(video/update) Noul Porsche Taycan. Debut public înainte de premieră la ultima etapă a sezonului de Formula E

Distribuie:
 • 60
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

(update 15.07.2019) În acest weekend, înainte de cursa finală a sezonului de Formula E, pilotul Neel Jani a mers pe circuitul din New York cu un prototip pre producţie, finisând astfel un demo tur anunţat anterior cu modelul înainte de premieră.


(update 06.07.2019) Noul Porsche Taycan. Debut public la Festivalul de Viteză de la Goodwood înainte de premieră

Porsche organizează în aceste zile un trio demo debut al noului Taycan înainte de premiera sa mondială din septembrie. Este de fapt o premieră publică a prototipului pre-serie!

La începutul lunii a fost în Shanghai, China, astăzi a venit la Goodwood, Marea Britanie, iar în zilele de 13-14 iulie va putea fi văzut la etapa din New York a campionatului Formula E. În această după amiază a fost condus foarte dinamic pe traseul local al Festivalului de Viteză de către Mark Webber.

Amintim că noul şi cel mai puternic Taycan poate atinge o viteză maximă de peste 250 de km/h. De pe loc şi până la 100 de km/h poate accelera în sub 3.5 secunde, iar până ajunge la 200 de km/h nu trec nici 12 secunde.


(update 24.06.2019) Conceptul de operare este spectaculos! Iată cum ar putea arăta cockpit-ul noului Porsche Taycan

În spaţiul virtual a apărut un filmuleţ care ar arăta interiorul primului electromobil Porsche ce urmează a fi lansat peste câteva săptămâni. În centrul atenţiei este un cockpit digital şi conceptul său de operare.

Interesant este că acesta nu se aseamănă nici cu cel al conceptului Mission E, nici cu cel al prototipului Cross Turismo. Întreaga planșă de bord este digitală, inclusiv consola centrală, iar schimbarea pozițiilor levierului cutiei automate este realizată printr-un modul touch inovator cu efect vizual 3D.

Să presupunem deocamdată că acest bord este un proiect concept, însă în cazul în care imaginile se vor dovedi reale, noul Taycan va deveni una dintre cele mai high-tech mașini existente de pe piață.


(update 12.05.2019) Primele schiţe oficiale şi primele imagini cu interiorul noului Porsche Taycan

Porsche a publicat pe site-ul oficial primele schiţe ale noului Taycan, imagini care ne prezintă designul exterior al maşinii electrice ce urmează a fi prezentată foarte curând.

De asemenea, în spaţiul online au apărut primele imagini cu interiorul electromobilului. În ele vedem o planşă de bord cu un design asemănător cu cea a conceptului Mission E Cross Turismo Concept. Panoul de bord al lui Taycan va fi unul complet digital, iar volanul ar putea fi schimbat cu unul nou, ne fiind instalat acum pe prototipuri.

Interior Porsche Mission E Cross Turismo Concept

Un alt element tradiţional care va fi păstrat în Taycan este comanda de pornire a motoarelor electrice. Dacă pe maşinile cu propulsoare cu ardere internă este rotită o cheie în stânga volanului, atunci pe Taycan, la fel pe partea stângă, va exista un buton specific.

Iar prezenţa unui cronometru pe mijlocul bordului ne confirmă că va exista opţiunea Sport Chrono, care va face electromobilul şi mai dinamic în dependenţă de versiunea aleasă.

Mânerele uşilor fără rame pentru geamuri vor fi identice cu cele de pe noul 911.

Drept bonus, ataşăm acest filmuleţ în care, în ultimele secunde puteţi asculta ce sunet va produce noul Taycan:


(update 26.04.2019) Noului Porsche Taycan i-au fost scoase la vedere farurile şi stopurile originale

Noului Porsche Taycan i-au fost scoase la vedere farurile şi stopurile originale. Un prototip de teste a fost surprins cu acestea expuse la vedere, semn că s-ar afla deja într-o ultimă fază de testare.

Imaginile au apărut pe un forum dedicat modelului, acolo unde i-au fost scoase „digital” atât toate inserţiile camuflante, cât şi l-au comparat cu conceptul Mission E.

FOTO: taycanforum.com

FOTO: taycanforum.com

FOTO: taycanforum.com

FOTO: taycanforum.com

FOTO: taycanforum.com

FOTO: taycanforum.com

FOTO: taycanforum.com

FOTO: taycanforum.com


(update 28.03.2019) (foto) Noul Porsche Taycan a intrat în faza finală de testare. Cifre şi curiozități


(update 15.03.2019) Noul Porsche Taycan: Noi imagini teaser, debut în septembrie

Noi detalii despre Porsche Taycan au fost anunţate astăzi în cadrul conferinţei anuale de prezentare a rezultatelor înregistrate de Porsche AG în 2018. Împreună cu acestea a fost lansat un reportaj-interviu interesant, împreună cu noi imagini teaser a electromobilului.

Producătorul auto sportiv își va extinde în mod sistematic oferta în domeniul electromobilității: Taycan, primul automobil sportiv pur electric de la Porsche va debuta în luna septembrie a acestui an, în timp ce primul său derivat Taycan Cross Turismo va urma la începutul noului deceniu.

În acelaşi an vom vedea şi noua generaţie Porsche Macan care la fel va avea o unitate de propulsie electrică, devenind astfel al doilea model de serie pur electric al mărcii.

În acest domeniu, eforturile companiei se bazează pe scopul principal, ca până în 2025, jumătate din toate vânzările din gama de produse Porsche să fie alcătuite din modele electrice sau plug-in hybrid. În acest sens, Porsche va investi aproximativ 15 miliarde de euro în noi produse până în 2023.

„În anul financiar 2018, gama noastră atractivă de produse ne-a permis să mărim din nou în mod semnificativ livrările. Porsche este sinonim cu motoarele emoţionale pe benzină și unităţile plug-in hybrid de înaltă performanță. În viitor, Porsche va fi cunoscut doar pentru sistemele de acţionare pur electrice.

Forța noastră de muncă s-a dublat în ultimii doar şapte ani, la moment având 32.325 de angajaţi, iar electromobilitatea este un alt creator de locuri de muncă. Vom crea 1.500 de posturi noi doar pentru a-l produce pe Taycan. Prima noastră mașină sport pur electrică va reprezenta începutul unei noi ere şi suntem foarte optimiști că Taycan va fi un succes. Dat fiind faptul că avem deja peste 20.000 de persoane interesate în mod serios să cumpere unul, vom ajusta capacitățile noastre de producție şi mai mult”, a declarat şeful Porsche, Oliver Blume.


(update 26.02.2019) Oficial: A fost anunţat al treilea electromobil marca Porsche! Apare după Taycan şi Taycan Cross Turismo


(update 13.01.2019) Legendarul pilot german de raliuri Walter Röhrl a testat noul Porsche Taycan. Iată impresiile sale:


(update 27.12.2018) Noul Porsche Taycan: S-a aflat în câte versiuni va exista şi cât vor costa acestea în SUA

Un coleg de al nostru din Statele Unite ale Americii a solicitat de la Porsche mai multe informaţii despre noul Taycan, primul electromobil de serie al mărcii şi iată ce răspuns a primit.

Aflăm că maşina va apărea pe piaţă cam peste un an de zile. Va exista în trei versiuni: Taycan, Taycan 4S şi Taycan Turbo. Va folosi aceleaşi denumiri tradiţionale ale versiunilor maşinilor cu motoare cu ardere internă pentru a nu crea o confuzie cu altele noi inventate, pentru a apropia electromobilul de automobilele sportive existente şi pentru a atrage astfel clienţii.

Potrivit zvonurilor, fiecare din cele trei versiuni vor avea câte o pereche de motoare electrice, o transmisie cu două trepte şi un sistem de încărcare cu o tensiune de 800 V şi o capacitate de până la 350 kW. Puterea dezvoltată va fi de 400, 500 şi 600 de CP respectiv. Modelul de top, Taycan Turbo, va fi cel care va putea accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.5 secunde.

FOTO: twitter.com/AlexRoy144

Preţurile aproximative în SUA vor începe de la: sub 90.000 de dolari pentru un Taycan obişnuit, peste 90.000 pentru un Taycan 4S şi peste 130.000 de dolari pentru un Taycan Turbo, fără dotări opţionale! La momentul de faţă se pot percepe deja precomenzi, fiind necesară plata unui depozit de 2.500 de dolari.

Anterior, au existat informaţii că preţul preliminar de start al unui Porsche Taycan în Republica Moldova va fi de 65.000 de euro, iar cel pentru Germania, potrivit şeful companiei, va fi similar cu cel al unui Panamera.


(update 18.12.2018) Noul Porsche Taycan: Cum i se pronunţă corect denumirea

Porsche a publicat un scurt filmuleţ în care ne învaţă cum să pronunţăm corect denumirea primului său electromobil de serie. Acesta apare pe piaţă peste câteva luni şi de aceea trebuie să fim pregătiţi să-l acceptăm.

Porsche spune că denumirea Taycan a fost aleasă pentru noul model dintr-un total de 600 de opţiuni! Ulterior, când numărul s-a redus la câteva zeci favorite, perechi de vorbitori nativi care reprezintă douăzeci și trei de limbi, au luat în considerare sunetul și semnificația numelor potențiale pentru a exclude asociațiile neplăcute sau necorespunzătoare încă de la început.

Juriştii deliberă asupra oricărui risc imaginabil de încălcare a unei mărci comerciale, inspectează bazele de date din întreaga lume care conțin milioane de mărci înregistrate, revizuiesc numele și localizează deținătorii de drepturi. O sarcină care, în cazul lui Taycan, a durat un an și jumătate!

Vezi mai jos ce înseamnă denumirea maşinii şi de unde îşi are originea.


(update 14.12.2018) (video) Porsche şi-a comandat un camion electric MAN eTGM pentru operațiunile de logistică


(update 13.12.2018) (foto) BMW şi Porsche au prezentat o staţie de încărcare ultra rapidă. În cât timp se pot încărca electromobilele


(update 19.10.2018) (video) Undă verde pentru producţia lui Porsche Mission E Cross Turismo. Maşina deja este testată


(update 13.06.2018) Noul Porsche Taycan! Primele informaţii oficiale şi primul teaser timpuriu

Porsche a făcut public un prim teaser video complet timpuriu cu noul Porsche Taycan. Acesta va fi şi primul Porsche cu panou de bord complet digital.

Amintim că potrivit informaţiilor preliminare, primul electromobil Porsche va avea în Republica Moldova un preţ de start de 65.000 de euro!


(09.06.2018) Unul dintre pionerii noii ere de sportcaruri electrice va fi noul Porsche Taycan! Marca germană a anunţat că astfel se va numi primul său electromobil care va fi o intrerpetare în serie a conceptului Mission E.

Astfel, viitorul mobilității este încă cu un pas mai aproape. Producția în masă a primului Porsche pur electric va începe în 2019!

Denumirea Taycan poate fi tradusă ca „spiritul unui cal tânăr şi plin de viață”, cu referire la cel din inima logoului Porsche, folosit din 1952 şi până în prezent. Există o asociaţie pozitivă şi în limba japoneză, acolo unde termenul taikan înseamnă „experienţă fizică”.

„Noua mașină sport electrică este puternică și fiabilă; este un vehicul care poate acoperi în mod constant distanțe lungi și care consemnează libertatea”, a declarat directorul executiv al Porsche AG Oliver Blume, în cadrul unei ceremonii dedicate aniversării a 70 de ani de la producţia de maşini sportive marca Porsche.

Primul electromobil de serie Porsche va fi pus în mişcare de două motoare care vor funcţiona permanent sincron, care vor produce în total peste 600 de CP. Timpul de acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h va fi sub 3.5 secunde, iar de la 0 şi până la 200 de km/h în mai puţin de 12 secunde!

Această performanță este un plus pe lângă un nivel de putere continuă care este fără precedent în rândul vehiculelor electrice. Mai multe starturi rapide succesive vor fi posibile fără pierderi de performanţă, în timp ce autonomia maximă va fi de peste 500 de km în conformitate cu măsurătorile după ciclul NEDC.

Noul Porsche Taycan va avea şi o versiune cross, similar ca formă cu Panamera ST(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Porsche Mission E Cross Turismo Concept

La Porsche, numele vehiculelor au în general o legătură concretă cu fiecare model și cu ale sale caracteristici. De exemplu, Boxster descrie combinația dintre motorul boxer și designul unui roadster; Cayenne denotă căldura, Cayman-ul este incisiv și agil, iar Panamera oferă mai multe decât un Gran Turismo obişnuit, lucruri care i-au permis să câştige cursa pe distanţă lungă Carrera Panamericana.

Numele Macan este derivat din cuvântul indonezian folosit pentru tigru, cu conotații de suplețe, putere, fascinație și dinamică.

Porsche intenționează să investească mai mult de șase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022, dublând cheltuielile pe care compania le-a planificat inițial.

Din celelalte trei miliarde de euro:

 • circa 500 de milioane de euro vor fi utilizate pentru dezvoltarea variantelor și derivatelor Taycan!
 • aproximativ un miliard de euro se vor folosi pentru electrificarea și hibridizarea gamei existente!
 • câteva sute de milioane pentru extinderea locurilor de producție;
 • plus aproximativ 700 milioane de euro pentru noile tehnologii, infrastructura necesară încărcării electromobilelor și mobilitatea inteligentă.

La sediul central al companiei Porsche din Zuffenhausen, în prezent se construiește un nou atelier de vopsire, o linie de asamblare dedicată pentru Taycan și o bandă rulantă pentru transportul caroseriilor vopsite și a motoarelor în zona de asamblare finală.

Partea existentă a uzinei unde se produc motoare cu ardere internă va fi extinsă pentru a produce şi unităţi electrice, iar atelierul pentru caroserii va fi de asemenea dezvoltat.

De asemenea se planifică investiții suplimentare în Centrul de Dezvoltare Weissach, iar pregătirile pentru producția lui Taycan vor crea în jur de 1.200 de noi locuri de muncă numai în Zuffenhausen.

Vezi şi: (video) Mark Webber a testat primul electromobil Porsche. Impresiile lăsate de condusul maşinii cu 600 de CP


Distribuie:
 • 60
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

You may also like...