in , ,

(video) Noul Mercedes GLE, testat înainte de premieră. Detalii despre SUV-ul cu suspensie de la S-Class

Mercedes-Benz a invitat mai mulţi jurnalişti americani şi britanici, peste ocean, să vadă cum se conduce noul GLE, rivalul noului BMW X5 care a fost lansat ceva mai devreme.

Colegilor noştri li s-au oferit mai multe prototipuri camuflate, care au fost antrenate atât prin off-road, cât şi pe drumurile publice, iar cu această ocazie avem oportunitatea de a afla câteva detalii interesante înainte de premiera sa.

În primul rând aflăm că noua generaţie GLE va fi cunoscută sub numele de cod W167, anterior fiind folosită nomenclatura W166. La bază va avea platforma nouă High Architecture (MHA) şi pe aceasta va sta o suspensie, dar şi un sistem de tracţiune integrală care se doreşte a fi net superioare celor oferite de concurenţi.

Noul Mercedes-Benz GLE va putea fi dotat opţional cu o suspensie hidraulică activă preluată de pe S-Class facelift. Un sistem servo descentralizat avansat va permite şoferului să controleze fiecare roată în mod individual și să regleze cu precizie rigiditatea amortizoarelor în funcție de suprafaţa drumului.

2020 Mercedes Benz GLE 450 Prototype 26

Tot acest sistem se numeşte E-Active Body Control şi este o versiune mai avansată a suspensiei Magic Body Control. Aceasta este compusă din nişte acumulatori hidraulici, care se vor găsi pe fiecare braţ, alături servomecanisme puternice, care vor regla în mod constant gradul de compresie și recul. Datorită acestei realizări, Mercedes-Benz a reușit să renunţe complet la barele anti ruliu!

Nou va fi şi sistemul de tracţiune integrală 4MATIC. Pe GLE va fi compus dintr-un diferenţial central cu un ambreiaj umed controlat electronic, care va putea trimite la necesitate până la 100 de procente din tot cuplul pe puntea din spate sau până la 65% pe cea faţă.

Vezi şi: (foto) Mercedes-Benz arată pe câteva schiţe interiorul noului GLE. Iată cum ar putea fi şi la exterior

2020 Mercedes Benz GLE 450 Prototype 24

Încă o dotare care se va putea găsi pe noul GLE va fi sistemul Curve Control, dezvoltat iniţial pentru modelul SL. La deplasarea în curbe, acesta funcţionează împotriva ruliului pentru a nu înclina caroseria în afara, ci înăuntrul virajului.

Suspensia E-Active Body Control va fi oferită ca o dotare opţională, însă în nivele de echipare de bază se va oferi una pasivă cu arcuri din oţel sau pneumatică cu amortizoare adaptive.

Maşinile testate de jurnalişti erau de model GLE 450 şi aveau un off-road package oferit opţional, care include anvelope pentru off-road şi elemente de protecţie a dedesubtului.

Noul SUV Mercedes este mai lung cu 80 de mm şi măsoară în lungime 4.93 metri, va putea aborda foarte uşor vaduri de apă datorită gărzii la sol care poate creşte cu 50 de mm prin apăsarea unui singur buton şi va putea urca în rampe cu o declivitate de 45 de grade.

Vezi şi: (foto) Am fotografiat rivalul noului BMW X5 pe o autostradă de lângă Frankfurt

2020 Mercedes Benz GLE 450 Prototype 33

La capitolul motorizări, situaţia va fi următoarea. Oficial, modelul GLE 450 va fi dotat cu un benzinar turbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri, care va produce 367 CP şi 500 Nm de cuplu. Cutia de viteze va fi una automată cu nouă trepte. Estimativ acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în vreo şase secunde, iar viteza maximă va fi limitată la 250 de km/h.

Neoficial, în bata informaţiilor preliminare, se aşteaptă în viitor un diesel cu 340 de CP, o motorizare hibridă 435+22 CP (GLE 53), un plug-in hybrid cu motor pe benzină de 2.0 litri şi cu patru cilindri, alături de unul electric (total 279 de CP) şi o unitate hibridă cu motor diesel la bază. Va urma şi varianta de top AMG 63.

2020 Mercedes Benz GLE 450 Prototype 44

Premiera noului Mercedes-Benz GLE este aşteptată în toamna acestui an, cel mai probabil în noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles. Vânzările vor începe în primul trimestru al anului 2019.

Anul trecut a fost surprinsă de fotografi spion versiunea AMG 63: Imagini spion: Mercedes-AMG GLE 63 facelift se prezintă pentru prima dată în faţa camerelor foto

buton subscribe

GALERIE FOTO: (sursă Motortrend, Autoexpress)