in , ,

(video) Noul Maserati MC20 se prezintă peste câteva zile! Un prototip îi aduce tribut lui Sir Stirling Moss

Maserati a dezvoltat un prototip unic al viitorului super automobil sport Maserati MC20, ca omagiu adus lui Sir Stirling Moss, asul britanic al curselor auto, care ne-a părăsit pe 12 aprilie, la vârsta de 90 de ani.

Designul folosit pentru acest prototip este preluat de la Maserati Eldorado, iconicul monopost pilotat la debutul său din 1958 de la Monza de către însuși Stirling Moss, în cadrul cupei “Trofeo dei due Mondi”.

Data dezvăluirii nu este deloc întâmplătoare pentru marca din Modena, întrucât pe 13 mai 1956, marele campion britanic reușea victoria în Marele Premiu al Principatului Monaco din F1, la volanul monopostului Maserati 250F. A fost o victorie categorică, în care Moss a dominat cursa din primul până în ultimul dintre cele 100 de tururi ale circuitului sinuos din Monaco. Triumful mărcii Maserati a fost completat atunci pe podium de pilotul francez Jean Behra, clasat pe locul al treilea, care a condus spre victorie tot un exemplar 250F.

Moss a înregistrat 16 victorii în cele 66 de starturi în cursele de Formula 1 și este unul dintre cei mai de succes piloți care nu au câștigat niciodată titlul mondial. Sir Stirling a fost de multe ori aproape de victoria absolută, după ce a terminat pe locul al II-lea în patru ocazii și pe al III-lea în trei campionate. Din acest motiv, el a fost supranumit „regele fără coroană”.

În sezonul din 1956 și în câteva dintre cursele anului 1957, Moss a pilotat un Maserati 250F (“preferatul său”, după cum amintea deseori) și a fost învins doar de o altă legendă a motorsportului: Juan Manuel Fangio. Mai mult, rivalul argentinian al lui Moss a obținut titlul din 1957 la volanul unui alt 250F, confirmând fiabilitatea și superioritatea monopostului construit în Modena.

Prin intermediul prototipului MC20 care “poartă” semnătura lui Stirling Moss, Maserati comemorează unul dintre cele mai mari nume din istoria sportului cu motor mondial, care a scris unele dintre cele mai frumoase pagini din propria sa istorie de curse. Lista modelelor Maserati pilotate de pilotul britanic include, de asemenea: Tipo 60 Birdcage, Tipo 61 și 300 S.

Dezvoltarea unui prototip MC20 dedicat lui Sir Stirling nu este o coincidență: prin acest model, marca italiană își propune să sublinieze vocația sa sportivă și, mai ales, să revină la rolul de lider pe circuitele de curse, după cel mai recent campionat mondial câștigat în 2010 cu o altă mașină extraordinară – MC12.

Sosirea lui MC20 este un eveniment deosebit de important pentru compania din Modena, nu numai datorită revenirii în motorsport, ci și pentru că va fi primul model care va adopta un nou motor 100% proiectat, dezvoltat și produs chiar de Maserati.

Sir Stirling Moss ar fi apreciat cu siguranță noul MC20: un automobil care întruchipează pe deplin cele mai puternice valori ale mărcii Maserati din punct de vedere al performanței, al plăcerii de a conduce și al soluțiilor inovatoare, exprimate la superlativ pe modelele fabricate de Trident.

Mașina a fost dezvoltată în cadrul Laboratorului de Inovare Maserati, va fi construită la fabrica istorică din Viale Ciro Menotti și va avea debutul global la sfârșitul lunii mai la Modena. MC20 subliniază caracterul sportiv al noului model: MC este acronimul pentru Maserati Corse, iar 20 se referă la anul 2020, care marchează începutul unei noi faze în istoria Maserati.

Modelul va fi construit la fabrica din Modena unde sunt deja în curs lucrări de modernizare pe linia de producție, care va găzdui și versiunea cu sistem electric de propulsie avansat. În același timp, pentru finalizarea zonelor de producție de la fabrica din Viale Ciro Menotti, au început deja lucrările la un atelier de vopsitorie, o caracteristică complet nouă pentru fabrică, care va fi echipată cu tehnologii inovatoare cu impact redus asupra mediului.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!