in , ,

(video) Noul Lister Stealth sau cum Jaguar F-Pace a devenit cel mai puternic şi rapid SUV britanic

După ce a modificat Jaguar F-Type Coupe şi F-Type Cabriolet, compania britanică Lister prezintă într-un final şi proiectul Stealth despre care s-a tot dus vestea în ultimii ani.

Autorii afirmă că produsul lor nu este doar cel mai puternic SUV de origine britanică, ci şi cel mai rapid din punct de vedere al vitezei maxime atinse.

Caracteristici cheie:

  • La baza proiectului stă Jaguar F-Pace SVR.
  • Motorul V8 Supercharged de 5.0 litri a fost modificat prin schimbarea compresorului cu unul mai performant, adăugarea unui nou intercooler şi a unui filtru de aer, reprogramarea ECU, dar şi conectarea la un eşapament sport custom, printre altele. Drept rezultat, în loc de 550 CP/680 Nm se dezvoltă 675 CP şi 881 Nm de cuplu.
  • Cutia de viteze cu opt trepte şi sistemul de tracţiune integrală au rămas cel mai probabil fără modificări, dacă nu se anunţă nimic la aceste capitole, însă iată suspensia s-a îmbunătăţit, în timp ce mecanismele de frânare au fost schimbate cu unele care să facă faţă forţelor proaspete.
  • Lister Stealth are o greutate de 1.950 kg şi poate face 0-97 km/h în 3.6 secunde (un F-Pace SVR stoc face 0-100 în 4.3 secunde). Viteza maximă a crescut de la 283 la 314 km/h.
  • La exterior, de un F-Pace SVR stoc se deosebeşte printr-un kit aerodinamic diferit, cu mai multe prize de aer orientate spre eficienţă aerodinamică, un splitter şi difuzor din fibră de carbon, noi praguri laterale, aripi modificate şi extinse cu nişte bosaje, etc.
  • Jantele sunt unele forjate de 23 inci, de la Vossen.
  • Habitaclul a fost retapiţat cu piele Nappa de înaltă calitate (disponibilă în până la 36 de culori), cu cusături contrastante de culoare verde şi logouri Lister.

În total vor fi transformate astfel la comandă doar 100 de maşini. Preţul de start în Marea Britanie este de 110.000 de lire sterline. Numărul de opţiuni exclusive este nelimitat, potrivit companiei, iar garanţia se oferă pentru o perioadă de şapte ani.

GALERIE FOTO: