in , ,

(video) Noul McLaren GT poate părăsi porţile atelierului Notivec cu 707 CP

McLaren a redefinit povestea segmentului Grand Touring cu noul GT. Cu design mid-engine în loc de motor tradițional montat frontal, două portbagaje, mai mult spațiu în cabină și o construcție ușoară, care, în colaborare cu motorul twin-turbo cu opt cilindri, asigură o experiență de conducere remarcabilă. Acest lucru face ca McLaren GT să fie o bază excelentă pentru personalizarea exclusivă oferită de atelierul Novitec.

Lista modificărilor propuse:

  • Domeniul designerilor Novitec, de zeci de ani, a fost dezvoltarea de componente aerodinamic-superioare pentru cele mai rapide mașini din lume. Pentru o mașină la fel de rapidă ca McLaren GT, nu numai aspectul sportiv-elegant joacă un rol central, ci în primul rând și eficiența aerodinamică. În acest scop, compania a efectuat teste extinse într-un tunel eolian. Componentele suplimentare create pentru caroserie sunt fabricate din fibră de carbon cu finisaj gol.
  • Actualizarea din două piese pentru bara de protecție frontală conferă mașinii sport o față și mai izbitoare. Mai mult, splitter-ul nou şi mai lat, reduce ridicarea punții față, ceea ce îmbunătățește și mai mult stabilitatea manipulării la viteze mari. Extensiile din carbon de pe prizele de aer extreme optimizează fluxul de aer către radiatoare și frânele frontale.
  • Din lateral, noile praguri laterale îi conferă modelului o poziție vizuală mai elegantă și mai joasă decât cea a mașinii din uzină. În plus, proiectanții au dezvoltat cupe din carbon pentru prizele superioare de aer din aripile posterioare. Ele direcționează fluxul de aer chiar mai precis în compartimentul motorului.
  • Capătul posterior al maşinii este scos în evidenţă prin noul spoiler format din trei elemente care ascut și mai mult profilul spoilerului din uzină. De asemenea, crește forța de apăsare a punții spate.
  • Pe partea de jante se propun unele de model NOVITEC MC3, dezvoltate în parteneriat cu Vossen, care sunt forjate şi au câte şapte spiţe duble. Pe puntea din spate măsoară 8.5Jx20 în anvelope de înaltă performanţă 245/30 ZR 20, iar pe puntea din spate sunt instalate unele de mărimi 12Jx21 în anvelope 325/25 ZR 21.
  • Se mai pot opta pentru noi amortizoare sport care pot micşora garda la sol a maşinii cu 25 mm, fără a compromite calitatea de cel mai confortabil McLaren.
  • Pentru propulsor sunt disponibile trei kituri de performanţă la alegere. În centrul tuturor stă un modul NOVITEC N-TRONIC, care introduce noi informaţii în unitatea electronică de control a motorului pentru injecţie, aprindere şi controlul presiunii de supraalimentare.
  • În cel mai performant stage, care necesită şi instalarea unui eşapament NOVITEC RACE de înaltă performanță, V8-ul ajunge să genereze 707 CP (+87) la 7.450 rpm şi 714 Nm (+84) de cuplu la 6.250 rpm. Timpul necesar sprintului 0-100 km/h scade cu 0.2 secunde până la 3.0 secunde, iar viteza maximă a crescut de la 326 la 333 km/h.
  • Ca o completare optimă a tuning-ului motorului, Novitec oferă, de asemenea, un eșapament de înaltă performanță din oţel inoxidabil, reglat fin şi special pentru McLaren GT. În plus, gama de produse include catalizatori sport de înaltă eficiență, izolați termic cu 100 de celule.
  • Habitaclul maşinii poate fi inundat în piele naturală şi Alcantara, materiale care pot fi personalizate în orice culoare dorită și în multe aspecte diferite.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?