in , ,

(video) Noul Lucid Air se poate încărca în doar 20 de minute pentru o autonomie de 483 km

Premiera noului Lucid Air va avea loc peste câteva zile (9 septembrie), iar noul brand american incită spiritele tot mai mult. Încă o “palmă” pentru cei de la Tesla este timpul redus de încărcare rapidă a modelului.

Lucid Motors declară ferm că noul Air este cel mai rapid reîncărcabil electromobil din lume, iată-iată de serie!

Noul Air se va putea încărca cu rate de până la 20 de mile (32 km) pe minut! Acest nou punct de referință pentru viteza de încărcare este posibil printr-o arhitectură electrică ultra-ridicată de 900V+, celule custom de baterii litiu-ion, un sistem sofisticat de gestionare termică a bateriei și datorită eficienței incredibile a grupului motopropulsor.

În plus, unitatea de încărcare unică și inovatoare de la bord, numită “Wunderbox”, combină mai multe funcționalități, separate de obicei, într-o carcasă eficientă și integrată din punct de vedere structural. Acest lucru îi oferă noului Air interoperabilitate completă cu infrastructura de încărcare publică, mai ales că în reţeaua americană de staţii există terminale care oferă încărcare cu o putere de 350 kW.

Noul Lucid Air va fi un electromobil premium inovator în ceea ce privește capacitățile de încărcare și va include:

  • Încărcare rapidă DC de până la 20 mile pe minut, cu capacitate maximă de încărcare de peste 300 kW!
  • Arhitectură electrică cu o tensiune ultra-înaltă de funcţionare – 900V+!
  • Încărcător AC la bord de 19.2 kW, care poate suporta viteze de încărcare cu curent alternativ pentru a pompa într-o oră energie necesară pentru parcurgerea a 80 mile (129 km)!
  • Încărcare rapidă integrată și cea mai largă gamă de compatibilitate de încărcare de la nivelurile AC 1 și 2, până la cea mai puternică încărcare rapidă de nivel 3 DC, utilizând standardul universal de conector CCS pentru conectivitate și încărcare rapidă la orice rețea publică de încărcare!
  • Bidirecționalitate completă pentru capacități avansate integrate Vehicle-to-Everything (V2X) pentru activarea în viitor a caracteristicilor sistemelor de comunicaţie Vehicle-to-Grid (V2G) şi Vehicle-to-Vehicle (V2V)!

Proiectat pentru standardele sistemului de încărcare combinată (CCS) și compatibil cu orice stație de încărcare rapidă DC, Lucid Air își mărește automat tensiunea atunci când este necesar pentru a se încărca în cel mai rapid ritm posibil în orice locație. Datorită unui parteneriat cu Electrify America, pentru viitorii posesori de Lucid Air care îşi vor primi maşinile pe teritoriul SUA se vor oferi trei ani de încărcare gratuită la viteze mai rapide decât orice altă mașină de producție disponibilă astăzi.

Electrify America construiește în prezent cea mai extinsă rețea națională de stații de încărcare ultrarapide (150-350 kW), oferind în prezent peste 2.000 de încărcătoare individuale. Posesorii de electromobile Lucid vor fi capabili să localizeze cu ușurință și să vadă disponibilitatea în timp real a staţiilor Electrify America, precum și să navigheze spre aceste locații prin intermediul rutelor pre-planificate.

charging map

Încărcarea la domiciliu este unul dintre beneficiile cheie ale proprietății unui electromobil. În plus față de cablul standard Lucid Mobile Charging Cord, care vine cu fiecare vehicul, Lucid a dezvoltat, de asemenea, Lucid Connected Home Charging Station, una dintre primele stații de încărcare AC cu încărcare bidirecțională oferite vreodată! Cu încărcare bidirecțională, proprietarii se pot bucura de o metodă de încărcare mai rentabilă și, de asemenea, pot utiliza maşina ca rezervă temporară de energie pentru a-și alimenta locuințele, inclusiv proprietățile de vacanță din afara unei reţele electrice.

Lucid a dezvoltat un parteneriat integrat cu Qmerit, care oferă un proces de instalare uşor pentru Lucid Connected Home Charging Station. Proprietarii de Air vor trebui doar să completeze un sondaj digital, iar compania va utiliza rezultatele pentru a gestiona întregul proces de instalare prin rețeaua sa națională de electricieni foarte bine instruiți și licențiaţi.

Ca şi Tesla, Lucid anunţă că dezvoltă paralel cu maşini şi nişte sisteme statice de stocare a energiei (Energy Storage Systems – ESS) folosind bateriile dezvoltate in-house, electronice de putere și renumita tehnologie software a sistemului de management al bateriei (BMS) pentru a dezvolta elementele de bază ale stocării avansate a energiei. ESS-urile sunt numite o modalitate pentru Lucid de a crea un ciclu de viață durabil pentru bateriile care vor merge la reciclare. Primul prototip ESS este deja instalat la sediul Lucid din Silicon Valley.