in , ,

COOLCOOL

(video) Noul Lucid Air se anunţă a fi cea mai autonomă maşină electrică pe baterii din lume

(update 12.08.2020) Compania Lucid Motors, care încearcă să stabilească noi standarde pentru transportul durabil cu electromobilele sale avansate de lux, a anunțat acum câteva ore că în rezultatul unui test independent a autonomiei s-a reuşit parcurgerea unei distanţe totale de 517 mile (832 km!) cu un singur plin de energie al noului sedan Air.

Cifra a rezultat din testele FEV North America, Inc. în Auburn Hills, Michigan, aplicând procedura de testare multiciclu a EPA (SAE J1634 Oct 2012 Standard) cu factorul de ajustare standard. Rezultatele confirmă faptul că Lucid Air este cel mai autonom vehicul electric din lume, în curând de serie.

“Sunt încântat că Lucid Air a fost verificat independent de FEV pentru a realiza o autonomie estimată EPA de 517 mile, și că acest punct de reper în istoria dezvoltării electromobilelor a fost realizat în întregime prin intermediul tehnologiilor noastre in-house. Cred că arhitectura noastră de 900 de volți, bateriile noastre dovedite în curse, motoarele miniaturizate și electronicele de putere, sistemele integrate de transmisie, aerodinamica, șasiul și sistemele termice, software-ul și eficiența generală a sistemului au ajuns acum într-un stadiu în care stabilește în mod colectiv un nou standard și oferă o serie de titluri “în premieră în lume””, a declarat Peter Rawlinson, CEO și CTO al Lucid Motors.

FEV este un furnizor internaţional independent de servicii de inginerie, de dezvoltare a vehiculelor și a grupului motopropulsor pentru hardware și software, cu oferte de servicii care includ certificarea autonomiei. Procesul exhaustiv de verificare al FEV urmărește îndeaproape procedura oficială de testare standard a Agenţiei guvernamentale pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) și a fost executat pentru mai mulți producători de vehicule de top.

Estimarea cifrelor FEV se potrivește îndeaproape predicției de autonomie modelată de calculator a modelului Lucid. Sedanul a obținut acest rezultat prin tehnologia proprietară, împreună cu ingineria atentă a fiecărui aspect al performanței și eficienței aerodinamice. Începând cu dezvoltarea internă a unui grup motopropulsor de top din industrie, Lucid a miniaturizat și integrat motoarele, transmisia și invertorul lui Air, și a asociat acest lucru cu o arhitectură ultra-înaltă de peste 900 de volți, pentru a obține o compactitate și o eficiență de neegalat.

În crearea de baterii pentru Air, Lucid s-a folosit de cei peste 10 ani de experiență și cele peste 20 de milioane de mile parcurse în regim de teste în lumea reală. În plus, expertiza diviziei tehnologice a Lucid, Atieva, a jucat un rol important, deoarece furnizează baterii pentru întregul domeniu al seriei de curse de Formula E din 2018 și va continua până în 2022. Rezultatul este un sistem de baterii pentru Lucid Air (până la plus-minus 130 kWh), care oferă siguranță de neegalat, performanță și densitatea de energie într-o formă sculptată în jurul cabinei ocupantului.

Versiunea de serie a Lucid Air va debuta într-o prezentare online pe 9 septembrie 2020. În plus față de designul interior și exterior final al vehiculului, vor fi, de asemenea, partajate noi detalii despre specificațiile de producție, configurațiile disponibile și informațiile privind prețurile.

Vezi şi:


(03.04.2020) Noul Lucid Air poate parcurge fără probleme peste 640 de km pe electricitate

Un prototip cu 1.000 de CP al sedanului electric Lucid Air, care se pregăteşte pentru debut, a reuşit să parcurgă distanţa dintre oraşele San Francisco şi Los Angeles fără reîncărcare!

Distanța dintre punctul de plecare și punctul final a depășit 640 de kilometri, iar cea mai mare parte a traseului s-a rulat pe autostradă cu o viteză de puţin peste 100 de km/h!

În prezent, cel mai autonom electromobil de pe piaţă este considerat Tesla Model S Long Range Plus. Producătorul îi declară o autonomie estimativă de până la 630 km.

Compania americană operează cu termenul “smart range” atunci când se vorbește despre eficiență. Conceptul denotă faptul că distanţele lungi parcurse fără reîncărcare sunt posibile de înregistrat prin optimizarea consumului de energie, mai degrabă decât creșterea capacității bateriei.

Este cunoscut faptul că setul de acumulatori de pe Lucid Air funcţionează cu o tensiune de 900 de volţi şi în teorie pot fi încărcaţi cu energie cu o putere de 450-500 de kW!

În 2017, Lucid Motors a declarat că versiunea de bază a sedanului Air va dispune de un singur motor electric pe puntea din spate (406 cai putere) și o baterie cu o capacitate de 75 kWh, ceea ce îi va asigura o autonomie de până la 386 km. Versiunea de top va avea o combinaţie din două motoare, sistem de tracţiune integrală respectiv şi o baterie de circa 130 kWh care să-i asigure o autonomie de până la 650 km.

lucid air desert dusk 2560x1669 1

La 24 februarie curent, compania a anunţat că a încheiat un parteneriat cu cei de la LG Chem, valabil până în 2023, care prevede furnizarea de baterii pentru versiunile standard ale modelului Air.

De asemenea, s-a anunţat că sunt deschise şi cărţile de precomandă pentru clienţi din ţări ca: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Italia, Monaco, Țările de Jos, Norvegia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit. Este necesar de plasat un depozit rambursabil în valoare de 1.000 de dolari. Livrările pe continentul nostru sunt planificate să înceapă în a doua jumătate a lui 2021.

Premiera globală a modelului de serie Lucid Air într-o ediţie specială Dream Edition este programată să aibă loc în cadrul Salonului Auto Internaţional de la New York, eveniment mutat din aprilie la sfârşit de august 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Vezi şi: