in , ,

(video) Noul Lucid Air poate parcurge fără probleme peste 640 de km pe electricitate

Un prototip cu 1.000 de CP al sedanului electric Lucid Air, care se pregăteşte pentru debut, a reuşit să parcurgă distanţa dintre oraşele San Francisco şi Los Angeles fără reîncărcare!

Distanța dintre punctul de plecare și punctul final a depășit 640 de kilometri, iar cea mai mare parte a traseului s-a rulat pe autostradă cu o viteză de puţin peste 100 de km/h!

În prezent, cel mai autonom electromobil de pe piaţă este considerat Tesla Model S Long Range Plus. Producătorul îi declară o autonomie estimativă de până la 630 km.

Compania americană operează cu termenul “smart range” atunci când se vorbește despre eficiență. Conceptul denotă faptul că distanţele lungi parcurse fără reîncărcare sunt posibile de înregistrat prin optimizarea consumului de energie, mai degrabă decât creșterea capacității bateriei.

Este cunoscut faptul că setul de acumulatori de pe Lucid Air funcţionează cu o tensiune de 900 de volţi şi în teorie pot fi încărcaţi cu energie cu o putere de 450-500 de kW!

În 2017, Lucid Motors a declarat că versiunea de bază a sedanului Air va dispune de un singur motor electric pe puntea din spate (406 cai putere) și o baterie cu o capacitate de 75 kWh, ceea ce îi va asigura o autonomie de până la 386 km. Versiunea de top va avea o combinaţie din două motoare, sistem de tracţiune integrală respectiv şi o baterie de circa 130 kWh care să-i asigure o autonomie de până la 650 km.

La 24 februarie curent, compania a anunţat că a încheiat un parteneriat cu cei de la LG Chem, valabil până în 2023, care prevede furnizarea de baterii pentru versiunile standard ale modelului Air.

De asemenea, s-a anunţat că sunt deschise şi cărţile de precomandă pentru clienţi din ţări ca: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Italia, Monaco, Țările de Jos, Norvegia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit. Este necesar de plasat un depozit rambursabil în valoare de 1.000 de dolari. Livrările pe continentul nostru sunt planificate să înceapă în a doua jumătate a lui 2021.

Premiera globală a modelului de serie Lucid Air într-o ediţie specială Dream Edition este programată să aibă loc în cadrul Salonului Auto Internaţional de la New York, eveniment mutat din aprilie la sfârşit de august 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Lucid Motors a început să înregistreze precomenzi pentru noul sedan electric Air

(video) Lucid Air ar putea fi cea mai rapidă maşină americană produsă vreodată

(video) Electromobilul Lucid Air îşi arată tot potenţialul, accelerând până la 379 de km/h