. În momentul în care au fost vândute în Statele Unite și Canada, vehiculele au devenit apreciate în mod semnificativ în valoare și sunt considerate ca articole de colecție atât pentru entuziaștii off-road, cât și pentru cei care apreciază estetica designului vehiculului.

Vehiculele Land Land Rover nu s-au schimbat prea mult în timp, deoarece ideea primului model a devenit realitate la scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial, datorită fraților Wilks, pe malul golfului Red Wharf din Wales, cu mai mult de 70 de ani în urmă. Cu fiecare proiect succesiv – de la vehiculele Land Rover din Seria 1, 2 și 3, până la vehiculele ulterioare marca „Defender” – schimbările au fost în mare parte evoluţionare, nu revoluționare.

Chiar și designul generației anterioare Defender a rămas în mare parte neschimbat pentru cei 33 de ani în care a fost produs. Recunoscut instantaneu de către exteriorul brutal, farurile rotunde și anvelopa de rezervă prinsă în spate, Defender și toate vehiculele din seria Land Rover au fost lăudate peste tot în lume, fiind conduse de fermieri, militari și polițiști, celebrități și chiar persoane din familii regale. Într-o oarecare măsură, se estimează că un Land Rover Series a fost primul automobil pe care cei mai mulţi oameni din toată populația lumii l-au văzut vreodată personal.

Cu un design exterior și interior absolut nou, precum și cu o suită formată din cele mai noi caracteristici de asistență și conectivitate pentru șofer, Defender va fi un produs revoluționar pentru Land Rover, cu o atracție și mai largă a publicului.

Când va debuta în 2019, noul model va reprezenta 70 de ani de inovare și îmbunătățire într-un singur an, onorând istoria modelului.

Vezi şi: (foto) Noul Land Rover Defender a fost văzut pentru prima dată la teste, într-o caroserie de serie

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 30
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

You may also like...