in

(video) Noul Lucid Air vine pe piaţă cu până la 1000 CP şi cel mai mare portbagaj frontal printre electromobile

Lucid Motors, care încearcă să stabilească noi standarde pentru transportul durabil cu electromobilele sale avansate de lux, a anunțat noi detalii despre primul său model de serie. Lucid Air va veni pe piață cu un spațiu interior și eficiență spațială de top, ambalate ingenios în jurul unui se de baterii performant, compact şi dens energetic cu o capacitate de 113 kWh.

Această combinație maximizează confortul clienților și oferă un spațiu de depozitare surprinzător, inclusiv cel mai mare frunk (portbagajul frontal) oferit vreodată pe o mașină electrică.

Această realizare reflectă o abordare revoluționară și inovatoare a ceea este aspect auto și ambalaj ingineresc – numit Lucid Space Concept – care valorifică pe miniaturizarea trenului de rulare şi a bateriei dezvoltate in-house pentru a optimiza spațiul interior al cabinei din amprenta exterioară relativ compactă a lui Lucid Air. Acest lucru extinde filozofia de hiper-eficiență încorporată în fiecare fațetă a noului Air, de la eficiența energetică la eficiența spațială, oferind o combinație fără precedent de autonomie, practicabilitate, performanță și confort.

Cu Lucid Space Concept pus în aplicare de la începutul dezvoltării sale, Lucid Air este primul electromobil proiectat de la zero în jurul beneficiilor spațiale permise de miniaturizarea unui tren de rulare electric și a unui set de acumulatori. Acest lucru oferă spațiu remarcabil pentru pasageri, reieşind din dimensiunea exterioară a vehiculului, combinat cu un volum de depozitare surprinzător.

Lucid spune că noul Air va exista în câteva versiuni: cea mai eficientă va pune la dispoziţie o autonomie estimată în ciclu EPA de până la 517 mile, iar cea mai performantă, cu două motoare electrice, până la 1.000 de CP în sistemul american de măsurare (746 kW, ceea ce constituie în sistem european de măsurare 1.014 CP)!

“Este relativ ușor să atingi o autonomie mai mare prin adăugarea progresivă de baterii pentru sporirea capacităţii, dar a câștiga în acest fel “autonomie proastă” duce la creșterea maşinii în greutate și costuri, și reduce spațiul interior. Lucid Air și-a atins autonomia remarcabilă, reducând în același timp dimensiunea bateriei prin tehnologia sa dezvoltată in-house, rezultând o descoperire în eficiența globală la nivel de vehicul.

Urmărind această abordare de “autonomie inteligentă”, Lucid nu numai că va putea oferi pentru Air această autonomie absolută fără precedent, dar va oferi și modele viitoare care ating o autonomie competitivă de la baterii proporțional mai mici, economisind astfel costuri, greutate și spațiu”, a declarat Peter Rawlinson, CEO și CTO al Lucid Motors.

Lucid Space Concept

În plus față de spațiul interior fără precedent pentru pasageri, noul Lucid Air dispune, de asemenea, de cel mai mare frunk oferit vreodată pe vreun electromobil de producţie în serie. Compartimentul are o capacitate de peste 280 de litri, cu 89 la sută mai mare decât liderul actual în clasa de vehicule din care face parte Lucid Air și cu 40 la sută mai mare decât a liderului la acest capitol din clasa SUV-urilor electrice.

În combinație cu portbagajul său posterior, Lucid Air va oferi un total de 739 litri de spațiu pentru bagaje, cel mai bun indicator din clasă, atât printre vehiculele electrice, cât și pentru cele cu motor cu combustie internă.

Spațiul luxos și confortul realizat de Lucid Space Concept devin tangibile în interiorul lui Lucid Air. Cu LEAP (Lucid Electric Advanced Platform), o platformă sub formă de skateboard care integrează o baterie testată şi în curse, dar şi acoperişul aerisit din panouri de sticlă, ocupanții se vor bucura de o experiență de neegalat.

Noul Lucid Air va debuta online pe 9 septembrie 2020. În plus față de designul interior și exterior final al vehiculului, vor fi, de asemenea, partajate noi detalii despre specificațiile de producție, configurațiile disponibile și informațiile privind prețurile.

Vezi şi: