in , , ,

(video) Noul Porsche Cayenne Turbo a fost modificat de atelierul TechArt. Admiră rezultatul

Atelierul german de tuning TechArt a pregătit un prim program complex de tuning pentru noua generaţie Porsche Cayenne. Iniţial specialiştii s-au gândit să-l aplice pe versiunea cea mai performantă a modelului – Cayenne Turbo!

SUV-ul sport şi de lux a fost redefinit cu un aspect spectaculos și un simț distinctiv. Ca un nou punct culminant, TechArt a decis să îmbine lumea auto cu lumea mobilierului exclusiv, într-un parteneriat cu renumita firmă germană ROLF BENZ, cea care a lucrat la interior.

Noile opțiuni de styling ale caroseriei TechArt pentru noul Cayenne reprezintă o declarație a individualismului. Noul design al barei de protecţie frontale și a capotei din fibră de carbon, dotată cu prize de aer distincte, se integrează fără probleme cu stilul lui Cayenne.

Partea posterioară este completată de o nouă bară de protecţie ce integrează un difuzor, dar şi terminaţiile eșapamentului sport din oţel inoxidabil cu supape active, care sunt realizate din titan şi acoperite cu fibră de carbon. Spoilerul de pe acoperiş a primit o buză suplimentară, iar pe uşa portbagajului, deasupra liniei LED ce leagă stopurile, a apărut încă un element sub forma unui spoiler.

Interesant este că difuzorul poate fi detaşat uşor la necesitate, dacă proprietarul intenţionează să folosească cârligul de remorcare. Noile jante Formula V de 22 de inci, cu design nou, îşi fac premiera pe Cayenne Turbo, însă se pot opta şi pentru jante Formula IV de 22 de inci (vezi cum arată în ultimele imagini din galerie).

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul TECHART GrandGT Supreme este la fel de rapid ca şi o Panamera Turbo S E-Hybrid

La capitol tehnic, dacă tot vorbim despre Cayenne Turbo, aflăm că standard maşina producea 550 de CP şi 770 Nm de cuplu dintr-un motor V8 bi-turbo de 4.0 litri. Pentru a i-o spori, cei de la TechArt s-au limitat doar la folosirea unui modul TECHTRONIC, care a mărit puterea până la 640 de CP, iar cuplul maxim până la 900 de Nm.

Caracteristicile dinamice de asemenea au avut de suferit. Mai nou, SUV-ul poate sprinta până la 100 de km/h în 3.7 secunde (standard o face în 4.1 secunde sau 3.9 secunde cu pachet Sport Chrono). Viteza maximă a urcat de la 286 la 300 de km/h (limitată electronic), însă s-a demonstrat deja că un Cayenne Turbo obişnuit poate trece de 300 de km/h.

Vezi şi: (video) Noul Porsche Cayenne Turbo poate atinge o viteză maximă mai mare decât Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus

Powerkit-ul care cuprinde sistemul de management al motorului TechArt TECHTRONIC se instalează foarte uşor şi rapid, fără a afecta managementul standard al motorului. Rezultatul este exprimat printr-o mulţime de beneficii:

  • creșterea semnificativă a performanței și a dinamicii de conducere;
  • instalare rapidă și ușoară, dezinstalare fără probleme în orice moment;
  • cea mai bună calitate a materialelor și îndeplinirea specificațiilor OEM;
  • nu afectează caracteristicile electronice de protecție a motorului;
  • activare prin apăsarea butonului Sport de pe consola centrală;
  • gestionarea electronică inteligentă a energiei;
  • nu afectează diagnosticarea sau întreținerea autovehiculului.

În plus față de garanția de doi ani, garanția TECHART PROTECT oferită la nivel european, pentru autoturismele Porsche personalizate noi sau rulate, este concepută special pentru maşinile Porsche și oferă o acoperire completă pentru toate posibilele situații neprevăzute. În afara Europei, TechArt oferă o garanție suplimentară TECHART TECHTRONIC pentru eventualele daune produse la motor sau la cutia de viteze.

De peste 30 de ani, TechArt Manufactory stabilește standarde în individualizarea interiorului auto. Nu există limite. Acum însă, atelierul introduce linia de produse “TechArt Interior ROLF BENZ” drept un nou capitol. Acest program de modificare a habitaclului urcă în topul ofertelor oferite de TechArt Manufactory.

Printre materialele folosite în noul Cayenne Turbo se numără o lână naturală prelucrată, care a rezultat într-o ţesătură originală pentru tapiţerii, una de o calitate excepțională. Structurile sale elegante conțin trei nuanțe diferite. Unde mai pui că este: rezistentă la uzură, respiră și nu se murdăreşte, iar între timp rămâne moale şi naturală. Materialul poate fi găsit atât pe scaune şi bord, cât şi pe covoraşe sau chiar în portbagaj.

Pe acest exemplar, materialele textile se combină doar cu piele fină de culoare bej, fără nici un fel de inserţii din fibră de carbon sau lemn. La comandă, orice compoziţie de culori vor putea fi aplicate.

Vezi şi: GENEVA 2018: Standul atelierului de tuning TECHART – Reportaj Video AutoBlog.MD

TechArt preferă să ţină în secret costul serviciilor, pentru a le comunica doar celor interesaţi. Aşteptăm să vedem automobilul în realitate la Salonul Auto de la Paris.

GALERIE FOTO: