in , ,

(video) Noul M5 este mai puternic decât a anunţat BMW! Descoperirea făcută la un stand dinamometric

Adesea, în discuțiile despre o mașină privind numărul de CP pe care îi produce, cuplul şi timpul de acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h, acestea sunt motive decisive pentru o apărare a unui punct de vedere personal. Dar un lucru este să crezi informaţiile oferite de producător, iar altul să te asiguri că sunt în concordanță cu realitatea.

Atelierul de tuning şi distribuitorul de piese IND Distribution din statul american Illinois, din curiozitate, a pus noul BMW M5 pe un stand dinamometric cu echipament race logic al partenerilor de la AMS Performance. În urma testelor s-a constatat că sedanul sport este de fapt mai puternic decât este scris în specificațiile oficiale.

Vezi şi: (video) Noul BMW M5 vs Mercedes-AMG E 63 S – drag race, testul frânelor şi acceleraţia de la 80 km/h

BMW susține că puterea totală produsă de noul BMW M5 este de 600 CP. Este şi clar – sub capotă se ascunde un motor TwinPower Turbo V8 de 4.4 litri. O cutie de viteze automată cu opt trepte transmite puterea tuturor celor patru roți, permițându-i să accelereze până la 100 de km/h în 3.4 secunde.

Cu toate acestea, atunci când IND a decis să verifice noul M5 pe standul dinamometric, rezultatele le-au depășit pe cele declarate de producător. BMW M5 a demonstrat că poate produce 625 CP/824 Nm! Cei mai buni indicatori i-a arătat când rula în a cincea treaptă a cutiei de viteze şi sistemul de tracţiune integrală era setat în modul Sport Plus.

După o altă probă în care maşina rula în a şasea viteză, cu tracţiune spate şi mod Sport Plus, şi când a fost acţionat un limitator de viteză la 244 de km/h (!), cifrele au fost de 593 de CP şi aproximativ 784 de Nm.

Vezi şi: (video) Un BMW M5 E60 este prins cu lanţuri ca să nu fugă de pe standul dinamometric

În principiu, acest lucru nu este nou. Se știe că producătorii de automobile încearcă să nu declare cifrele de performanță maximă sau de “overclocking”.

Rezultatele testelor făcute de IND ne duce cu gândul că BMW va avea de unde să extragă foarte uşor un surplus de CP pentru viitorul model cu pachet Competition.

Vezi şi: (video) Ascultă cum sună noul M5 cu noul eşapament M Performance Sport

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?